PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7787
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

W tym temacie podzielmy się powodami, dla których oglądamy ten serial.

Więc jeśli chodzi o mnie:
- humor, humor i HUMOR!
- charaktery kucyków xD
- piosenki (mam nadzieję, że takich dzieł jak "Cupcakes Song" jest więcej. Ta piosnka po
prostu jest świetna, odprężająca, wesoła, skoczna i mógłbym tak wymieniać w
nieskończoność, ale ma niestety jedną wadę: ZA KRÓTKA!!!)
- styl graficzny! Kurde, jeśli jest tam cukierkowość to jest ona tak doskonale dawkowana, że
ja np. w ogóle jej nie odczuwam :D

Od razu mówię, że nie przypinam do MLP FiM żadnej "ucieczki od szarego, okrutnego świata
bla bla bla" Dla mnie jest to po prostu JEDEN Z MOICH ULUBIONYCH SERIALI
KOMEDIOWYCH EVAR!!!

Atakowany? Urażony? Nonsens. Lubię takie dyskusje i wcale nie uważam się urażony, czy coś xD Ta dyskusja to po prostu starcie dwóch równorzędnych racji i żadna ze stron nie może dojść do porozumienia. Czyli? KONFLIKT TRAGICZNY! :D

Swoją drogą to dzięki Tobie pojąłem, że ona wcale zła nie była i zyskała więcej w moich oczach. Podkreślam ZŁA nie była, ale złośliwa już tak.

Nie zwróciłem za bardzo uwagi na to, że nie powiedziała nic ot tym, że może ponownie pokonać misia, a Snips i Snails to - co by nie mówić - głąby xD

Mati9319

przypominam ze jutro MAraton my little pony pod nazwa We heart ponies :) zrealizowany przez telewizje Hub i hasbro :) ciekawe jakie odcinki wybrano
:)

użytkownik usunięty
allen123

Szkoda że Hub tylko na US a chętnie bym sobie obejrzał w TV :(

"ale nigdzie nie powiedziała że może to zrobić ponownie (...) Winę tutaj ponosi nie Trixie tylko snips snails i Spike"

W sumie to masz rację.

"Ale co wybrała? Wybrała sobie żeby Ursa rozwalił jej dom i ubranie?"

Nie nie nie. Wybrała dobrowolne opuszczenie miasta. 1000 razy podkreślam DOBROWOLNE.

" Czy uciekłaby do ciemnego lasu pełnego potworów gdyby miała wybór?"

MIAŁA wybór. Ile razy mam to powtarzać?

"Była sprytna ale tu naprawdę było widać że do końca chciała po prostu utrzymać godność i uprzedzić to jak ją wywalą na kopach, co było nieuniknione, spójrz na jej reakcję"

I znów nadinterpretujesz. NIC NIE WIEMY o tym, czy chcieli ją wywalić z miasta. NIC A NIC. Zachowanie ŻADNEGO z kucyków nie wskazywało na to, że chcą ją wyrzucić. Do końca utrzymać godność? Poprzez nazywanie się najlepszym jednorożcem nawet wtedy kiedy było widać, że chyba jaja sobie robi?! To było w sumie śmieszne. Gdy było już po wszystkim to było jasne, że Twilight jest 100x lepsza od Trixie. Ona jednak z uporem ciągle "NIUEE! TO JA JESTEM NAJLEPSZA!" Czy to nie jest śmieszne?

"Nikt kompletnie nie przejął się Trixie mimo tego że mogła nie wiedzieć co czai się w tej stronie lasu"

Widziała co czai się w tamtej stronie lasu. Dlaczego? Bo tam pobiegła bez cienia strachu i wątpliwości. Koniec.

W ogóle Trixie to tak naprawdę jakby jednoosobowa trupa aktorska. Nie miała normalnego domu w Ponyville, odwiedziła to miasto żeby dać pokaz swoich umiejętności.

Pobiegła, bo jak mówiłem - wiedziała dokąd biegnie. Prawdopodobnie udała się do swojego nieco bardziej stałego miejsca zamieszkania.

użytkownik usunięty
Mati9319

Odpiszę tu na te 3 ostatnie bo nie dokońca pojmuję jak te sznurki do odpowiedzi działają. Może nie taki tragiczny, trzeba poczekać na to jak się rozwinie sytuacja z Trix.

Naprawdę bardzo mi miło że dzięki temu ktoś spojrzał na tę sytuację z innej perspektywy, i nie wiem może trochę to nadinterpretuję ale nie mogę znieść tego jak wszyscy po niej jadą i z góry zakładają że ona jest zła tylko dlatego że nikt jej nie lubi (a co do tego mam bardzo przeczulony zmysł). No snips i snail to są ułomni członkowie społeczeństwa rzeczywiście xD

Ok tu trzeba przyznać to że uciekła było może odrobinę jej przesadą i zachowanie kucyków na to nie wskazywało (oprócz Rainbow Dash, podkreślam jeszcze raz że ona goniła Trix a tylko Twi chciała ją zatrzymać!), ale musisz przyznać że to odrobinę tak wyglądało, powtarzam swoją argumentację przecież gdyby nie musiała czmychać to raczej by została.

A z tym Twi lepszej od Trixie też nie maa pewności, Twi wiedziała co ma zrobić z ursą bo przeczytała to wcześniej w podręczniku (btw kto normalny umieszcza w bibliotece poradnik do walki z ogromnym magicznym niedźwiedziem? O.o) bo jak sama mówiła była ciekawa czy to możliwe. Więc może sekret tkwi w przygotowaniu? No i Trixie rzeczywiście trochę poniosło na koniec...

Tu jeszcze można poddać pod wątpliwość zachowanie reszty. Pobiegła bez cienia strachu i wątpliwości może dlatego że nie miała pojęcia co tam jest? Las wyglądał jak zwykły, kto by się spodziewał że tam żyją potwory? I nikt nie zareagował?

