PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7787
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Moja historia z MLP zaczęła się 2 dni temu. Przeglądając sobie mistrzów, wpadł mi
screen z youtuba, właśnie z tą kreskówką, był tam komentarz. Chciałem sprawdzić
czy ten koment istnieje w rzeczywistości. Wpisałem w YT nazwę tej bajki i
rzeczywiście był tam, a że nudziło mi się postanowiłem obejrzeć sobie tą
bajeczkę(słyszałem różne opinie na temat tej bajki i byłem ciekawy, o co w tym
chodzi). I stało się! Do dzisiaj obejrzałem 15 odcinków. Czy wie ktoś dlaczego...?
Dlaczego mi się to tak spodobało? Jestem chłopakiem, mam 16 lat, chodzę do
pierwszej klasy technikum, słucham metalu. A tu naglę pojawia się taka bajeczka z kucykami i
nie mogę się od niej oderwać. Nie wiem co robić. Boję się że rodzice odkryją mnie na oglądaniu takich rzeczy.
Ale nie mogę przestać, cały czas myślę o tym kiedy będę miał
okazję obejrzeć w spokoju kolejne odcinki. Mam nadzieję że to nie jest nic
nienormalnego, w moim wieku raczej nie powinienem oglądać takich rzeczy.
Słyszałem o tych całych bronies, nie wiem czy nie stałem się jednym z nich. Już nie
wiem co o tym wszystkim myśleć...

kruk6666

Heh każdy zaczynał w podobny sposób ;) Ta bajka coś w sobie ma, każdy znajduje w niej coś dla siebie. Jedni zauważają zajebiaszczą animację, inni świetne głosy aktorek, jeszcze inni różnorodne bohaterki itd. A całość ogląda się naprawdę strasznie przyjemnie. Dodaj do tego ZDROWĄ porcję słodkości i masz przepis na sukces ;P
A co do tego, czy "wypada" Ci to oglądać pomimo swojego wieku i płci, to napiszę Ci jutro, o 3 w nocy się dobrze nie myśli. Na razie oglądaj i nie ukrywaj się z tym - zamiast tego przekonaj innych, jak bardzo się mylą i ile przez to tracą. Czy jest to "nienormalne"? A czy jakiś człowiek chciałby być "normalny"? Dla mnie byłaby to obelga.
Jak znasz angielski, to polecam filmik Know Your Meme o My Little Pony, obowiązkowa lektura dla świeżych bronych ;>

ocenił(a) serial na 10
Paskins

Już ponad tydzień oglądam MLP. I zauważyłem same korzyści płynące z oglądania tej bajki. Stałem się jej wielkim fanem, i na pewno będzie miała ona wpływ na moje życie. Dzięki kucykom poznałem na nowo siebie i jestem z tego zadowolony.

ocenił(a) serial na 9
kruk6666

Jesteś wrażliwy - to zaleta - dostrzegasz więcej, przeżywasz mocniej, posiadasz głębie (gust muzyczny też to potwierdza). Wyrób sobie opinię o serialu, żebyś w razie "wpadki" mógł wytłumaczyć świetność animacji rodzicom. (Albo zrób to bez "wpadki")
15 odcinków w 2 dni? Jesteś brony jak cholera. (Brony - fan serialu) Ja osobiście brony stałem się tydzień przed rozpoczęciem oglądania, a przyznałem do tego miesiąc później kiedy upewniłem się, że to nie jakaś sekta, fanatycy, albo trolle albo co. Oczywiście zdarzają się i tacy ale to jakim brony będziesz zależy tylko od Ciebie.

(Ku...! Pisząc ten post czuje się jakbym pisał odpowiedź do Bravo Girl na pytanie "Czy można zajść w ciąże przez ucho?" Ogólnie irytują mnie osoby które nie rozumieją i nie znają siebie :\)

ocenił(a) serial na 10
rover4fun

Przepraszam.Nie chciałem Cię zirytować, ale po prostu trochę się wystraszyłem i nie wiedziałem co miałem zrobić, nigdy wcześniej mnie nie spotkała taka sytuacja. Teraz już wszystko zrozumiałem.

ocenił(a) serial na 9
kruk6666

Łał! Love&Tolerate 100% Prawdziwy 100% Brony. Mam nadzieję że zawsze taki byłeś!
PS*: A ja dążę do takich sytuacji odkąd pamiętam. Po prostu kocham kiedy animacja mnie zniewala, oczarowuje i "wypełnia".
Z dzieciństwa pamiętam Powrót króla Rock and "Rulla" (1991) no i Księżniczkę Mononoke (1997), chyba było jeszcze trochę, ale nie kojażę. Jak byłem w Twoim wieku to przygniótł mnie Shrek 2 (2004)... A ostatnio, niech wymienię, Fantastyczny Pan Lis (2009), Ostatni jednorożec (1982), Spirited Away: W Krainie Bogów (2001), Piotruś i Wilk (2006). A tak najostatniej, trochę z innej beczki Red Line (2009) - "męczył" mnie 2 tygodnie.
(*Jakby ktoś był zainteresowany.)

