PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119826}

Muminki

Tanoshii Moomin Ikka
1990 - 1991
7,6 44 tys. ocen
7,6 10 1 44066
7,6 14 krytyków
Muminki
powrót do forum serialu Muminki

Pamiętam jak w dzieciństwie fascynowały mnie te dziwne stworki i ta niesamowita atmosfera doliny Muminków. Szkoda, że TVP 1 zdjęła to cudo z ramówki :(

ocenił(a) serial na 10
goti_777

j/w
bajka zarombiasta, Tylko Beast Wars z polsatu ją przewyższa w moim rankingu

Qui_Gon_2

Jeżeli jesteś fanem cudownego, animowanego serialu ,,Maminki” i chcesz zobaczyć je znów w swoim odbiorniku nie trać czasu ! wejdź na poniższy link i podpisz się !! każdy głos się liczy ! Czekamy na was !
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=3744

goti_777

Zgadzam się w zupełności! Niesamowita bajka/anime. ta tajemniczość tak mnie fascynowała w dzieciństwie że nie mogłem przegapić żadnego odcinka. atmosfera mimo owej tajemniczości jak najbardziej przyjemna, bałem się tylko buki(buka wymiata:). powinni to teraz puszczać, a nie ogłupiają dzieci żenującymi gniotami bez fabuły z postaciami tworzonymi przez pseudo grafików. Ponadto niech wyemitują Gumisie, Smerfy, i Drużynę RR. pozdrawiam wszystkich fanów Muminków(i Włóczykija, ten to był tajemniczy:)

ocenił(a) serial na 9
marek89p

Ach ten klimat w Dolinie Muminków, bezcenny... :)

marek89p

To raczej bajka, nie Anime. :) Muminki to do dziś moja ulubiona bajka. A jak byłam mała to nie mogłam przegapić żadnego odcinka. I Buki też się bałam. Jak np. odcinek był podzielony na dwie części i nazywał się np. Powrót Buki ale w pierwszej części Buki w ogóle nie było, to ja i tak siedziałam cały odcinek na kanapą, bo się bałam. Pamiętam jak dziś, że Muminki zawsze oglądałam w progu pokoju, żeby w razie czego wyjść. Muminki to mój pierwszy horror. ^^ A leciała parę lat temu w Wieczorynce we wtorki. Wszystkie swoje zajęcia układałam tak, żeby zdążyć na bajkę. :D

ocenił(a) serial na 10
goti_777

bajeczka jakich mało-leciało kiedyś w środy i pamiętam jak się czekało na kolejne odcinki.Zamiast obecnych dobranocek(beznadziejnych)mogli by naszym maluśińskim zaserwować takie arcydzieło..

ocenił(a) serial na 10
goti_777

moja ulubiona dobranocka :P :) nie ma odcinka, którego nie znam czy nie kojarzę o co w nim chodziło... ta bajka ma naprawdę inny i niesamowity klimat i myślę, że główną zasługą tego jest muzyka, zarówno ta przyjemna jak i ta straszna w momentach grozy.. pozdrawiam innych maniaków Muminków ;) :D