Też masz sporo racji w tym co piszesz ale z niektórymi rzeczami nie mogę się zgodzić bo po pierwsze to odrobinę trzeba interpretować a po drugie właśnie to trochę mnie smuci bo ona wprawdzie jest pokazana ze złej strony w odcinku ale przez to właśnie wszystko co ona robi interpretuje się negatywnie, see?

"ale nie mogę znieść tego jak wszyscy po niej jadą i z góry zakładają że ona jest zła tylko dlatego że nikt jej nie lubi"

Ja tam po niej nie jadę jakby co ;) Gdzie tam zła. Jedynie zarozumiała i to wszystko :)

No nie wiadomo czy nikt jej nie lubi. Za mało wiemy, żeby tak twierdzić. Jak już mówiłem kilka kucyków i Spike cudów nie zrobią. Poza tym jest jeszcze burmistrz, do której należy ostatnie zdanie i jeszcze reszta Equestrii, której to stosunku do Trixie nie znamy po prostu.

"gdyby nie musiała czmychać to raczej by została (...) Pobiegła bez cienia strachu i wątpliwości może dlatego że nie miała pojęcia co tam jest?"

Nie wiemy co wtedy sobie myślała. Nie musiała czmychać, ale chciała. Myślę, że wiedziała dokąd się udać i jak uniknąć zagrożeń. Skoro robiła za wędrowną czarodziejkę to z bardzo możliwe, że miała pojęcie o zagrożeniach :) Nikt o zdrowych zmysłach by nie narażał się na niebezpieczeństwo zapuszczając się daleko wgłąb lasu, gdyby nie wiedział jak sobie poradzić, a umiejętności magiczne miała duże.

Ostatnio znalazłem taki film na YT
http://www.youtube.com/watch?v=ehGt-boumO0

Jak dla mnie jest on śmieszny i nie godzi w osobę Trixie. Rejestracja najlepsza :)

Ale coś mnie wkurzyło. Stos wulgarnych, obraźliwych, szczeniackich komentarzy pod filmem w jej kierunku. Miałeś rację z tymi co po niej jadą. Tragedia.

użytkownik usunięty
Mati9319

Wiesz ja tak zakładam że jej nikt nie lubi bo tak to odrobinę wygląda wiesz główna szóstka jest na ogół tolerancyjna (nawet Gilda dopiero pod koniec dostała ocyndol a przecież nawrzeszczała na Fluttershy)a na Trix tak jakoś dziwnie zareagowali. A reszta kucyków ma zazwyczaj podobne odczucia jak one XD

No właśnie moja interpretacja jest nieco inna, zobaczyła co się dzieje i nie wiedziała po prostu jak zareagować stąd ten ostatni monolog i ucieczka. Już nie wchodząc w głęboki portret psychologiczny bo wiem że nie lubisz nadinterpretacji :D

No to jest fajny filmik dlaczego miałby godzić w Trixie? XD A to mnie się wydaje jest przeróbka bo na dA było 'Celestia found a Veyron' ^^

No właśnie, ja się czasami zmagam z takimi pseudofanami którzy wyzywają ją per 'bitch', że powinna być scena w której ursa zabija ją w lesie, że ona jest najgorszym kucykiem ever itp. I właśnie dlatego ciekawiło mnie niepomiernie dlaczego ludzie tak myślą i dlaczego jej tak nienawidzą.

O Trixie było kilka fajnych fanfików i krótki filmik na YT nie wiem było to polecane?

"A reszta kucyków ma zazwyczaj podobne odczucia jak one XD"

ZAZWYCZAJ, ale w tym przypadku to raczej AJ, Rarity, RD i Spike byli forever alone xD Tj. tylko oni narzekali na Trixie i jeszcze wchodzili jej w paradę (bez Spike'a).

"i nie wiedziała po prostu jak zareagować stąd ten ostatni monolog i ucieczka"

O! To do mnie przemawia znacznie bardziej :)

"Już nie wchodząc w głęboki portret psychologiczny"

No cóż bo gdyby było takie zadanie matematyczne (żeby portreta psychologicznego strzelić) to należałoby wybrać odpowiedź: za mało danych xD

"że powinna być scena w której ursa zabija ją w lesie, że ona jest najgorszym kucykiem ever itp."

http://www.myfacewhen.net/uploads/282-mother-of-god.jpg
Jestem w szoku. W trosce o swoje zdrowie psychiczne, nie będę na siłę szukał takich sk********stw (sory, ale puszczają mi nerwy).

"O Trixie było kilka fajnych fanfików i krótki filmik na YT nie wiem było to polecane?"

hmm... nie przypominam sobie.

użytkownik usunięty
Mati9319

Cóż, możliwe. Jeszcze to wywodzę z tego że nikt jej nie zatrzymał jak biegła do lasu, może słowa Twi je dodatkowo odmotywowały XD (zresztą dlatego też prawie na pewno wróci, pamiętasz słowa Twi na odchodne?

No właśnie mnie też strasznie to denerwuje a ci ludzie jeszcze nazywają siebie 'fanami'...
http://www.myfacewhen.com/15/

Filmidełko: http://www.youtube.com/watch?v=bmZFx_yRcuY
Fanfik: http://kendell2.deviantart.com/art/Getting-Back-On-Your-Hooves-Ch-1-274363430?q= favby%3Avulpimo%2F42599258&qo=10
BONUS: http://chriss88.deviantart.com/art/Metal-Gear-Pony-3-Cake-Eater-284283419

Ah i mam nadzieję że to nie zrujnowało Ci tematu na forum, jeśli tak to przepraszam ^^;

"Ah i mam nadzieję że to nie zrujnowało Ci tematu na forum, jeśli tak to przepraszam ^^;"

No coś ty, daj spokój xD

"zresztą dlatego też prawie na pewno wróci, pamiętasz słowa Twi na odchodne?"