ocenił(a) serial na 10
kruk6666

Twoje początki są bardzo podobne do moich ja na kucyki trafiłem na kwejku pierwsze co mnie zauroczyło to wygląd postaci są poprostu słodkie i prześliczne. Potem okazało się że na moim ulubionym forum internetowym też to oglądają wymieniają się filmikami itp. Po obejrzeniu tych filmików włączyłem pierwszy odcinek. Spodobało mi się potem odrazu drugi trzeci oglądałem z przerwami żeby rodzice nie widzieli i tak kilka dni temu skrywałem się z tym aż w końcu miałem to gdzieś i oglądałem normalnie okazało. Potem na zakupach z ciocia(już kupowaliśmy jakieś zabawki jako prezent dla młodszych członków rodziny) przyłapała mnie jak oglądam jakieś kucykowe zestawy i wiecie co okazało się że moja ciocia też uwielbia kucyki :D więc moja ciocia około 40tki ja 18 oglądamy więc z tobą też jest wszystko w porządku i nie skrywaj się z tym bo to tortura ja tam na szczęście już się nie skrywam i przyznaje się do kucykow :)

ocenił(a) serial na 10
MatiBzyk

Nie ma co się przejmować;) Mam 23 lata i o MLP myslę całe dnie od końca sierpnia. Zapraszam na blog For Glourious Equestria:)
http://mylittlebrony.blogspot.com/

ocenił(a) serial na 10
kruk6666

ja jestem na pierwszym roku studiów i to tutaj dowiedziałem się o kucach (nota bene od dwóch metali z mojej grupy ćwiczeniowej), a jak kilku moich kolegów zobaczyło co oglądam to najpierw stwierdzili, ze jestem walnięty i się pośmiali, a wczoraj powiedzieli mi, że już kończą pierwszy sezon ;]

ocenił(a) serial na 10
kruk6666

Kurcze czemu tak kucyki lecą w dół w rankingu

MatiBzyk

ja wiem dlaczego ponieważ wielu ludzi to hejtuje bo nie rozumieja fenomenu jakim jest ta animacja ... miesiac temu animacja ta zajmowala na swiecie 49 miejsce bez wzgledu na kategorie filmowe natomiast w animacji byla na miejscu 3 wsrod najlepszych pojawili sie ludzie o IQ typu 10 i zaczeli beszczynnie dawac niskie noty temu arcydzielu : ( dlatego teraz kucyki sa tak nisko :(

ocenił(a) serial na 10
allen123

Trzeba zrobić jakąś akcję bo boli mnie że coś tak świetnego jest tak nisko w rankingu a to wszystko przez głupich ludzi co pewnie nawet jednego odcinka nie widzieli :(

MatiBzyk

oj trzeba zrobić bo ranic taka animacje to uwierz mi ogladam mlp od 11 lat stare generacje tez sa fajne ale ta jest kamieniem milowym wiec ranic ją to zbrodnia .. Ta animacja jest Fenomenem spolecznym swiatowym kulturowym ogolnie watpie by jakas akcja pomogla bo przymusem nic nie zrobimy to tylko pogorszy sytuacje

kruk6666

Także tak miałem... Jestem chodzącą encyklopedią na temat broni, ogólnie sporo gadam o wojnie, i wszyscy uważają mnie za ,,zbyt poważnego"... Ale ten serial ma tak wielką moc przyciągania że nawet ja jej uległem... Zaczęło się od memów, nazw i obrazków na steamowsikich profilach, Potem kumpel zaczął mi o tym pisać na okrągło, że aż obejrzałem jeden odcinek... I wtedy stwierdziłem ,,O w mordę, to jest GENIALNE" Teraz bezustannie czekam aż ,,ObsessionOctopus" przetłumaczy kolejny odcinek kucy. I to jest właśnie moc tego dzieła. P.S.: Jutro w Hameryce wychodzi nowy odcinek po 3 TYGODNIACH CZEKANIA :D P.S.2: Brohoof przyjaciele :D /)

użytkownik usunięty
kruk6666

Ja to na początku oglądałem 3 odcinki dziennie bo byłem trochę zaległy :)
teraz długo oczekuje na następne :D

kruk6666

ja osobiście w ogóle nie rozumiem fenomenu tej bajki nie zamieżam nikogo prowokować i nie chcę żeby było to w ten sposób odbierane ale wielokrotnie próbowałem oglądać tą bajkę za każdym razem nudziła mnie po paru minutach. gdybym miał oglądać bajki dla dzieci to wolałbym np. sąsiadów

ocenił(a) serial na 10
brak nicka

Ja też nie rozumiałem. Dopiero po 15 odcinku dostałem olśnienia. Teraz uważam że jestem pełnoprawnym Brony, a MLP stało się ważną cząścią mojego życia.

kruk6666

ja mam nadzieje ze niedlugo ta animacja powroci do "50"rankingu najlepszych na swiecie bez wzgledu na kategorie jeszcze 3 miesiace temu byla

a teraz w kat.animacja jest 8 :) a familjnym 5 :) jutro mam nadzieje bedzie w gronie 5 najlepszych animacji :) i tak juz jest fenomenem XXI wieku : ) jak dla mnie