Mr. Sunshine
powrót do forum 1 sezonu

Jedna z lepszych koreańskich dram, jakie miałam okazję oglądać. W zasadzie to powinnam przenieść tę pozycję do "seriali ogólnych" - bo rzeczywiście może konkurować z niejedną amerykańską produkcją. Ujęcia, historia, kostiumy, muzyka - wszystko dopełniało się w idealną całość. Oczywiście, jak to koreański serial - historia bardzo wolno się rozkręca i niektórym może przeszkadzać taka wolna akcja, ale dla mnie była to prawdziwa uczta. Z chęcią wróciłabym do tej historii jeszcze raz! Polecam każdemu! Dodatkowo można się dużo dowiedzieć z historii półwyspu koreańskiego w XIX wieku :)

ocenił(a) serial na 10
Dori66

Jestem właśnie zaraz po obejrzeniu tego serialu i nie mogę jeszcze wyjść z zachwytu. Bardzo żałuję ze to już koniec. Serial genialny!

ocenił(a) serial na 10
Dori66

Wspaniały!!! Smuteczek, że już koniec!

Dori66

Trudno się wydostać spod uroku tego filmu. Długo nie mogłam się otrząsnąć. Para głównych bohaterów tworzy niesamowity klimat. Piękne, wzruszając, przejmujący obraz metafizycznego wprost uczucia.
Także, wspaniały wstęp do zainteresowania się historią Korei i zauroczenia tą kulturą. Właśnie się z radością zachłystuję :-)

ocenił(a) serial na 9
Makinon

Zgadzam się z wszystkimi poprzednimi wypowiedziami. Jestem świeżo po zakończeniu serialu i czuję ogromny smutek, że to już koniec. Może ktoś wie dlaczego dong mae ściął włosy ae shin? Czytalam, że ma to związek z pozbawieniem kogoś godności ale nie bardzo rozumiem co chciał tym osiągnąć. Może wiecie gdzie można poczytać lub posłuchać więcej o serialu?

tyska0001

Dong Mae dowiedział się, że Lee Wan Ik(?) zaczyna podejrzewać Ae-sin i chciał ją ochronić za wszelką cenę. Jedyne co mu przyszło do głowy to upokorzyć ją publicznie, tak żeby wstydziła się wyjść z domu i zaprzestała swojej działalności. Takie mniej więcej miało znaczenie publiczne obcięcie włosów przez obcego mężczyznę arystokratce - pozbawienie jej honoru. Poza tym liczył, że ją w ten sposób zastraszy i Ae-sin porzuci swoje zabawy z bronią.