No pewnie. Dały mi one nadzieję, że to Trixie jeszcze wróci. Kurde. Nie żebym porównywał ją do Liquida, ale kiedy usłyszałem Ocelota mówiącego jego głosem to poczułem taką satysfakcję, że to jeszcze nie koniec! Stary, dobry, Liquid wraca wraz ze starym, dobrym, przekozackim głosem Cam Clarke'a :D (ale Davida Haytera nikt, NIKT NIE PRZEBIJE!). Chodzi mi o to, że taką samą satysfakcję poczuję obserwując powrót Trixie. Jednakże nie mam zamiaru porównywać ją do Ciekłego Węża, ani robić z niej czarny charakter.

Hmm... film jak na fanowską fanfikcję w formie wideła (xD) jest bardzo dobrej jakości!. Fanfika prędzej czy później przeczytam (raczej prędzej). A no i Cake Eater. No super po prostu :D

http://www.myfacewhen.com/35/
CZY ON CI KOGOŚ NIE PRZYPOMINA?! LOL Skręt oczu nie ten sam, ale to zawsze coś.

http://www.youtube.com/watch?v=2CMETf0VHjQ&list=FLzDJ8CxVgkLRFHtCNs7-6rg&index=1 &feature=plpp_video

Ostatnio rwę włosy z głowy, że nigdzie tego cudeńka nie można dostać.

użytkownik usunięty
Mati9319

FANFIK MA SPOILERY teraz mnie opamiętało że ma spoile do 2giego sezonu!
znajdę taki który chyba nie ma...
https://docs.google.com/document/d/15jS9XKld6RsZVl34oHlbPo42KvNvTWJ52jFx-W2n5tU/ edit?hl=en_US&pli=1#
o, jest XD

Ano liquid zrobił wjazd niesamowity to była akcja na tankowcu chyba jak pierwszy raz przemówił przez Ocelota (jak to brzmi xD)

Jak na fanowskie dzieło to bardziej niż daje radę ^^ I dobrze wyreżyserowany, scena z poradnikiem jak zdobyć przyjaciół chwyta za serce przyznasz

Czyżby był to Leonidas Derpikus? XD

hm S.A.A klasyk ^^

"Czyżby był to Leonidas Derpikus? XD"

Otóż to :D

"I dobrze wyreżyserowany, scena z poradnikiem jak zdobyć przyjaciół chwyta za serce przyznasz"

Chwyta chwyta. Mimo, że nadal fanfik to chwyta. Z resztą nie tylko ta scena.

Dobra to ja muszę szybko nadrabiać tony zaległych odcinków, by zgrać się w czasie z odcinkiem z Trixie :D

"Już tu RD puszyła się 2 razy bardziej od Trixie"

Wykluczone, bo nie zmyślała historii o epickich dokonaniach.

Aha i jeszcze jedno. Straciła chałupę - to wiemy. Myślę, że gdyby przeprosiła za swoje zachowanie i okazała skruchę chociaż ten JEDEN RAZ to ktoś zorganizowałby jej dogodne mieszkanie. Wcale nie wszyscy jej nie lubili! Ok. 95% było zachwycone jej występami. Co może 5%? Czy mane6 to najważniejsi "ludzie" w mieście?

ocenił(a) serial na 10
Mati9319

Widzę,że niezła dyskusja się zrodziła:)Cóż ja osobiście lubię Trixie ta postać ma niezły potencjał i również uważam,że Mane 6 mogły trochę lepiej ją potraktować,ale z drugiej strony,nikt nie lubi chwalipięt...tak ja w życiu i tak jak w Ponywille.Trixie uciekła z własnej woli,ale uważam,że Twilight mogła hm..bardziej nalegać na jej zatrzymanie;)

Mati9319

Trixie moze i jest fajna ale bardzo zarozumiala zwlaszcza pokazujac swe czary a twilight dobrze jej powiedziala ze jej magia pochodzi z wnetrza i ma to od urodzenia a Trixie uzywa czarow do chwalenia sie .. przy okazji mane6 w odcinku The super squeedy cider squeezy 6000 padlo slowo o mane6 jako czlonkowie honorowej rodziny a ta 6 ma swoj honor dzieki pokonaniu discorda w 2 odcinku 2 sezonu

allen123

"a Trixie uzywa czarow do chwalenia sie"

Sory, ale to był występ. Miała swoją scen, nie? Jeśli mam mieć jej coś za złe to tylko to, że nieustannie nazywała siebie najlepszym jednorożcem w całej Equestrii.

"ale bardzo zarozumiala zwlaszcza pokazujac swe czary"

A jak zespół wchodzi na scenę to ma kurde milczeć? xD

"a twilight dobrze jej powiedziala ze jej magia pochodzi z wnetrza i ma to od urodzenia"

Nie wiemy skąd pochodzi magia Trixie.

użytkownik usunięty
Mati9319

Z rogu ^ ^

Mati9319

ale to naprawde Trixie pokazuje jaka jest chwalipieta a boi sie wlasnych slabosci miala pokonac tego niedzwiedzia a uciekla de facto zmyslajac cala historie ze pokonalaby bo z zamknietymi o czami .. Najlepszym jednorozcem w Equestri sa 2 kucyki Twilight i Rarity
2 cytat de facto jest nawiazaniem do 1 a 3 cytat chodzilo mi o to ze Trixie nie dosc ze zranila te kucyki ktore pokazaly swe umiejetnosci np z rarity zamieniajac jej grzywe na zielono czy applejack ktora ubezwladnila to jej magia sluzyla wylacznie pokazowi z drugiej strony w jej oczach widzialem Draco malfoy'a a Twilight ktora ma zdolnosci prawie jak Celestia pokazala jej kto potrafi lepiej czarowac

allen123

"miala pokonac tego niedzwiedzia a uciekla"

Na początku uciekła, ale potem walczyła.

