PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7791
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

To znowu ja!
Postanowiłem założyć temat w którymwystawiamy oceny (w skali 1-10 i najlepiej z uzasadnieniem) wszystkim odcinkom MLP.
Ktoś będzie chętny? : >
[Ja wystawię, ale chyba nie dzisiaj...]
Wiem, że na fw można zobaczyć odcinki wg. oceny, ale nie ma tam uzasadnienia ; )
[Ciekawe, czy temat się przyjmie]

Dammoni

wprawdzie temat byl taki kiedys ale jako MLP podsumowanie 2 sezonow przed royal wedding:)
no dobrze ocenimy
w sumie ten temat jest formalnoscia bo wiekszosc odcinkow wg mnie a jest ich 50 zasluguje na note 10(arcydzielo) a dlaczego bo posiadaja fajna fabule fajny scenariusz odwolania poczucie humoru pewne aspekty moralne ciekawe niektore odcinki maja fajne podloze konwersacji i ( chodzi mi tutaj ze jest ogromne pole do dyskusji i wymiane zdan ) piekna muzyka wpadajaca w ucho

jedynie odcinki a sa to tylko 2 ktore ocenie na kolejno 8/10 to Call of the cutie z Diamond tiara oraz odcinek ktory mnie zbytnio jakos no nie wiem nie porusza czyli Owl's Well That Ends Well tak na tez 8 /10 dlaczego bo poprostu COTC bylo zbytnio o CMC i diamond tiarze i jej zachowaniu ktore mnie draznilo
a ten byl o sowie alicji i na niej sie wszystko kierowalo nie gralo to ze soba za dobrze :(

ogolem reasumujac MLP w animacji ma ogromny poziom swiatowy pod kazdym wzgledem :) takze ja ktory to dlugo sledze od wielu lat :) no tak bym to ocenil :)

ocenił(a) serial na 10
allen123

http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/002/109/orly_owl.jpg
Przepraszam, musiałem.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Dammoni

Czemu nie, ja z chęcią przypomnę sobie wszystkie odcinki jeszcze raz :P Ale dopiero w weekend :)

Dammoni

musze troszke uproscic moja wypowiedz chodzlio mi o 50 z 52 odcinkow :) ktore zasluguje na najwyzsza note :) by nie bylo ze jakis blad napisalem

ocenił(a) serial na 10
Dammoni

Ten temat skłonił mnie do przemyśleń. Jak oceniałem serial zanim zostałem bronym? Oceny, które tu przedstawiam odpowiadają wrażeniom po pierwszym obejrzeniu każdego odcinka, przed zostaniem bronym, więc niektóre opisy mogą być dość drastyczne. Obecnie oczywiście wszystkie odcinki oceniam 10/10 :) PS. Nie czytaj jeśli masz cokolwiek ciekawszego do roboty :)

