PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7788
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

W zwiazku z tym ze zaczelo sie Triduum Paschalne Zycze wszystkim Brony i Pegasister Wesolych Kucykowych świąt aby byly to swięta Miłosci i tolerancji wobec wszystkich spelnienia marzen szerzenia przyjazni oraz Szacunku dla innych
Wesólych kucykowych świąt zyczy Brony Allen :)

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRhFga_crWN2787L4fO-XsjY3GpzJMhjH0FoSoGT BbRHNVioBm6KDJLtsIB7g

ocenił(a) serial na 10
allen123

Nawzajem.

ocenił(a) serial na 10
allen123

Tak BTW. Znalazłem kolejna animacyjna perełkę! Yay :)
http://www.youtube.com/watch?v=BmGt0EhVToE&feature=g-vrec&context=G2f11c43RVAAAA AAAABw
Pozdrawiam

anonim138

Jest swietna :) jest tego wiecej czy tylko ten jeden filmik :) ??

ocenił(a) serial na 10
allen123

Chyba nie, lecz mam dobrą nowinę. Kończę robić mój plakat do fanfika. Zostało kilka szczegółów i cienie :)
Pozdrawiam.

anonim138

:) mam nadzieje ze nie dlugo podeslesz :) i wierze ze ci sie uda do konca z tym plakatem :) ja juz w swoim fan ficu mam 2 epizody :) teraz 3 zaczynam :)

ocenił(a) serial na 10
allen123

Miło mi. Ja jeszcze się nie biorę za fanfa. Zaraz podeślę ci plik z plakatem. Oczywiście bez cieniowania. tym zajmę się jutro. Skończę tylko napisy.Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
allen123

Czy to jakaś reguła że wszyscy bronies piszą fanfiki :) Jakiś czas temu też miałem ogromną chęć napisania opowieści z kucykami. Kilka dni wymyślałem o czym to będzie, jaka akcja i w ogóle; byłem tym taki przejęty... Gdy wziąłem się do pisania i kończyłem już szóstą stronę, nagle doznałem olśnienia. "Po co ja to w ogóle piszę ?" . I tak cała wena i chęć napisania uciekła :)

ocenił(a) serial na 10
kruk6666

Bywa, kolego. Jeśli nie masz stymulanta, to nic ci nie pomoże. Mnie nie napadło, ja ta fanfikcję zacząłem rok temu. Była to moja reakcja na Cupcakes. Nie mogłem się pogodzić, że Pinkie jest taka, więc postanowiłem zrobić fanfika, Jednak kiedy reakcja przeminęła. a ja się zawiesiłem odwiesiłem fanfika na półkę.Przeczytaj go a zobaczysz o co chodzi. Jeśli nie czytałeś to zgłoś się do mnie na PM po link.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
anonim138

Oczywiście że czytałem, jest to chyba jeden z najbardziej sławnych fanfików. Owszem również u mnie wywołał duże emocję ( i za to go lubię), ale zupełnie nie wpłynął na mój stosunek do Pinkie :) A mnie do napisania nie skłoniło nic konkretnego. Po prostu nagle przyszedł mi pomysł do głowy i zacząłem pisać( tak samo szybko odszedł :) ). Może kiedyś postanowię go kontynuować :)

ocenił(a) serial na 10
kruk6666

To co chcesz link do MOJEGO fanfika ( cz 1 niekompletna)? :)
Jeśli tak to pisz na PM.
W sumie to jestem jednym z nielicznych, którzy postanowili wgłębić się w psychologię Cupcakes oraz samej postaci Pinkameny. Ludzie boją się, że mogą zgubić się w samej istocie Pinkameny. Widziałem wiele for na których ludzie żalili się, że po długim pisaniu fanfikcji własnie dotyczącej wyjaśnienia cupcakes lub istoty pinkameny, po prostu wypalali się. Ich idee szły się paść, gdy nagle zgubili się we własnym opowiadaniu, gdy zatoczyli koło próbując odgiąć psychikę pinkameny na prosty tor. W końcu nic o niej nie wiemy, jak powstała, dlaczego zaczęła ciąć kuce, dlaczego przeniosła się do ponnyville. Ta psychodelia również jest trudna do zrozumienia. Widziałem dotychczas chyba tylko dwie fanfikcje które były wystarczająco dobre i nie były kontynuacją cupcakes. Niestety nie pamiętam ich tytułów. Bardzo dobrze brnęły one w podświadomość, zahaczając o genezę cupcakes i wyjaśniając dlaczego tak a nie inaczej. W pierwszej pinkie jednak skończyła w więzieniu, w drugiej natomiast na 2 pobycie na księżycu w samotności. Wiadomo, że potem trafiła do przyjaciół normalna, lecz czy pozbyła się pinkameny , tego nie wiemy.
Ja zamierzam wyeliminować czynnik pinkameny tak aby została sama pinkie. więcej zrozumiesz czytając mój fanfik(a raczej jego zaczątek). Powtarzam po link na PW.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
anonim138