" Trixie nie dosc ze zranila te kucyki"

Sory kurde, ale to one zaczęły gadając jaka to ona chwalipięta. A TO BYŁ WYSTĘP! Widziałeś kiedyś na koncercie np. żeby ktoś darł się do wykonawcy "ŁOOOO ALE TY SIĘ POPISUJESZ!!!", bo ja nie.

"z drugiej strony w jej oczach widzialem Draco malfoy'a

http://www.myfacewhen.com/305/

Mati9319

z prywatnej strony mam pytanie wy jestescie na mnie zli :( za ten komentarz moj dzisiej na temat tego ze ten gosciu hejtuje jesli tak to przepraszam ale ja nie toleruje jak ktos rani tak ceniona obecnie animacje ziemi a jak mnie ktos z fanow nazywa trollem to tak jakby nie wiem tylko ja byl winny ;/ Nigdy tym trollem nie bylem Ani tez nigdy MLp nie hejtowalem bo to nie ma natura ja to KOcham i to jest moja pasja :(

użytkownik usunięty
allen123

Od razu powiem co do tego że jesteście źli-> ja na temat hejtującego gościa nic nie wiem więc nie mam o co złości wylewać jeno zdanie Twoje zmieniać o naszym ulubionym bezdomnym kucyku. (Ale wstęp)

Nie powiedziała że pokonałaby go, tylko że kiedyś go pokonała. Nigdy nie powiedziała że to zrobi ani że chce to zrobić to była wina snipsa i snailsa. A kiedy mogła zwiewać, stanęła i próbowała walczyć. To już się nie liczy? Plus kiedy zdała sobie sprawę że nie da rady, przyznała to.
Właściwie to nie wiadomo kto jest lepszy bo Twi pokonała ursę wiedząc co z nią zrobić a Trixie obudzili w środku nocy i proszę, masz i walcz ^^ A Rarity poza telekinezą i wyszukiwaniem diamentów mało umie więc dlaczego miałaby być lepsza w magii od Trixie?
Zraniła? Tylko pokazała im żeby jej nie rujnowały show, to spike wył zza sceny a Raibow Dash buczała zaraz po tym jak SAMA stwierdziła że to ONA jest lepsza od wszystkich (i to już nie w magii tylko ogólnie)

nie chce ranic twego Avatara ale ogolnie odcinek mial pokazac ze tego typu chwaleniem sie itp przyjaciele sie od nas odwroca i warto miec troche pokory co np pokazala twilight co do rarity potrafi tworzyc ubrania jak sam holty tolty ( kucykowy karl lagerfeld) sam ja prosil o mnostwo sukni czy Saphire shores:) ( kucykowa jakby nie patrzec Britney spears albo lady gaga) rowniez co do Trixie zalezy od gustu i od odcinka a pokazano ja w sumie raz ja jej zle nie oceniam ale mowie wiecej w niej cierpliwosci i pokory to bylo by super :) ale nie wsyzstkie postacie musza byc tymi zawsze dobrymi bo sa tez neutralne te ktore maja osobowosc choleryka flegmatyka sagwinika czy melancholika itp czy te najbardziej zle

użytkownik usunięty
allen123

Ale to nie przyjaciele odwrócili się od niej bo się chwaliła, ona się chwaliła bo nie miała żadnych przyjaciół! A co do tego kto jest lepszy a kto gorszy to nie lubię takich określeń, ktoś miałby być lepszy gorszy niby dlaczego? Trixie jest lepsza w magii... sabotażowo- ofensywnej Rarity w robieniu ubrań. Nie ma lepszych czy gorszych prawda?
Jasne że nie wszystkie muszą być dobrymi bo każdy kucyk ma swoje wady i to w sumie czyni je ciekawszymi (Wg mnie Twi była odrobinę sztywna przez pół pierwszego sezonu taka protagonistka która zawsze musiała się dobrze zachować i była praktycznie pozbawiona wad, to też nie jest dobre dla postaci)

znaczy twilight miala to w sobie ze byla osoba taka wyrafinowana studentka :) nauka nauka dobre maniery itp to z odcinka na odcinek sie zmienialo w niej a zaczelo sie w sumie odcinku juz 4 :) ale jej kluminacja takiego kucyka crazy to odcinek lesson zero :) sztywna to zbyt mocne okreslenie ja uwazam ze nie utozszamila sie z otoczeniem ;) a co do lepszych czy gorszych tu juz musimy sie wglebic w mysli tworcow :) my mozemy tylko polemizowac co do danej postaci ale to tworcy robia postac do wizerunku OGolnie wszystkie kucyki sa pod wzgledem takim fabularnym zrobione bardzo humorystycznie fajnie sie z nimi mozna utozsamiac i z kazdego odrobione znajdziemy w samych siebie :) i to jest piekne :)

"Jasne że nie wszystkie muszą być dobrymi bo każdy kucyk ma swoje wady i to w sumie czyni je ciekawszymi"

Ah. Przywiodłeś mi na myśl bossów z MGS. Rewolucja po prostu. Nie tylko trudni wrogowie z długim paskiem życia, ale ludzie z historią, z charakterem, z ŻYCIEM.

"Ale to nie przyjaciele odwrócili się od niej"

Właśnie.