1. Mare in the Moon 7/10 Pierwszy raz zobaczyłem kucyki. Nie zachwycił mnie szczególnie ten odcinek, ale ogólnie nie było źle. Gdyby nie napis „To be continued”, to pewnie nigdy bym nie obejrzał drugiego odcinka.
2. The Elements of Harmony 6/10 Odcinek dla mnie, zbyt dziecinny i naiwny. Trochę mnie to odrzuciło. Nie tego się spodziewałem.
3. The Ticket Master 7/10 Taki sobie odcinek. Muzyczka z Benny Hilla była strasznie żenująca.
4. Applebuck Season 8/10 Odcinek ciekawy I trochę śmieszy. Po tym odcinku postanowiłem, że obejrzę cały sezon.
5. Griffon the Brush-Off 7/10 Wreszcie trochę akcji i hmm… “przemocy”? Pinkie momentami była denerwująca.
6. Boast Busters 6/10 Trochę zbyt nudny.
7. Dragonshy 6/10 Po tym odcinku Fluttershy spadła w moim ówczesnym prywatnym rankingu z 1 na 2 miejsce. Niby tak bała się tego smoka (jej zachowanie było strasznie denerwujące), ale nagle jej się wszystko odwróciło i mogła zbesztać potwora. Tak nagła zmiana stanowiska wyglądała dla mnie zbyt sztucznie.
8. Look Before You Sleep 9/10 Wreszcie jakiś ciekawszy odcinek. Świetnie przedstawiony konflikt dwóch skrajnych charakterów. Dzięki temu odcinkowi zaciekawił mnie charakter Rarity.
9. Bridle Gossip 8/10 Świetny odcinek. Ogólnie cały był ciekawy, z lekko tajemniczą atmosferą.
10. Swarm of the Century 7/10 Taki sobie.
11. Winter Wrap Up 6/10 Myślałem że pożegnanie zimy, będzie tylko tematem poboczym. Ale niestety cała fabuła sprowadzała się tylko do tego. Poza tym nie podobała mi się ta musicalowa piosenka, która do dziś mnie nie przekonała (nie rozumiem jej fenomenu).
12. Call of the Cutie 7/10 W końcu trochę nowych twarzy. Po tym odcinku odniosłem wrażenie, że Scootaloo to facet. Ciężko mi myśleć, że tak nie jest. ( ogólnie to za mało ról męskich jest w tym serialu)
13. Fall Weather Friends 7/10 Odcinek dosyć ciekawy. Tylko ta denerwująca RD nie dawała mi spokoju.
14. Suited for Success ?/10 Tego odcinka nie potrafiłem ocenić, ponieważ to on był dla mnie przełomowy. Myślałem “Czy ja właśnie oglądam serial, w którym kolorowe kucyki szyją sobie sukienki na bal i urządzają pokaz mody”. Po tym epizodzie zrobiłem sobie trochę przerwy, na rozmyślanie nad swoim zdrowiem psychicznym i czy bezpieczne jest dalsze wgłębianie się w tą produkcję.
15. Feeling Pinkie Keen 8/10 Ciekawy odcinek. Trochę akcji, hydra, ogólnie OK.
16. Sonic Rainboom 5/10 Podobało mi się tylko do momentu zanim Rarity otrzymała skrzydła. Później już nie mogłem tego znieść.
17. Stare Master 8/10 Fajny. Bazyliszek, piosenka Sweety Belle, i dziwna umiejętność Fluttershy-piękne.
18. Show Stoppers 6/10 Jedyny odcinek z CMC, który mi nie przypadł do gustu. Czy one są aż tak ograniczone, żeby nie zauważyć, że robią coś, czego nie umieją o.O
19. A Dog and Pony Show 8/10 Dobry odcinek, nie potrafię skomentować.
20. Green Isn't Your Color 9/10 Piękny. Odcinek o Rarity I Fluttershy :) Oraz ciekawa postać Photo Finish.
21. Over a Barrel 7/10 Taki sobie. Bitwa plackami O.o
22. A Bird in the Hoof 7/10 Nic szczególnego. Znowu ten żenujący motyw z Benny Hilla :(
23. The Cutie Mark Chronicles 8/10 Ciekawy. Bardzo interesujące retrospekcje, pokazujące wiele ciekawych informacjii :)
24. Owl's Well That Ends Well 7/10 Odcinek jakoś mnie nie przekonał. Jedyna scena, to ta jak Spike poznał tego Osc.. Ocl… tą sowę i prowadzili nią rozmowę z „Who?”
25. Party of One 9/10 Dużo słyszałem, już wcześniej na temat tego odcinka. Więc bardzo chciałem go obejrzeć I nie zawiodłem się. Świetna psychoza i ta tajemniczość :)
26. The Best Night Ever 9/10 Uwielbiam odcinki, gdy całe Mane6 gra główną rolę. Świetna piosenka I w ogóle wszystko. Zachowanie fluttershy też zaskakujące + :)

Drugi sezon oglądałem już, jako całkowity brony. Więc nie mógłbym już go tak krytykować :P

