PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7794
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Ten serial zasługuje na co najmniej 9/10 na imbd ma 8.3.

kubixer11

Hejtersi, ignoraci i osoby oceniające po pozorach zaniżają ocenę i niestety nie każdy po obejrzeniu staje się brony. Nic z tym nie zrobisz. IMDB to inna para kaloszy.

ocenił(a) serial na 1
kubixer11

Ten serial nie zasługuje na 9/10. Żeby coś mogło dostać taką ocenę musi być oryginalne, ciekawe i wciągające. A MLP nie wyróżnia się spośród innych kreskówek.
A twórcy sami nie wiedzieli w którą stronę chcą iść. Dla dorosłych zbyt dziecinne, dla dzieci zbyt dorosłe. Przez to wyszedł serial dla nikogo.
Śmiem twierdzić, że ocena jest za wysoka.

użytkownik usunięty
Merkura

I respectfully disagree

Czy jest oryginalne? To jedna z pierwszych kreskówek w których twórcy współpracują z fanami. Niektóre odcinki mogą być odtwórcze, ale jakiego serialu to nie dotyczy...

Poza tym, dlaczego twierdzisz, że dla dzieci zbyt dorosłe? (Bo to, że dla dorosłych zbyt dziecinne, to raczej kwestia gustu)

ps. czy Adventure time godne jest oglądnięcia?

ocenił(a) serial na 10
kubixer11

Po prostu za mało bronies jest na filmwebie :) Myślę że gdyby tak porządnie pospamować, na różnych polskich kucykowych forach, z prośbą by ludzie założyli tu konto i ocenili MLP, to ocena z pewnością poszła by w górę :P

użytkownik usunięty
kubixer11

Na początku z tego co pamiętam było coś ponad 8, najczęściej oceniane przez bronych czy zwykłych widzów, których było mało a sam fandom niezbyt rozległy. Jednak wraz ze stopniem powiększania się fandomu i pojawiania się fanów w całym polskim internecie a co za tym idzie obrazków, filmów, itp... bardzo męskie gimbusy, trolle i reszta hołoty z bólem dupy, wielce się oburzyła. Pałając rządzą internetowej zemsty, wykorzystuje jedyny możliwy sposób, czyli ocenia bez zastanowienia na 1 :D Ew. pisze kipiące jadem tematy.
Nie zapominajmy też o polskiej mentalności, nasz naród jest mniej tolerancyjny niż cały świat zachodni z USA włącznie.(stąd też taka różnica do IMDB)
Ot moja teoria. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

ocenił(a) serial na 1

Mylisz się. Nie wymyślajcie jakichś teorii spiskowych. Ludziom się po prostu nie podoba.

użytkownik usunięty
Merkura

Dlaczego tak twierdzisz? Owszem na pewno sporej części widowni się nie podoba, ale aż dziwne że w początkowym okresie emisji serialu gdy jeszcze fandom był mały i nie spamował wszędzie ocena była wyższa - inaczej mówiąc oceniali go tylko ludzie którzy byli nim zainteresowani bardziej lub mniej, a nie gimbaza która poczuła się urażona tym że fandom urósł i postuje czymś czego oni nie lubią. Do tego gdzie nie spojrzeć kuce, i fala hejtu w komentarzach. Nie chce mi się wieżyc żeby taka rozzłoszczona kucami gimbaza nie chciała oceniać na 1. Oraz jakże "inteligentne" tematy pojawiające się przynajmniej raz w tygodniu: "1/10 ta bajka o koniach jest głupia jak morzecie to oglondać to dla geji !!1" i ludzie oceniający przez pryzmat kolorowości, słodkości i "kucyków pony"- no jak to brzmi. Dla porównania od chyba roku spędzonego na tym forum spotkałem się może z 2 tematami w których ktoś logicznie uzasadniał ocenę i wystawił ją między 2 a 7.
Przepraszam ale jestem jeden a nikt poza mną nie wymyśla żadnych "chorych teorii spiskowych" :D
A o tym że jednak się choć trochę podoba, może świadczyć jeden z większych fandomów .

wersja tl;dr
Gimbaza nie lubi fanów - nisko ocenia serial, ludzie nie obejrzą ani jednego odcinka -nisko oceniają za nazwę i pierwsze wrażenie.

Merkura

Nie po prostu wiele osób wkurza duża popularność według nich "idiotycznej" produkcji i zaniżają ocenę bez obejrzenia choćby jednego odcinka. Do tego jeszcze dochodzą osoby nie lubiące MLP ponieważ lubią... Adventure Time, który ma równie duży fandom w internecie co My Little Pony.
Większość niezorientowanych osób zawsze wychodzi z tego samego ignoranckiego założenia "bajka o kolorowych kucykach dla dziewczynek - oglądają ją dorośli faceci (i nie tylko) - bajka dla homo". Wiem, bo sam tak myślałem. Byłem hejterem i wiem jak oni myślą.

ocenił(a) serial na 1
crazy_race

Pozwól, że odniosę się też do wypowiedzi Grajka.