Do Allena: morał odcinka (mam tu na myśli list) mówił o tym, że nie trzeba bać się pokazać swojego talentu.

użytkownik usunięty
Mati9319

Allen- znaczy utożsamiła się bardzo dobrze tylko z czasem. Na początku była taka zbyt... nie umiem tego określić no XD Ale ciekawie określony był wątek Twi- Tia jak Twilight panikowała gdy tylko było coś nie tak na jej przyjazdy xD
Mati- Bossowie z MGS mają w sobie to coś, właśnie dlatego że trochę są wytłumaczone motywy działania albo charakter. + Psycho Mantis Theme miodzio. (długie paski życia oprócz fortune XD)
nie przyjaciele odwrócili się bo mam na myśli że ona jakby chciała mieć przyjaciół ale wszyscy nią gardzili

"bo mam na myśli że ona jakby chciała mieć przyjaciół"

Ja myślę jednak, że tam skąd przybyła mogła mieć przyjaciół takich czy innych, a do Ponyville zawitała tylko po to, żeby zrobić pokaz swojej sztuki magicznej. Tak to wyglądało. Kiedy np. wokalista przyjeżdża do jakiegoś miasta by zrobić koncert to raczej nie myśli, żeby z kimś się zaprzyjaźnić, tylko żeby zrobić dobre show.

"ale WSZYSCY nią gardzili"

Nie. Na pewno nie wszyscy nią gardzili (tylko AJ, Rarity, RD no i Spike), ale też nie darzyli jej jakąś wielką sympatią. Jeśli jesteś na czyimś koncercie to raczej koncentrujesz się na tym jak śpiewa, a nie na tym - jakim jest człowiekiem.

"długie paski życia oprócz fortune"

No faktycznie. W zasadzie to bossowie w dwójce jacyś tacy... mniej pieczołowicie wykreowani niż w jedynce.

użytkownik usunięty
Mati9319

Wiesz że przesadzam, mam sentyment do Trixie ^^
To że nie miałą przyjaciół wnioskuję trochę z jej zachowania a co do tego czy wszyscy gardzili czy nie to jeszcze się chyba rozwiąże ^^ Ale cieszy mnie niepomiernie że przynajmniej ktoś dostrzegł że ona nie jest taką złą postacią która zasługuje na wygnanie/zapomnienie/śmierć jak to się powszechnie uważało.

Bossowie w dwójce byli kiepscy po prostu. Vamp to było za przeproszeniem niewiadomo co, Fortune jeszcze trochę dawała radę ale już np. Fatman to według mnie była tragedia, już nie chodziło o jego pasje i zainteresowania ale kurde tłusty saper na wrotkach no proszę :O

"To że nie miałą przyjaciół wnioskuję trochę z jej zachowania"

Może tam skąd pochodzi/mieszka zachowuje się trochę inaczej. Może ktoś "mądry" jej wpoił, że tam gdzie jej nie znają nie musi dbać o zachowanie. Nie wiem nie wiem. Tak tylko zakładam. Czysto hipotetycznie.

"a co do tego czy wszyscy gardzili czy nie to jeszcze się chyba rozwiąże ^^"

Mam nadzieję, że nie gardzili. Oby Hasbro nie popełniło jakiegoś faila, bo się wścieknę.

Kurde bossowie w MGS2 na extreme (mam wszyściuteńkie dog-tagi na wszystkich poziomach trudności jak coś xD nie było łatwo) byli koszmarem. Wszyscy... oprócz Vampa. Wystarczy wisieć z poręczy (chyba, że jest w wodzie), poczekać aż wampirek podejdzie i się zamachnie, w tym momencie wstajesz i go tłuczesz (100% skuteczności) i tak do skutku. NA EXTREME xD Aha i drugie tortury u Solidusa na extreme to masakra, a na euro-extreme - piekło.

użytkownik usunięty
Mati9319

Tu nie chodzi o to jak się zachowuje tylko jak inni zachowują się wobec niej ^^
Bossowie na Extreme rzeczywiście odrobinę przegięci ale na każdego był jakiś sposób dość nietrudny. Pamiętam że w MGS3 był ten snajper którego imienia już nie pamiętam a którego można było zdjąć przed walką. A w trakcie walki poczekać 5 dni przy następnym loadzie umierał ze starości (sic!).
A mnie się nigdy nie chciało zbierać tych dog tagów XD

"Tu nie chodzi o to jak się zachowuje tylko jak inni zachowują się wobec niej ^^"

To mamy mniej więcej coś takiego:

1) Słynni hejterzy Trixie, czyli często przeze mnie wymieniani AJ, Rarity, RD i Spike zachowali się po prostu karygodnie. W sumie to zauważyłem to na samym początku. Potem jakoś mi to umknęło, ale dzięki Tobie zwróciłem na to większą uwagę :)

2) Snips i Snails byli jej fanami, ale cóż - poniosło ich nie tam gdzie trzeba.

3) Trudno wywnioskować zachowanie reszty kucyków z Ponyville, bo nikt praktycznie jakoś konkretnie się wobec niej nie zachował. Jeśli chodzi o jej występ to lwiej większości się podobało.

Aha no i gratuluję zmiany avatara :)

użytkownik usunięty
Mati9319

No właśnie, to oni w dużej mierze 'zepsuli' występ choć Trixie i tak udało się zrobić z tego dobry show i nie dała się presji otoczenia.
snips i snails są pozbawieni wyższych procesów myślowych nie mogą być fanami XDDDD
Reszcie się podobało pewnie do momentu kiedy AJ i RD zaczęły swoje harce.

No i nie przeboleję że nikt nie zgadza się że ją wymietli z miasta nie dostrzegając zachowania RD ^^

A dziękuję, nie wiem czy zmiana avatara to takie osiągnięcie ale bardzo mi miło że zauważyłeś :D

"No i nie przeboleję że nikt nie zgadza się że ją wymietli z miasta nie dostrzegając zachowania RD ^^"

Zachowanie RD było faktycznie nie na miejscu i chamskie, ale trudno uznać, że Trixie została wygoniona. Naprawdę. Sam brak reakcji na jej ucieczkę o tym nie świadczy, a jedynie o ich obojętności i nieodpowiedzialności.