[Boże, dlaczego takie coś na 600 słów piszę od ręki od razu. A wypracowania na polski nawet zacząć nie mogę :( ]

kruk6666

super! Właśnie o to chodziło! Swoją drogą przeczytałem i w zasadzie nie wiem, jakie oceny napisać? Z pierwszego obejrzenia, czy tak, jak to obecnie oceniałem. Na początku pewne odcinki mi się nie podobały, pomijałem CMC, odcinki z Rarity - a nawet, jak nie pomijałem, to mi się nie podobały zbytnio. CMC zacząłem oglądać od odcinka z gubby gums, a odcinki z Rarity od odcinka w której musiała się zaopiekować siostrą. Obecnie nie pomijam odcinków z nimi (chociaż za to pominąłem te ze Spikiem w roli głównej. Będę musiał je obejrzeć :D)
Może jeszcze dzisiaj oceny wstawię.

ocenił(a) serial na 10
Dammoni

Ważniejsze jest chyba pierwsze wrażenie.
PS.Pomijałeś odcinki z Rarity :( Jestem zdruzgotany.

kruk6666

;> Jestem podły..., ale na początku jakoś nie mogłem jej zdzierżyć...
(Nawet charakter Pinkie Pie po pierwszych dwóch odcinkach mi się nie spodobał. Może to dlatego, że przypominała mi kogoś : p, ale do PP szybko się przekonałem)
Nawet, jak nie pomijałem, to po prostu mi się nie podobały, ale teraz jestem już bronym, nieco wyluzowałem i mam polew z Rarity, a nawet ją polubiłem. Dodatkowo nie zamierzam pomijać odcinków z nią ;D
Dziwnym. :D

Dammoni

Oto i moje oceny pierwszego sezonu. Drugi również ocenię, ale chyba nie dziś : p (albo może jednak...?)
Dodam, że to oceny, który wystawiłbym, gdy oglądałem odcinki po raz pierwszy. Obecnie bardzo by się różniły.
Niestety za pierwszym razem oglądałem DUB PL, przez co ...hmm... nie są zbyt dobre.

01 (01) Friendship is Magic, part 1 - Pierwszy odcinek. Dość zachęcający. Dużo humoru. Zarówno komiczne upadki, jak i pierwsze spotkanie głównej bohaterki z innymi kucami są zabawne. :D 8/10
02 (02) Friendship is Magic, part 2 Nightmare Moon 8/10
03 (03) The Ticket Master - Nawiązanie do Benny Hilla + szczerość RD na plus xD 7/10
04 (04) Applebuck Season dobry odcinek. Te babeczki wyglądają ciekawie. 8/10
05 (05) Griffon the Brush Off - Gilda jest okropna. 7/10
06 (06) Boast Busters - Szczerze mówiąc nadal nie rozumiem dlaczego inne kuce uwierzyły Trixie. Naprawdę nikt w Ponyville nie wiedział, że M6 pokonały Nightmare Moon? Wszyscy dostali amnezji nagle?
07 (07) Dragonshy - Postać Fluttershy mi się podobała. Odcinek dość ciekawy, ale tylko, lub aż 8/10
08 (08) Look Before You Sleep - 8/10 Bardzo ciekawy odcinek. Konfrontacja dwóch postaci o całkowicie odmienny charakterach.
09 (09) Bridle Gossip - 8/10
10 (10) Swarm of the Century Jak widać PP ma coś więcej w głowie, niż tony cukru : )) 8/10
11 (11) Winter Wrap Up - BŁE! Piosenka - Przesłuchałem chwilę i musiałem ją pominąć. Tak była moja pierwsza reakcja. Dodam, że w polskim dubbingu piosenki nie brzmią zbyt dobrze i przez to przez pewien czas byłem zniechęcony nawet do oryginalnych wersji (najwyraźniej wciąż miałem w pamięci okropną polską wersję). Mimo wszystko odcinek nie był zły 7/10
12 (12) Call of the Cutie 6 - 7/10 Jak już wspomniałem. Na początku nie byłem zbytnio przekonany, do odcinków z CMC
13 (13) Fall Weather Friends 7/10
14 (14) Suited For Success eee....*ten odcinek jest dla dziewczynek... zresztą jest o Rarity....* 5/10 ? (to była moja pierwsza reakcja!)
15 (15) Feeling Pinkie Keen - Dużo humoru i ciekawy odcinek 9/10
16 (16) Sonic Rainboom 9/10
17 (17) Stare Master 10/10 Prawdziwa siła fluttershy! : ) Walka bazyliszka z Fluttershy ( która była już częściowo zamieniona w kamień) była świetna.
18 (18) The Show Stoppers zaś CMC. Pominąłem ten odcinek na początku. Wolałem obejrzeć odcinek z M6 ;D ?/10
19 (19) A Dog and Pony Show Teraz mi się podoba i dałbym 7 do 8/10, ale kiedyś....byłem dość uprzedzony do Rarity, więc za pierwszym razem 6 (lub nawet 5)/10
20 (20) Green Isn't Your Color 6/10
21 (21) Over a Barrel chyba niechcący ominąłem na początku ?/10
22 (22) A Bird in the Hoof Benny Hill po raz drugi, co idzie na plus, ale tylko 7/10
23 (23) The Cutie Mark Chronicles 10/10 Ten odcinek zrobił na mnie bardzo duże i pozytywne wrażenie za pierwszym razem.
24 (24) Owl's Well That Ends Well pominąłem
25 (25) Party of One 8/10 Pinkie odbija
26 (26) The Best Night Ever - Kolejna piosenka. Cóż za katorga. Potem całkiem nieźle. Fluttershy odbija, M6 robi rozwałkę. 9/10