"Nie po prostu wiele osób wkurza duża popularność według nich "idiotycznej" produkcji i zaniżają ocenę bez obejrzenia choćby jednego odcinka"- Każdą ocenę można tak tłumaczyć, tylko po co? Wiadomo, że to nieprawda. ;) Nie ma czegoś takiego jak "zaniżanie oceny", a nawet jak ktoś wystawi ocenę 1 to jego indywidualna sprawa i według niego na taką ocenę ten serial zasługuje.
"Do tego jeszcze dochodzą osoby nie lubiące MLP ponieważ lubią... Adventure Time, który ma równie duży fandom w internecie co My Little Pony. "- tutaj mogę się z Tobą zgodzić, ale zauważ, że fani MLP też wystawiają negatywne oceny "Adventure Time!".

"Owszem na pewno sporej części widowni się nie podoba, ale aż dziwne że w początkowym okresie emisji serialu gdy jeszcze fandom był mały i nie spamował wszędzie ocena była wyższa"- zawsze jest tak, że na początku oceniają fani danego filmu/serialu.(więc to chyba oczywiste, że średnia będzie wysoka.) Później oceniają ludzie mniej zaangażowani, którzy po prostu przypadkowo obejrzeli jeden odcinek.(więc ocena zacznie się stopniowo obniżać)
"Nie chce mi się wieżyc żeby taka rozzłoszczona kucami gimbaza nie chciała oceniać na 1."- wszystkich antyfanów serialu nazywacie gimbusamy? Przecież Brony są tacy tolerancyjni, czyż nie?
"A o tym że jednak się choć trochę podoba, może świadczyć jeden z większych fandomów ."- jeden z większych fandomów? Nie wiem czy wiesz, ale na Filmwebie ten serial oceniło niecałe 2000 osób. Nie wiem czy to można nazwać jednym z większych fandomów.

Merkura

Rozumiem twoje zdrowo rozsądkowe podejście, ale internetowy hate i trolling często nie ma prawie nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Widziałem już takie skrajne przypadki które nie tylko przerażają, ale sprawiają że aż odechciewa mi się "kochać i tolerować" innych. Całe kanały na YouTube poświecone wszechobecnemu "anti brony", pseudo recenzje z czepaniem się byle czego przez całą recenzję, wyzywanie bronies od cloppers'ów i oczywiście od gejów i homo, głupawe parodie, flame wars w komentarzach, zakładanie dodatkowych kont tylko po to by wystawić kilkanaście niskich ocen.
Proszę bardzo toleruję zdanie innych, umiem tolerować zdanie innych, ale ignorancji w żadnej formie nie mam zamiaru tolerować. Nigdy.

użytkownik usunięty
Merkura

Dlaczego mówisz że nie ma czegoś takiego jak zaniżanie oceny? "Nie oglądałem/am ani jednego odcinka ale serial na pewno jest głupi bo jest o kolorowych konikach" - ile razy z takiego powodu ten serial dostał 1? Na pewno wiele, to jest zwykła ignorancja. Dodatkowo przykładem świeci znany wszystkim Andrzej z chyba 4 kontami i oceną 1 na każdym.

Ciekawi mnie dlaczego masz do "nas" taki wrogi stosunek, nikt poza mną nie pisze tu nic o gimbusach a denerwujesz się jakby pół forum o tym trąbiło. Niestety jednak większość antyfanów, nie tylko mlp, to znudzone gimbusy albo nawet i starsze osoby z mentalnością gimbusa. Co do tolerancji, to ona też ma swoje granice, na przykład ja nie toleruje bezpodstawnej wrogości, złośliwości, nachalnego pseudo-trollingu, zwykłej głupoty, oraz jak napisał crazy_race ignorancji.

Co do wielkości fandomu to ilość ocen raczej o tym nie świadczy. Ja dla przykładu wysoko oceniłem Walking Dead (~25 tyś ocen) i kilka innych seriali ale w rozwój ich fandomu się nie przykładam (słyszał ktoś o konwentach albo choć meetach Walking Dead itp.?). Świadczy o tym raczej ilość dzieł wychodzących spod rąk fanów, muzyka, obrazy, filmy itd... jak i ilość samych fanów zaangażowanych w fandom a nie zwykłych oglądaczy serialu.

Ale żem się rozpisał :P

ocenił(a) serial na 1

"Dlaczego mówisz że nie ma czegoś takiego jak zaniżanie oceny? "Nie oglądałem/am ani jednego odcinka ale serial na pewno jest głupi bo jest o kolorowych konikach" - ile razy z takiego powodu ten serial dostał 1? Na pewno wiele, to jest zwykła ignorancja. Dodatkowo przykładem świeci znany wszystkim Andrzej z chyba 4 kontami i oceną 1 na każdym."- dobra, o tym jie pomyślałam. :P Punkt dla Ciebie.