To, że nikt nie zareagował było dziwne i zastanawiające. Można stwierdzić, że nikt się nią zbytnio nie przejąć (skoro jej nie zatrzymali), ale opuszczenie miasta Trixie wybrała sama.

Podsumowując: nikt jej nie wygonił - nikt jej nie zatrzymał.

Ten avatar tak mnie ucieszył, bo jest taki... bardziej optymistyczny :)

użytkownik usunięty
Mati9319

Właśnie naraziłeś się fanom RD ^^ Chociaż może nie, przecież wg RD można być chamskim byleby być 'awesome' O.o
Ja jeszcze rozumiem jakby ktoś jej zaoferował pomoc, a tak to kicha. To było smutne.
Tamten avatar bardziej oddawał sytuację w jakiej Trix znajdowała się po ucieczce ale przecież wróci i M6 będzie miało okazję na zrehabilitowanie się i pokazanie że czasem to nie jest czyjaś wina że tego kogoś nikt nie lubi.
Swoją drogą dziwi mnie to że Trix jest znienawidzona przez wiekszość fanów. Przecież np. Lunę zaakceptowali pomimo tego że popełniła kilka błędów.

użytkownik usunięty

Należy jednak pamiętać że Luna się dość znacząco zmieniła, przeprosiła i została polubiona. Trixie do końca miała z owym przepraszam problem, mam nadzieję że wszystko zmieni się w związku z odcinkiem z nią.
Ps. Stay out of my shed. ^^

użytkownik usunięty

Prawdą jest to co tutaj piszesz, ale Luna akurat była winowajczynią zajścia więc miała za co przepraszać, no ja mam nadzieję że Trix nie będzie przepraszać bo to byłoby już wredne ze strony twórców.
co to jest to w ps. ?

użytkownik usunięty

shed.mov na yt, dość chory filmik jak i cała seria

użytkownik usunięty

a dziękować, sprawdzę w wolnej chwili
teraz już mnie naszła refleksja że nie wiem czy lepiej żeby przepraszała czy nie lol

Tutaj sprawa nie jest taka wcale jednoznaczna. Oto jak ja to widzę:

1) Nie ma ładu i składu, żeby Trixie przepraszała za pokazywanie swoich umiejętności, bo to był występ. Jak robimy pokaz na scenie kurde to chyba o to chodzi, nie?

2) Tak samo Trixie nie ma co przepraszać za akcję z niedźwiadkiem, bo nie mówiła że zneutralizuje gościa jeszcze raz. Pewnych dwóch zagorzałych fanów zrobiło jednak swoje. Poza tym ostatnio rozmyślałem trochę więcej i doszedłem do wniosku, że nie jest ona pierwszą i ostatnią artystką (to był niewątpliwie pokaz artystyczny), która by trochę nie nazmyślała.

3) Uważam jednak, że ciągłe nazywanie siebie samej najlepszym jednorożcem w Equestrii jest nie na miejscu. Odrobina pokory zapewne dobrze by jej zrobiła. To samo w zasadzie tyczy się RD, jednak takie zachowanie razi bardziej gdy to jest występ i twoje zachowanie obserwuje cały tłum.

"Właśnie naraziłeś się fanom RD ^^"

Łoj tam łoj tam. Mówię tylko co widziałem.

"Swoją drogą dziwi mnie to że Trix jest znienawidzona przez wiekszość fanów"

Mnie tak samo ale cóż począć? Kurde ale żeby od razu nienawidzić?!

użytkownik usunięty
Mati9319

1. Dokładnie ale ludzie i tak jej nienawidzą nawet za występ bo niby to ona była winna tej sytuacji z AJ RD i Rarity

2. Nazmyślała odrobinkę i próbowała naprawić nie- swój błąd pragnę dodać

3. Ale gdyby przeprosiła to wyglądałoby tak-> przepraszam że mnie nie lubicie tak to jest moja wina i przez to macie moralną wyższość nade mną. Nie zgadzam się żeby Trix miała przepraszać za to że jej nie lubią, to nie jej wina. A już na pewno po tym jak ją potraktowali nie powinna prosić ich o łaskę. Bo przyznasz że to było do maksa wredne wobec kucyka który nic złego nie zrobił.

No właśnie przecież RD jest kochana za swoją ignorancję i brak szacunku dla wszystkiego co nie jest cool. Dlaczego Trix nie jest chociaż lubiana za to że jak niektórzy uważają 'wywyższa się'?
Z drugiej strony kucyki o ciepłej osobowości jak Trixie i Celestia są nielubiane z automatu chyba...

"Dlaczego Trix nie jest chociaż lubiana za to że jak niektórzy uważają 'wywyższa się'?"

Wybacz, ale nie rozumiem czemu bierzesz to w cudzysłów. Trixie wywyższała się i nie ulega to wątpliwości. Pewnie był ku temu jakiś powód i można jakoś to wyjaśnić, ale nie zmienia to faktu samego wywyższania się. Salceson nazwany szynką parmeńską nadal będzie smakował jak salceson. Deal with it.

"przepraszam że mnie nie lubicie"

Przepraszać za to, że jej nie lubią? Skąd żeś Ty to wytrzasnął? xD

Ostatnio rozmyślałem dłuuuuugo nad tym przepraszaniem i powiem tak:

Zastanówmy się komu właściwie przeszkadzało wywyższanie Trixie. Tak właściwie to tylko wiele razy przeze mnie wymieniana paczka (smok+kilka kucyków) coś do niej miała i to NA SAMYM POCZĄTKU. - zanim zdążyła cokolwiek konkretnego powiedzieć. Reszta kucyków oglądała pokaz i nic do Trixie nie miała. Kurde. W zasadzie to AJ, Rarity, RD i Spike powinni ją przeprosić!