Oceny są do kitu, bo PL DUB :(
Lepiej wyślę obecne, do pierwszego sezonu :D

Dammoni

20 (20) Green Isn't Your Color 6/10 W sumie, to nie wiem, czy ocena prawidłowa. Po prostu jakoś szczególnie nie przykładałem wagi do tego odcinka. Taki średniak (może nieco lepszy niż średniak) to był wg. mnie

Dammoni

Poprawka
Boast Busters -> 6/10
The Ticket Master -> 7-8/10
21 (21) Over a Barrel - 7/10 dość fajny odcinek, ale co do plackokill-a, to się zdziwiłem. Naprawdę? Myślą, że zabili go plackiem? :D

Dammoni

01 (27) The Return of Harmony Part 1 - Odcinek po prostu miażdży i nieco zaskakuje. Ogromny plus za BGM, początek odcinka, czarny charakter, zmienione kuce...W ogóle za wszystko w tym odcinku. Po prostu rewelacja! 10/10
02 (28) The Return of Harmony Part 2 !!!!!!!!!!
Smutna scena jest wspaniale zrobiona (ale oczywiście musieli zaraz potem wstawić coś śmiesznego :D Kurde...).
10/10 - Tak, jak w odcinku wyżej : )

03 (29) Lesson Zero - Twi dostaje świra : ) Całkiem fajny odcinek 8/10
04 (30) Luna Eclipsed 9/10 Powrót Luny! (Luna krzycząca na innych jest wspaniała :D)
05 (31) Sisterhooves Social - Całkiem fajny, nieco wzruszający odcinek (jak się patrzy na ten obrazek, to można sobię pomyśleć "to takie słodkie" : )) ). Po tym odcinku zacząłem lubić Rarity
06 (32) The Cutie Pox - 8/10 Śmieszny odcinek :D
07 (33) May the Best Pet Win! - Całkiem niezły odcinek. Na minus - piosenka, której nie lubię (bo nie lubię gadania w trakcie trwania piosenki.) i którą uważałem za sztuczny zapychacz odcinka. RD wyraźnie mówi, że chce zwierzaka, który lata, a FS proponuje mu inne zwierzaki śpiewając przy tym, jak dużo wybór ma RD...ehh... Nie rozumiem dlaczego ta piosenka jest tak popularna, ale każdy może mieć inny gust i szanuje to. : ) - 6- 7/10
08 (34) The Mysterious Mare Do Well 9/10
09 (35) Sweet and Elite 8/10
10 (36) Secret of My Excess 7/10
11 (37) Hearth's Warming Eve 7-8/10
12 (38) Family Appreciation Day 8/10
13 (39) Baby Cakes 5 - 6/10 - Nieco męczący odcinek. Humor w tym odcinku jest tak głupi...
14 (40) The Last Roundup 7/10
15 (41) The Super Speedy Cider Squeezy 6000 - Hah. W tym odcinku byłem za tym, żeby bracia wygrali. W końcu kuc ma wieczny problem z ilością cydru, to dlaczego nie weźmie kogoś do pomocy lub nie wykombinuje czegoś innego?
Dodatkowy plus za fajną piosenkę
8/10
16 (42) Read It and Weep - Daring Do! Odcinek jest świetny, szczekający kuc również 9/10
17 (43) Hearts and Hooves Day 8/10
18 (44) A Friend in Deed Heh... piosenka na początku mi się nie spodobała, a nawet ją zacząłem nieco hejtować (że jest to spadek formy. No cóż.. dopiero po pewnym czasie zacząłem ją doceniać.). Odcinek za pierwszym razem nie zrobił na mnie zbyt dużego wrażenia. Uważałem nawet, że relacja osioł - PP, to konfrontacja świata realnego ze światem kuców. Może to przez "przedawkowanie MLP" :D 6/10
19 (45) Putting Your Hoof Down -> Bardzo wzruszający odcinek. FS zaczyna bardzo przesadzać.
