To chyba najmniej lubiany przeze mnie kucyk...
Najbardziej gloryfikowana jest Rainbow Dash. Pinkie wypada raczej tak pośrednio.
RD jest najlepsza:)
A gloryfikowane są w sumie najbardziej Fluttershy i Luna/
RD nie jest najlepsza.
Nie wiem jak to jest za granicą, ale w Polsce częściej widzę awatara z RD niż z innym kucykiem.
ja znasz tylko ludzi, którzy uważają, że Fluttershy jest the best, nie wiem dlaczego, strasznie mnie denerwuje ta jej nieśmiałość i ta jej delikatność D;
Początkowo Fluttershy mi też wydawała się fajna. Ale jednak pomimo tylu wydarzeń gdzie musiała przełamać strach, nadal pozostaje taka sama, co na dłuższą metę może irytować. Poza tym fani Fluttershy różnią się od innych tym że nie spamują tak nią wszędzie :)
RD jest fajna i bardzo odważna,szybko podejmuje decyzje :P nie boi się wyzwań i właśnie dlatego ma tak wielu fanów :)Ludzie lubią utożsamiać się właśnie z takimi postaciami.
RD jest irytująca, samolubna i często się popisuje. Może i jest odważna i nie boi się wyzwań, ale przez to często zachowuje się nieodpowiedzialnie i impulsywnie. Aha, i podkreślam że jest to tylko i wyłącznie moje zdanie :P
Każdy kucyk ma swoje wady i zalety. I dlatego zawsze znajdą się zarówno ludzie, którzy kochają danego kucyka, jak też tacy, którzy go nienawidzą.
Pinkie Pie jest wesoła, wygadana, pełna życia, optymizmu. Wiele osób ceni ten jej ekstrawertyzm, ale niektórych on irytuje. Podobnie jest z nieśmiałością Fluttershy czy niesamowitością Rainbow. Kucyki, jak i ludzie, są różni, więc każdy brony znajdzie swoje sympatie i antypatie w serialu.
Mnie osobiście kiedyś denerwowała Rarity, ale w pewnym momencie zauważyłam, że jest świetną postacią (i tak jest piąta w moim rankingu M6, ale jak ktoś kiedyś powiedział: te kucyki można mierzyć skalą, gdzie najwyższą oceną jest "awesome", a najniższą "great" :P). Wydaje mi się, że jeśli człowiek się postara, to można polubić (mniej lub bardziej) wszystkie kucyki... A przynajmniej sprawić, by nie działały mu cały czas na nerwy ;)
Proszę bardzo :)
1. Fluttershy - za to, że jest cicha, nieśmiała, urocza, pomocna, kocha zwierzęta, a także za to, że pomimo tych wszystkich "ciapowatych" cech potrafi się przełamać i zastraszyć smoka, czy rozwalić Wielką Galę :)
2. Rainbow Dash - za "awesomness", za odwagę, determinację, zdecydowanie, a przede wszystkim za jej zachowanie w odcinkach Sonic Rainboom i Hurricane Fluttershy.
3. Pinkie Pie - za wyżej podane cechy :)
4. Applejack - za uczciwość, pracowitość, świetny akcent i szczerość, przy czym ta ostatnia jest tym obecnie rzadko spotykanym rodzajem, który nie ma nic wspólnego z chamstwem ani z ranieniem innych osób.
5. Rarity - za wspaniałe "jojczenie", za bycie drama queen, za klasę i elegancję i za Sisterhooves Social.
6. Twilight - spadła mocno przez alicornizację... Ale tak generalnie, to ją też lubię (a przynajmniej lubiłam). Głównie za to, że jest pilna, zorganizowana no i za czytanie 12 książek w jeden weekend :P
To pewnie dlatego, że jest tak nieprzewidywalna. Scenarzyści głównie używają jej ekscentryzmu dla najbardziej odjechanych żartów i łamania czwartej ściany. Niektórym to wystarczy, a innych to może irytować ponieważ od jakiegoś czasu Pinkie stoi w miejscu jako postać i często jest tylko postacią typu "comic relief". Nawet odcinek "Too Many Pinkie Pies" dużo nie wniósł. Chyba nie wiedzą co mogą z nią jeszcze zrobić, dla takiej postaci pisze się trochę ciężej.