Wniosek? Trix nie musi nikogo przepraszać.

"Z drugiej strony kucyki o ciepłej osobowości jak Trixie"

http://www.myfacewhen.com/15/

Ostrożniej trochę, bo miałem ochotę wyskoczyć przez okno xD

Do rzeczy: podaj KONKRETNY fragment, który JASNO ukazuje, że Trixie ma ciepłą osobowość. Jestem ciekaw.

Nie mówię, że nie ma ciepłej osobowości, ale znamy ją praktycznie tylko jako artystkę. W tym jednym odcinku nie ma nic co pozwoliłoby określić jej OSOBOWOŚĆ, a na pewno nie ma niczego co wskazuje na to, że ma ciepłą osobowość.

Sory, ale to już nawet nie jest nadinterpretacja, tylko po prostu wymyślanie :/

użytkownik usunięty
Mati9319

Ale może ona po prostu chciała być akceptowana, a miała niską samoocenę :(

przepraszać że nie lubią-> Bo cały czas zakładają ludzidła że ona powinna za coś przepraszać mimo tego że kucyki które coś do niej miały zachowywały się wobec niej nie fair, nieuczciwie, na samym starcie już. To jak one się zachowywały było dużo gorsze niż jej 'winy' jeśliby przyjąć je za zasadne.

To nie jest wymyślanie tylko żart XD Ale ok, challenge accepted, spójrz jak ciepło Trix się uśmiecha jak mówi 'piece of cake' albo to słodkie 'uh- oh', poza tym przecież pozwoliła 2 ułomnym członkom społeczeństwa podawać sobie picie i wogóle... poza tym mogła pokazać RD i AJ w bardziej dotkliwy sposób. A Rarity zmieniła tylko fryza na 'rat's nest'
A czy masz jakiś dowód przeciwko tezie że miała ciepłą osobowość, powiedziała coś co może urazić?

"Ale może ona po prostu chciała być
akceptowana, a miała niską samoocenę :("

Mniej więcej coś takiego miałem na myśli, gdy pisałem, że da się to jakoś wytłumaczyć. Bardzo możliwe, że miała niską samoocenę, ale wywyższanie (siłą rzeczy) wywyższaniem pozostanie.

"To jak one się zachowywały było dużo
gorsze niż jej 'winy' jeśliby przyjąć je za
zasadne."

Dokładnie. Ona nic nikomu złego nie zrobiła. Jeśli jest czemukolwiek winna to tylko i wyłącznie lekkiemu zniesmaczeniu, którego zapewne można doświadczyć, gdy artysta nazywa siebie debestem.

Od razu mówię, że bitwę na argumenty wygrałeś!

http://www.youtube.com/watch?v=gEkKWKLwIrU

Skoro to był żart to ja wszystko rozumiem. Twoje argumenty choć słuszne to chyba jednak nie do końca mogą określić charakter Trix. Sposób wysławiania się raczej zbyt wiele nie mówi. Można za to stwierdzić, że z pewnością jest na dobrej drodze. :) Cała nadzieja w odcinku z jej udziałem.

Szczególnie dobre było to z podawaniem picia. Wiesz... gdyby mi jacyś członkowie społeczeństwa (choćby byli ułomni xD) chcieli podać np. sok pomarańczowy to też bym im "pozwolił" :D

Ah no i oczywiście jeszcze mój argument. Otóż wyobraź sobie, że jesteś na koncercie jakiegoś piosenkarza. Występ trwa sobie, a w pewnym momencie artysta mówi, że jest najlepszym piosenkarzem na świecie. Przyznasz, że nie zrobiłby w ten sposób zbyt pozytywnego wrażenia, choć nie powiedział nic co mogłoby urazić (jak Trixie). Raczej nie pomyślałbyś w takim momencie, że ma ciepłą osobowość (co wcale nie oznacza, że takowej nie posiada) xD

Patrzcie ludzie jak można analizować jeden odcinek MLP FiM :D Niebywałe.

Jakby co to w tak przydługich odstępach czasu odpisuję, gdyż teraz nieco trudniej jest mi znaleźć okazję. Nie żebym się tłumaczył. Tak tylko informuję. ;)

użytkownik usunięty
Mati9319

Ale w tej sytuacji to jest niezależne od niej i ona to robi dlatego właśnie żeby ją lubili. Poza tym jest tu gdzieś JAWNIE pokazane że się wywyższa?

No w sumie to co drugi artysta nazywa się debestem a Trixie miała ładny występ ^^

To z podawaniem picia to też był żart XD
Ale poza tym to Trix ma taki słodki głos, poza tym żal mi się jej zrobiło jak ją potraktowały... http://i3.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/002/796/447px-Manlytears3.jpg

A widzisz można można nawet powinno się ^^

A co do bitwy na argumenty:
http://www.youtube.com/watch?v=2hsx9xGY9bc

XDDDDDDDDDDDDDDD

"Ale w tej sytuacji to jest niezależne od niej"

Ale zaraz zaraz. Co masz tutaj na myśli? Jeśli chodzi Ci o sam fakt występu i pokazywanie swoich umiejętności to masz całkowitą rację.

Jeżeli jednak chodzi Ci o mówienie, że jest najlepszym jednorożcem w Equestrii to sory, ale WTF? To co mówimy zawsze jest od nas zależne i mamy nad sobą całkowitą kontrolę. Z pewnością ma się ku temu powód, który może usprawiedliwić takie zachowanie, ale nie usuwa go to z kart historii, że tak powiem.

"i ona to robi dlatego właśnie żeby ją lubili."