Kapitalna smutna scena. 9/10
20 (46) It's About Time -> Na ten odcinek za pierwszym razem zareagowałem bardzo alergicznie - Fabuła odcinka jest bez sensu. Morał jest wrzucony na siłę. Strasznie się rozczarowałem za pierwszym razem, bo oczekiwałem czegoś o wiele lepszego. 4/10
21 (47) Dragon Quest 6/10
22 (48) Hurricane Fluttershy Wspaniały odcinek! FS jest świetna ^^ 9/10
23 (49) Ponyville Confidential Po tym odcinku zainteresowałem się innymi odcinkami CMC 9/10
24 (50) MMMystery on the Friendship Express 9/10 Bardzo dobry odcinek. Dużo nawiązań i humoru.
25 (51) A Canterlot Wedding - Part 1 Kurde... :D Wiedzą kiedy zakończyć odcinek. W takim momencie po prostu nie można przestać oglądać. Co się dalej stało??!! Piosenka B.B.B.F.F. jest conajmniej dobra (chociaż słowa są nieco utopijne... o nic się nie kłócili? :D, ale przecież to kreskówka MLP... no tak ;D) Byłem w szoku, jak bardzo dobry był ten odcinek. Może to również dlatego, że spodziewałem się czegoś gorszego (przecież to tylko głupi odcinek o weselu. Zapewne będzie napięta atmosfera, przez co będzie jakiś problem z przygotowaniami może nieporozumienie, który rozwiąże Twi wspierana przez resztę kuców...xD. Myliłem się bardzo.) 10/10
26 (52) A Canterlot Wedding - Part 2 Nie zauważyłem żadnego spadku formy. Piosenka "This day aria" jest wspaniała/cudowna/rewelacyjna, a Love is in bloom jest dobra. Co prawda nie wszystkie żarty mnie śmieszyły, ale nie zmienia to oceny. (Rarity na końcu była najlepsza xD. Z tego miałem polew) 10/10
Dodam, że Canterlot Wedding obejrzałem dwa (trzy?) razy w tym samym dniu :D

BTW: Przepraszam za ewentualne spoilery w ocenianiu odcinków sezonu pierwszego. Mam nadzieję, że nie przesadziłem.
Oczywiście teraz oceny również troszeczkę by się zmieniły (na plus oczywiście : ) ). Nie wystawiłbym jednak 10 każdemu odcinkowi, bo porównywanie np. Boast Busters do dłuższych odcinków lub do The Cutie Mark Chronicles, Stare Master, The Best Night Ever było by conajmniej głupie. W MLP są odcinki nieco gorsze i nieco lepsze. : ))
allen123 zapewne tak lubi MLP, że pożera je wszystkie jednocześnie :D. Ja jednak każdy odcinek oceniam osobno i nie każdy zasługuje na najwyższą notę :} (zwłaszcza dwuczęściowe odcinki mają tą przewagę, że są....dłuższe, więc jest większe pole do popisu dla scenarzystów etc. :D)
Dodam jeszcze, że nie należy oczekiwać cudów od MLP i jak wyjdzie kolejny sezon, to fani zapewne będą zrzędzić na nowe odcinki, że to już nie to, że MLP się zmieniło na gorsze, bo będą oczekiwali nie wiadomo czego. (najbardziej będą narzekać tacy fani, którzy naczytali się dobrych fanfic-ów i chcieli by zobaczyć w serialu chociaż część historii przedstawionej w ff :p ; )
Z tego powodu ja zawiodłem się bardzo przy odcinku "It's About Time", bo oczekiwałem czegoś innego, ale teraz uważam, że jest to "porządny średniak" 6/10. Jednak nadal myślę, że fabuła tego odcinka jest trochę bez sensu :D (bardzo nielogiczny paradoks czasowy)

