My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2019
7,4 7,9 tys. ocen
7,4 10 1 7916
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Widzę że niektórzy nie za bardzo rozumieją czym jest Brony przez co pojawia się wiele
nieporozumień. Bronies to grupa nieformalna, więc tak naprawdę każdy może sobie
powiedzieć że jest Bronym. I dobrze, każdy może być Bronym jeśli chce. Jednak są pewne
zasady dotyczące tej grupy, jak chcesz dołączyć, przestrzegaj ich.
1 Musisz być fanem serialu.
2 Love and Tolerate, toleruj opinię innych.
Inaczej mówiąc, ten kto nie toleruje opinii nie powinien mówić o sobie Brony.

Widzę także że wielu nie rozumie czym dokładnie jest troll, więc dobra też to wytłumaczę.
Troll, nie jest w żadnym stopniu nazwą obraźliwą, ba niektórzy szczycą się tym że są trollami.
Więc wyzywając kogoś od trolla, nic nie wskóracie. Czym troll jest? Troll to manipulator który
próbuje wywołać negatywną reakcje od drugiej osoby, czyli inaczej próbuje wkurzyć drugą
osobę aby ta go zwyzywała, straciła mnóstwo czasu i zepsuła sobie dzień. Oczywiście są
dobre i beznadziejne trolle, ale jak widzę ludzie nabierają się i na dobry, i na słaby trolling. Do
czego zmierzam? Nie odpisuj trollom. Jedyny ruch który zapewni ci wygraną to nie grać!
(Song somewhat related: http://www.youtube.com/watch?v=RP3aj_f2djE )

Trzecia ważna rzecz, jeśli rozmawiasz z kimś komu nie podoba się serial ale kulturalnie wyraził
swoją opinię.
-Nie wyzywaj go
-Nie spamuj mu
-Nie linczuj go
-I broń Boże nie próbuj go na siłę przekonać do serialu.
Ci którzy cię zwyzywają i wydają się być bardzo głupi to najczęściej trolle, ci którzy cię zwyzywają
i próbują udawać inteligentów to najczęściej też trolle. Więc po prostu zaprzestań krucjaty o
serial i fandom, usiądź i baw się dobrze, toleruj i uznawaj opinię innych.
Love and Tolerate!

ocenił(a) serial na 9
Betarius

Opis idealnego bronego :) są tacy , ale jest ich mało :D bronies piszą o sobie w samych superlatywach ,na jednym z forów nawet czytałam o Elitarnych bronies...a zapominają o swoich wadach :P i tu mam pomysł na długachny post ,ale to nie teraz.

ocenił(a) serial na 10
Meganium

Bronies to też ludzie więc pamiętajmy że ich też można wkurzyć i nie było chyba jeszcze takiego Broniego który chociaż raz w swojej karierze nie złamał zasady "Love and Tolerate". Stawanie się idealnym Bronym to jak stawanie się Avatarem :D. Tylko że w Ultimie było 8 cnót, no a tu jest jedna...

ocenił(a) serial na 9
Betarius

Tak to są ludzie...z chorymi ambicjami i rządzą władzy nad światem kucyków.

ocenił(a) serial na 10
Meganium

Czemu akurat kucyków? No dobra może jestem człowiekiem z "lekko" chorymi ambicjami zdobycia władzy nad światem. Ale czemu Equestri? Chce ziemi, nie Hasbro D:.

ocenił(a) serial na 9
Betarius

To nic złego że masz lekko chore ambicje ja też mam :D

Czemu akurat kucyków?

Bo pragną ich boczków ?

ocenił(a) serial na 10
Meganium

Boczki? Boczek to mogą sobie kupić w spożywczaku.

ocenił(a) serial na 9
Betarius

http://images.wikia.com/mlp/pl/images/4/40/Sweetie_Belle_and_Scootaloo_showing_t heir_blank_flanks_S01E12.png takie boczki.

ocenił(a) serial na 10
Meganium

Przepraszam ale NOSHIT.

ocenił(a) serial na 9
Betarius

Czemu mnie trollujesz ?

ocenił(a) serial na 10
Meganium

Ależ gdzie, ja tylko używam sarkazmu.

ocenił(a) serial na 8
Betarius

-,-" W całym swoim życiu spotkałam tylko jednego takiego bronego. Niestety to za mało by zmienić moją ogólna opinię o nich.

ocenił(a) serial na 9
Bystrainaczej

Hmmm chodzi o allena ?:D

ocenił(a) serial na 8
Meganium

Dobry żart... XD

ocenił(a) serial na 9
Bystrainaczej

To nie jest odpowiedz na moje pytanie.

ocenił(a) serial na 8
Meganium

Z całym szacunkiem dla allena ( który jest wybitnym znawcą historii MLP), jednak mimo wszystkich jego światłych wywodów nie mogę go uznać za ideał bronego.

ocenił(a) serial na 3
Meganium

Ba dum tsss

ocenił(a) serial na 9
PaulTheHuman

Nie ma to jak konstruktywny komentarz nie ma co.

ocenił(a) serial na 3
Meganium

O co ci chodzi ?