Ja nie potrafię w ogóle porównywać Pienkie z serialu wymyślonej przez twórców, do Pinkameny wymyślonej przez kogoś innego. To dla mnie dwie zupełnie inne postacie. Ktoś po prostu chciał napisać coś kontrowersyjnego co wzbudza duże emocję i mu się to udało.
Nigdy się nie zastanawiałem nad psychologią Cupcakes. Prześlij link:) może po przeczytaniu Twojego fanfika, będe mógł rozpatrzyć ten tamat :)
PS. Jest późno a ja jestem strasznie zmęczony, więc przepraszam jeśli coś źle zinterpretowałem lub niepoprawnie napisałem, ciężko już mi się myśli :|

kruk6666

Znaczy ja powiem tak MLP jest taka baza ze mozna o nich napisac tysiace opowiadan i niektore historie poprostu rozwinąc wiele kwestii by zaciekawic odbiorce .. jest wiele rzeczy ktorych nie znamy w MLP a najbardziej to wlasnie rodzicow Celestii i Luny . Jesli chodzi fan fici najbardziej znane Od Cupcakes ( czytalem i ogladalem filmiki mowiac na spokojnie mialem mieszane uczucia ale podszedlem do tego z dystansem w koncu to tylko wymysl autora ktory napewno tracac w robote w Hasbro widzial jakas chec zemsty choc Pinkamena w tym fan ficu kojarzyla mi sie tylko z jednym Hannibal lecter i powiem ze Pinkamena byla nawet bardziej okrutna ) Czytalem tez Rainbow Factory ( nawet fajne choc autor nie potrzebnie uzywal slow od b... f... itp takie rzucanie miesem jest podobne jak w Stary czlowiek i morze Hemmingwey'a tam tez byl taki cytat "Aqua mala - ty ***** " ogolnie duzo bylo o RD o Scotaloo itp teraz troche czytam Equestria outlander i zapowiada sie ciekawie :) ..
Reasumujac warto pisac fan fici o MLP bo daja czlowiekowi wiele do myslenia i mozna rozwazac wiele koncepci ideowych i myslowych :) wszak takich opowiadan jest juz dokladnie 5380 wiec mozna by bylo z tego zrobic 205 sezonow w zaokrogleniu o kucykach :) ( taka mala dygresja ):)
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
allen123

To by było piękne jakby ktoś z animował te fanfiki. Jak wiele by powstało filmów wszelkich gatunków. Twórcy mogli by o tym pomyśleć po zakończeniu produkcji serialu (oby to się nigdy nie stało:) ) . Z chęcią obejrzał bym kucyki w horrorze, dramacie lub lub innym gatunku :)

ocenił(a) serial na 10
allen123

Mylisz fakty Allen. prawdziwe Cupcakes powstało przez annonymousa na 4 chanie jeszcze kiedy trwała wojna pomiędzy /b/ a /fim/ . potwierdzono, że nie było on pracownikiem hasbro i nie pisał w odwecie wojenki. Potem dopiero ktoś wrzucił to na Equestrię, kiedy strona była w fazie rozwoju.
Co do natomiast do animacji, to prawda zrobił ja pracownik hasbro, który niestety faktycznie(niedawno) stracił pracę. Wcześniej jeszcze był przez chwilę na ławce rezerwowych Dalej jednak nie wiadomo kim on jest.
Pozdrawiam.

anonim138

Przepraszam jesli napisalem jakis drobny bląd choc mi tu bardziej chodzilo o te filmiki typu Cupcakes ( HD) temu moja wypowiedz nie byla az tak wysczegolniona :( przepraszam jeszcze raz mi nie chodzilo w mej wypowiedzi o opowiadanie bo wiem ze na EQD bylo choc nie przywiazywalem wtedy tak wielkiej wagi bardziej wchodzilem tam w celu spojrzenia co sie dzieje w tym "światku" itp a to bylo tak 7 miesiecy temu miesiecy temu a Cupcakes jak mi wiadomo chyba w styczniu 2011 roku byl juz tak tworzony

użytkownik usunięty
anonim138

Jak będzie gotowy plakat podeślij link :D Ciekaw jestem :)

ocenił(a) serial na 10

Spokojna głowa. Będzie jutro na moim DA :). Link podeślę.
Pozdrawiam

allen123

Szczęśliwych, radosnych, zdrowych i przyjemnych Kucykowych Świąt życzy Derpy.
P.s. Idę wszamać muffiny XD

ocenił(a) serial na 9
Derpy1Hooves

A kysz! Precz z tymi kopytami od muffinek - post jeszcze jest, nie wolno szamać tak wykwintnych słodyczy! xD

Jan___

Moje!!!!!!!!!! Nie ruszać mi ich. Stójcie, gdzie stoicie. Żadnych ruchów, a moim muffinkom nic się nie stanie XD

ocenił(a) serial na 9
Derpy1Hooves

Taa... nic poza tym, że zostaną niecnie wszamane... o ile już nie zostały? :D

Jan___

Moja odpowiedź XD http://www.youtube.com/watch?v=8cyiVZChIi0&context=C4a7877cADvjVQa1PpcFMCMlJTD0v UzTENRfcM1_-LtZgQK8fZY8M=

ocenił(a) serial na 9
Derpy1Hooves

Haha, no już dobrze, dobrze... :D a tak poza tym od muffinów i tak wolę babeczki :P

użytkownik usunięty
allen123

Wiedziałem że czegoś zapomniałem. Także wszystkim życzę wesołych wesołych świąt wielkanocnych, zdrowia, szczęścia i dużo kucyków.
Pozdrawiam Grajek ^^

ocenił(a) serial na 9
allen123

Hmm... wygląda na to, iż nic oryginalnego już tu nie dopiszę... cóż, niemniej też dołączam się do życzeń! ^^

allen123

dziekuje wszystkim za życzenia :)