Dammoni

01 (27) The Return of Harmony Part 1 - Odcinek po prostu miażdży i nieco zaskakuje. Ogromny plus za BGM, początek odcinka, czarny charakter, zmienione kuce...W ogóle za wszystko w tym odcinku. Po prostu rewelacja! 10/10
02 (28) The Return of Harmony Part 2 !!!!!!!!!!
Smutna scena jest wspaniale zrobiona (ale oczywiście musieli zaraz potem wstawić coś śmiesznego :D Kurde...).
10/10 - Tak, jak w odcinku wyżej : )

03 (29) Lesson Zero - Twi dostaje świra : ) Całkiem fajny odcinek 8/10
04 (30) Luna Eclipsed 9/10 Powrót Luny! (Luna krzycząca na innych jest wspaniała :D)
05 (31) Sisterhooves Social - Całkiem fajny, nieco wzruszający odcinek (jak się patrzy na ten obrazek, to można sobię pomyśleć "to takie słodkie" : )) ). Po tym odcinku zacząłem lubić Rarity
06 (32) The Cutie Pox - 8/10 Śmieszny odcinek :D
07 (33) May the Best Pet Win! - Całkiem niezły odcinek. Na minus - piosenka, której nie lubię (bo nie lubię gadania w trakcie trwania piosenki.) i którą uważałem za sztuczny zapychacz odcinka. RD wyraźnie mówi, że chce zwierzaka, który lata, a FS proponuje mu inne zwierzaki śpiewając przy tym, jak dużo wybór ma RD...ehh... Nie rozumiem dlaczego ta piosenka jest tak popularna, ale każdy może mieć inny gust i szanuje to. : ) - 6- 7/10
08 (34) The Mysterious Mare Do Well 9/10
09 (35) Sweet and Elite 8/10
10 (36) Secret of My Excess 7/10
11 (37) Hearth's Warming Eve 7-8/10
12 (38) Family Appreciation Day 8/10
13 (39) Baby Cakes 5 - 6/10 - Nieco męczący odcinek. Humor w tym odcinku jest tak głupi...
14 (40) The Last Roundup 7/10
15 (41) The Super Speedy Cider Squeezy 6000 - Hah. W tym odcinku byłem za tym, żeby bracia wygrali. W końcu kuc ma wieczny problem z ilością cydru, to dlaczego nie weźmie kogoś do pomocy lub nie wykombinuje czegoś innego?
Dodatkowy plus za fajną piosenkę
8/10
16 (42) Read It and Weep - Daring Do! Odcinek jest świetny, szczekający kuc również 9/10
17 (43) Hearts and Hooves Day 8/10
18 (44) A Friend in Deed Heh... piosenka na początku mi się nie spodobała, a nawet ją zacząłem nieco hejtować (że jest to spadek formy. No cóż.. dopiero po pewnym czasie zacząłem ją doceniać.). Odcinek za pierwszym razem nie zrobił na mnie zbyt dużego wrażenia. Uważałem nawet, że relacja osioł - PP, to konfrontacja świata realnego ze światem kuców. Może to przez "przedawkowanie MLP" :D 6/10
19 (45) Putting Your Hoof Down -> Bardzo wzruszający odcinek. FS zaczyna bardzo przesadzać.
Kapitalna smutna scena. 9/10
20 (46) It's About Time -> Na ten odcinek za pierwszym razem zareagowałem bardzo alergicznie - Fabuła odcinka jest bez sensu. Morał jest wrzucony na siłę. Strasznie się rozczarowałem za pierwszym razem, bo oczekiwałem czegoś o wiele lepszego. 4/10
21 (47) Dragon Quest 6/10
22 (48) Hurricane Fluttershy Wspaniały odcinek! FS jest świetna ^^ 9/10
23 (49) Ponyville Confidential Po tym odcinku zainteresowałem się innymi odcinkami CMC 9/10
24 (50) MMMystery on the Friendship Express 9/10 Bardzo dobry odcinek. Dużo nawiązań i humoru.
25 (51) A Canterlot Wedding - Part 1 Kurde... :D Wiedzą kiedy zakończyć odcinek. W takim momencie po prostu nie można przestać oglądać. Co się dalej stało??!! Piosenka B.B.B.F.F. jest conajmniej dobra (chociaż słowa są nieco utopijne... o nic się nie kłócili? :D, ale przecież to kreskówka MLP... no tak ;D) Byłem w szoku, jak bardzo dobry był ten odcinek. Może to również dlatego, że spodziewałem się czegoś gorszego (przecież to tylko głupi odcinek o weselu. Zapewne będzie napięta atmosfera, przez co będzie jakiś problem z przygotowaniami może nieporozumienie, który rozwiąże Twi wspierana przez resztę kuców...xD. Myliłem się bardzo.) 10/10
26 (52) A Canterlot Wedding - Part 2 Nie zauważyłem żadnego spadku formy. Piosenka "This day aria" jest wspaniała/cudowna/rewelacyjna, a Love is in bloom jest dobra. Co prawda nie wszystkie żarty mnie śmieszyły, ale nie zmienia to oceny. (Rarity na końcu była najlepsza xD. Z tego miałem polew) 10/10
Dodam, że Canterlot Wedding obejrzałem dwa (trzy?) razy w tym samym dniu :D