ocenił(a) serial na 9
PaulTheHuman

Jak nie masz nic ciekawego do napisania tylko jakieś bzdury typu "Ba dum tssss" to w ogóle nic nie pisz.

ocenił(a) serial na 10
Bystrainaczej

Subiektywna opinia nie równa się prawdzie ogólnej.

ocenił(a) serial na 9
Macintosh

Co ty możesz wiedzieć o subiektywnej opinii ?

ocenił(a) serial na 10
Meganium

Więcej niż ty,zapewne...

ocenił(a) serial na 9
Macintosh

zamilcz trollu

ocenił(a) serial na 10
Meganium

Na końcu zdania stawia się kropkę,ale z drugiej stronu to miłe,że sam się uciszasz.

ocenił(a) serial na 8
Macintosh

Niestety nie bardzo wiem do czego odnosi się twoja wypowiedź... Wyraziłam swoje zdanie. Jak na razie nie mam powodów by uznawać ten fandom za przyjazny i pro społeczny. Nigdy nie wygłaszałam żadnych hejterskich sentencji w stylu "brony to zoofile, pedały!" itd. itp. Po prostu nie jest dla mnie satysfakcjonujące. Jeśli coś kiedykolwiek wpłynie na moje postrzeganie tej subkultury to na pewno nie to forum.
Dziękuję.

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
Betarius

Mówisz o Love Brony - War Brony broni serialu za wszelką cenę - Elite Brony broni jeszcze bardziej od Wara gdyż to jest sensem jego życia. Najpierw poznaj stopnie szeregowcu a potem się wypowiadaj.

ocenił(a) serial na 8
kubixer11

Z całym szacunkiem, ale czy "tak wybitna animacja" nie powinna bronić się sama? Z tego co słyszałam serial zbiera laury za dobrą jakościowo animację i ładne napisane, zaśpiewane piosenki. Stąd pytanie... Po co bronić czegoś co obrony nie potrzebuje? Jasnym jest, że jeżeli coś jest popularne i ma fanów, to ma też anty-fanów. Nikt nigdy tego nie zmieni. Osobiście nie widzę powodu by tworzyć agresywne zastępy. Zdecydowanie nie wpływa to korzystnie na ogólny obraz fandomu.
Oczywiście to tylko moja opinia.

ocenił(a) serial na 10
Bystrainaczej

Trzeba atakować trolli.

ocenił(a) serial na 8
kubixer11

Zasadniczo, takie osoby tylko czekają na atak. Miałam wątpliwą przyjemność pisać z paroma takimi przypadkami.
Zasada jest prosta: Im bardziej się angażujesz tym lepszy ubaw ma troll. Z tego tytułu nie należy włączać się w takie dyskusje. Skoro nie reaguje na racjonalne argumenty to nie zareaguje na agresje. Co najwyżej wyśmieje od gimbusów.
I to znów moja osobista opinia. Poparta o doświadczenia.

ocenił(a) serial na 10
Bystrainaczej

Niestety niektórzy nie rozumieją że są wrabiani, i dalej się Butthurtują. Denerwujące jest też to jak ludzie nie potrafią zaakceptować cudzej opinii...

ocenił(a) serial na 10
kubixer11

Jak widzę nie zrozumiałeś za bardzo zasady "Love and Tolerate" zatwierdzonej w dodatku przez fandom. Za takich jak mówisz "War Brony" i "Elite Brony" ta normalna część fandomu okropnie się wstydzi, to oni właśnie doprowadzają do tak wielkiej nienawiści do fandomu. W dodatku odniosę się do tego co powiedziałaś/eś "Trzeba atakować trolli", chyba nie przeczytałeś/aś mojej wypowiedzi wyjaśniającej czym jest troll.

ocenił(a) serial na 10
kubixer11

http://www.youtube.com/watch?v=MaH4wFL7P8c

ocenił(a) serial na 1
Betarius

Ojojoj. Ten temat tylko zaostrzy kłótnię. Chyba Ci nie wyszło.

ocenił(a) serial na 8
Merkura

Liczą się dobre chęci. :)

ocenił(a) serial na 1
Bystrainaczej

No oczywiście, że tak. Chęci się liczą.

Wiesz, mimo, iż brałam udział w tej kłótni "Bronies vs reszta internetu" to ona mnie strasznie śmieszy. Spójrzmy prawdzie w oczy, ta kłótnia jest bezsensu, ale żadna ze stron nie chce ustąpić. :P

ocenił(a) serial na 8
Merkura

To jak by trzymać kawałek krwawiącego mięsa nad akwarium z wygłodniałymi piraniami. Ciekawe widowisko. Patrzysz jak te małe potworki dostają cholery, aż w końcu zagryzają się na wzajem...

Cicho, taka moja chora dygresja.

ocenił(a) serial na 1
Bystrainaczej

Bardzo trafne i twórcze. xD

ocenił(a) serial na 8
Merkura

Cała ja. Nie no, czas skromności. Generalnie specjalizuję się w wymyślaniu takich porównań. Przydają się podczas pisania... Zwłaszcza prac dla bardzo wymagających polonistów.

Betarius

Serialu nie popieram ale te wasze kucykowe zasady są bardzo rozsądne.