Tak, ale rzecz jasna TYLKO jako artystkę. Występ artystyczny to nie okazja do zdobywania przyjaciół czy coś, tylko do zaprezentowania swoich umiejętności i zdobycia popularności. W sumie to czemu od razu zakładasz, że jej nie lubią na podstawie zachowania kilku... hmm... kucykowych (no i Spike jeszcze), skrajnych hejterów? xD

"Poza tym jest tu gdzieś JAWNIE pokazane że
się wywyższa?"

Haha rozumiem że to kolejny żart xD Jeżeli nie to odpowiadam: tak. Jest jawnie pokazane i to jak cholera. Czymże jest mówienie (w czasie występu), że jest się najlepszym jednorożcem w Equestrii? Trudno o bardziej jawne wywyższanie :D I powtarzam, że ja w związku z tym nic do niej nie mam, bo właściwie żadnemu z kucyków to nie przeszkadzało. Ekipy hejterów nie biorę pod uwagę, bo oni już na samym starcie się czepiali nawet tego, że wogóle Trixie pokazuje swoje umiejętności.

"No w sumie to co drugi artysta nazywa się
debestem"

LOL czyżby kolejny żart? Zbierajcie mnie z podłogi, bo nie wyczymię. Zastrzeliłeś mnie. Critical hit normalnie, ale odstaw ten pentazemin (czy diazepam xD), bo to nie fair :D Wskaż mi chociaż jednego artystę, który PODCZAS SWOJEGO WYSTĘPU mówi, że jest wspaniały, boski i ogłasza, że jest najlepszym artystą w swojej dziedzinie (dokładnie to robiła Trixie. Nie ma ku temu wątpliwości. Bez względu na to jakie miała powody). Pijanych nie zaliczam xD

użytkownik usunięty
Mati9319

Mogłoby się wydawać że mamy kontrolę nad tym co mówimy ale gdyby zastanowić się nad tym dokładniej, jest wiele wydarzeń/procesów w życiu które determinują światopogląd/ sposób w jaki mówimy itp.

Bo ci hejterzy to główni bohaterowie animacji, z tego to wywodzę bo na nich skupia się akcja więc one najczęściej pokazują właśnie takie zjawiska. reszta z tyłu raczej jakichś hejtów rzeczywiście nie uprawiała ale już sam fakt że nikt nie opier... nakrzyczał że te 4 mękoły (i zwierzątko domowe jednej z mękoł) za to że przeszkadzają też trochę mówi.

http://www.youtube.com/watch?v=-H4ceCOMXHY

Nie, to nie żart. w czasie wystepu mówi się różne rzeczy, przecież był WIELKI Houdini który nazywał siebie królem kart, praktycznie co drugi taki street performer ogłasza się jakimś takim tytułem. A co trzeci może nazywa się wspniałym/ cudownym/ boskim/ najlepszym. Nikt w to nie wierzy więc nikt się nie uraża a to część przedstawienia. A ostatni akapit jakby odrobinę miał mnie obrazić? Pamiętaj że nikt nie lubi publicznego wyśmiania.

" jest wiele wydarzeń/procesów w życiu które determinują światopogląd/ sposób w jaki mówimy itp."

Sposób w jaki mówimy z pewnością, ale nad tym CO mówimy ZAWSZE mamy pełną kontrolę. Każdy potrafi dostosować się do sytuacji i mówić to, co akurat jest odpowiednie.

"ale już sam fakt że nikt nie opier... nakrzyczał że te 4 mękoły (i zwierzątko domowe jednej z mękoł) za to że przeszkadzają też trochę mówi"

No w zasadzie.

"A ostatni akapit jakby odrobinę miał mnie obrazić?"

Skądże. Jeśli Cię uraziłem to przepraszam. Nie miałem takiego zamiaru. Myślałem, że żartujesz ale widzę że jednak coś w tym jest.

"przecież był WIELKI Houdini który nazywał siebie królem kart, praktycznie co drugi taki street performer ogłasza się jakimś takim tytułem. A co trzeci może nazywa się wspniałym/ cudownym/ boskim/ najlepszym"

Ale czy właśnie w czasie występu? Może i tak, ale to trochę abstrakcyjne jak dla mnie.

A no i miałem skomentować jeszcze wcześniejszą Twoją wypowiedź:

"poza tym mogła pokazać RD i AJ w bardziej dotkliwy sposób"

Hehe co racja to racja. Ja bym chyba na jej miejscu za łeb wyrzucił, że mi się tak w show wchrzaniają!!!

użytkownik usunięty
Mati9319

No dobra ale zostawiając już show przy którym można mieć wątpliwości czy przekroczyła granice czy nie, choć wg mnie nie bo mówiła to jako część przedstawienia, nie jakoś z przekonaniem aktualnym. A poza show już się tak nie zachowywała. Więc jeśli popatrzymy poza show- nie wywyższa się.

No odrobinę to było przykre, choć jeśli odebrałeś to jako żart to zakładam że to nie było złośliwe ^^

No dokładnie, te 4,5 chciały jej rozbić show więc im pokazała. I to nie tak że je siłą zaciągnęła na scenę, same bez powodu się wepchały. I dlatego nawet jeśli podtrzymać to że inne kucyki nie chciały wyrzucić jej z miasta to dalej utrzymuję że Trix mogła poczuć się tam dość niechciana bo popatrz- już na początku 4 kucyki mają do niej 'dym' i próbują jej zepsuć show (z którego btw najprawdopodobniej się utrzymywała), to co dopiero po ursie, jak musiała przyznać że jej nie pokonała a mało tego wyglądało to tak jakby to Trix sprowadziła miśka (bo oprócz Trix i Twi wszyscy jeszcze spali). Trixie mogła się więc poczuć niechciana i znienawidzona. A RD jeszcze to potwierdziła.