BTW: Przepraszam za ewentualne spoilery w ocenianiu odcinków sezonu pierwszego. Mam nadzieję, że nie przesadziłem.
Oczywiście teraz oceny również troszeczkę by się zmieniły (na plus oczywiście : ) ). Nie wystawiłbym jednak 10 każdemu odcinkowi, bo porównywanie np. Boast Busters do dłuższych odcinków lub do The Cutie Mark Chronicles, Stare Master, The Best Night Ever było by conajmniej głupie. W MLP są odcinki nieco gorsze i nieco lepsze. : ))
allen123 zapewne tak lubi MLP, że pożera je wszystkie jednocześnie :D. Ja jednak każdy odcinek oceniam osobno i nie każdy zasługuje na najwyższą notę :} (zwłaszcza dwuczęściowe odcinki mają tą przewagę, że są....dłuższe, więc jest większe pole do popisu dla scenarzystów etc. :D)
Dodam jeszcze, że nie należy oczekiwać cudów od MLP i jak wyjdzie kolejny sezon, to fani zapewne będą zrzędzić na nowe odcinki, że to już nie to, że MLP się zmieniło na gorsze, bo będą oczekiwali nie wiadomo czego. (najbardziej będą narzekać tacy fani, którzy naczytali się dobrych fanfic-ów i chcieli by zobaczyć w serialu chociaż część historii przedstawionej w ff :p ; )
Z tego powodu ja zawiodłem się bardzo przy odcinku "It's About Time", bo oczekiwałem czegoś innego, ale teraz uważam, że jest to "porządny średniak" 6/10. Jednak nadal myślę, że fabuła tego odcinka jest trochę bez sensu :D (bardzo nielogiczny paradoks czasowy)

BTW: Poprawka.
20 Green Isn't Your Color 7 - 8/10 : )

Dammoni

Sorki za dp. Filmweb mnie trolluje :D
Dodam tylko, że 14 (14) Suited For Success oceniam teraz na 8-9/10 (w sumie, to teraz mam ochotę nawet dychę temu dać :D)
Jak już odrzuci się niechęć do takich odcinków, to można się bardzo uśmiać z tego xD Zwłaszcza strój AJ jest rozwalający xD.
Ehh... : ))

Dammoni

11 (37) Hearth's Warming Eve 7-8/10 - WRROOONG! Ta pomyłka jest niedopuszczalna.

11 (37) Hearth's Warming Eve 9/10 - Wspaniały odcinek!