W żadnym razie nie jestem do was wrogo nastawiona, więc przeprasza, jeśli tak to zabrzmiało. Po prostu spotkałam w swoim życiu kilku Brony i(najwyraźniej) oni psują opinię wszystkim fanom kucyków.
A co do tego Andrzeja to na tym forum widziałam jego kilka postów i wypowiadał się z sensem, więc nie rozumiem czemu on jest tu taki znienawidzony. Możesz mi to wyjaśnić?

A tak w ogóle to nie rozumiem autora tego tematu. Oczywiście, każdy brony chciałby, żeby ocena tego serialu wynosiła 10, ale moim zdaniem 7.7 to bardzo dobra średnia.

użytkownik usunięty
Merkura

Andrzej, wkurzony za jakiś temat z forum PNP odgrywa się spamując tutaj od czasu do czasu wybitnie "mondrymi" postami. Legenda głosi że kiedyś jeden z założonych przez niego tematów nie zostanie zablokowany przez administratora. Widziałem że buszuje także po forach innych produkcji postując najczęściej w tematach" co lepsze 1 vs 2 ?" zaostrzając lub wywołując shitstorm. Pisze z 2 albo więcej kont. Ostatnio jednak jego posty są coraz słabsze, zamiast atakować całą społeczność jak kiedyś, najczęściej po prostu obraża jedną osobę i znika po 3 postach nie wprowadzając w ruch 2 konta.

Ogólnie zły człowiek, nie zaakceptował mojego zaproszenia do znajomych :/

ocenił(a) serial na 1

Ale przecież Andrzej wypowiadał się z sensem nikogo nie obrażając. Czytając niektóre tematy to zauważyłam, że nie on , ale Allen123 wszczynał te wszystkie kłótnie.
A to nie jest przypadkiem tak, że nie jest tutaj lubiany bo nie lubi MLP?

ocenił(a) serial na 8
Merkura

Najczęściej jest tak, że ludzie nie zaczynają nawet oglądać MLP. Dzieje się tak głównie przez (często okropnie fanatycznych) członków fandomu.
Ja osobiście jestem na bieżąco z odcinkami i moją obiektywną oceną jest 8. Pamiętam jeszcze stare MLP, dlatego mam punkt odniesienia do obecnej serii.

użytkownik usunięty
Merkura

Mam nadzieję że mówimy o tym samym Andrzeju? :D Choć muszę przyznać że czasem pisał z sensem, gdzieś 1 post na 5 i głównie te zostały, reszta poblokowana tak jak jego tematy, a tam można było wyłapać prawdziwe perełki jego twórczości. Ja oczywiście mówię teraz tylko o tym forum, może na innych pisał z sensem, choć z tego co pamiętam to i tam nic ciekawego nie było. Na Allena złego słowa powiedzieć nie mogę, nie wiem jak na innych forach, ale tutaj pisał z sensem choć czasem niepotrzebnie reagował na zaczepki trolli. A to że Endrju nie lubi MLP to dał nam do zrozumienia chyba z 10 razy pisząc o tym za każdym razem osobny temat "daje 1/10 jak można oglądać tą kolorową bajkę o koniach" i podobne, czesto odnosząc się źle nie tylko o samym serialu ale i o fanach, jak już wspomniałem większość jest usunięta. No i jak go za to nie kochać :P

ocenił(a) serial na 8
kubixer11

Porównanie do imdb jest, moim zdaniem, nietrafione. Zobacz oceny innych animacji na imdb: przykładowo taka Pora na przygodę ma 8,9 zaś zwyczajny serial- 8,6, oba mają dużo większą średnią ocen niż na filmwebie. Moim zdaniem MLP w porównaniu do innych kreskówek wybada dużo słabiej na imdb właśnie niż na filmwebie.

ocenił(a) serial na 8
kubixer11

Geniusze dający 1 z jakichś dennych powodów to jedna sprawa. To dlatego, że to jest średnia ważona. Ta arytmetyczna jest z pewnością wyższa. Jeśli mowa o IMDB to tam też kiedyś było 7.7, lecz potem nagle strzeliło do 8.5, podczas gdy arytmetyczna cały czas utrzymuje się tam na około 9.3. Ocena, którą widzisz przechodzi przez jakieś dziwaczne filtry, które rzekomo mają "usprawnić" ocenę lecz czasem sprawiają też, że oceny są nie fer. Podejrzewam, że jednym z takich filtrów jest liczenie ocen 10 i 1 mniej niż inne. Takie seriale jak Adventure Time mają na IMDB w niższą arytmetyczną, lecz wyższą ważoną od MLP. I zgadnijcie co. Mniej ocen 10, za to więcej 9 i 8. Wzorzec zazwyczaj utrzymuje się na innych produkcjach. Proponuję więc zmienić ocenę z 10 na 9. Tak czy owak MLP zasługuje na 9, ale 10 to już przesada.

kubixer11

Nie płacz, dziecinko.
Z hejterami nie wygrasz.

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

Po cóż ta ironia?
Z drugim się zgodzę,chociaż zamiast hejterów wolę ignorantów.

Macintosh

Dlaczego sądzisz, iż to była ironia ?

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

Tak,jakoś...z resztą nie chcę mi się kłócić.