Jak wyobrażamy siebie w kucykowej postaci. Wiem, że temat trochę bez sensu, ale jak ktoś
chce to czekam na sugestie.:) Przyda wam się program na tej stronce:
http://www.deviantart.com/#/d47efz4
Czekam na szybkie odpowiedzi :)
Pozdrawiam.
PS Link na moje wyobrażenie jako Night Fire ( bez cutie marka na razie.) :
http://img688.imageshack.us/img688/8646/myponyi.png
PPS: Jest tu kilka osób ściśle zainteresowanych Trixie, a więc podaję kod do
wygenerowania jej:(wpisujecie w advanced)
2S2S0001006BAEFEFFC49D004014921C1UN1837000000002W1CCEAFEB5DC FE2S10
7F3FCC004CB2
DZiekuje bardzo :) bedzie co czytac w wolnych chwilach :) lecz jednej ksiazki napewno nie przeczytam az boje sie nawet filmiki na YT zagladac mowa o Cupcakes ja niewiem czym sie ten czlowiek kierowal ale chyba siedzial w psychiatryku a potem mogl popelnic samobojstwo naprawde ten fan fic krzywdzi MLP :( jedyne co jest Fajne na temat cupcakes to piosenka oryginalna z odcinka Call of the cutie kiedy pinkie spiewa dla apple bloom :)
To tez dla ciebie Allen. Mam nadzieję,że ci się spodoba i poprawi ci humor przed testem :)
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=tYz0zEB-HWE
Genialne :P
Pozdrawiam.
PS W sumie to też jest dobre:
http://www.youtube.com/watch?v=cxJdeplKzXw&feature=related
to pierwsze znam :) ale widzialem cos takiego jeszcze :) http://www.youtube.com/watch?v=6W4whEytGoI Sesja na zaporozu :D nic ide sie brac za czytanie fan ficow :) a jak bede mial wene tworcza to chyba sam napisze do Equestria daily jakis porzadny fan fic :) Dzieki jeszcze raz za linki :) pozdrawiam serdecznie
Wspomniałem gdzieś chyba, że sam pisze już od roku :P Potrzebuję tylko kogoś kto sprawdziłby mi czy coś nie poplątałem z czasami. Jestem dobry w języku angielskim i amerykańskim (plus kilka innych na tak średnio słabo)mówionym, a nie pisanym. Musiałbym znów wrócić do nauki angielskiego, lecz po co brać się do tego od nowa :) Co do twojego Cutie Marka ściągnę Photoshopa i zobaczę co da się zrobić.
Pozdrawiam.
a tak o czym piszesz fan fica ?? :) wiem ze PanJapko kiedys zalozyl temat dotyczacy tej kwestii gdyz napisal wlasnie w angielskim jezyku takie opowiadanie
Zapomniałem pracy nad nim na chwilę i nie zajmuję się nim od chyba listopada 2011. po prostu fabuła jest skomplikowana. I ta g*wniana gramatyka. co do treści fanfika to wygrzebałem swoją starą wypowiedź. Interesująca cię część to ta dolna.
Cytuję (znowu cytuję sam siebie to głupio wygląda) :
,,To jest tylko skrót prawdziwej historii. Cupcakes(pisemne) były o wiele dłuższe. Tak samo śmierć poszczególnych kuców była opisywana z nienaganną dokładnością tak aby dokładnie móc ja sobie wyobrazić. Choć nie znoszę tej fanfikcji to jednak ten kto ją napisał musiał być nie tylko genialny( na swój sposób, gdyż wiedział jak oddziaływać na ludzką psychikę) ale i poważnie chory. Ja sam choć jestem znieczulony na wszelkie flaki i elementy gore, gdyż nie takie filmy się oglądało i w gry grało. lecz po przeczytaniu tej fanfikcji bariera mi się nagle rozpuściła i musiałem lecieć do kibla z zamiarem zwrócenia wszystkiego co jadłem owego dnia.
Żałuje że to przeczytałem, ponieważ jest to fanfikcja która zniszczyła mi postać pinkie pie. Na miesiąc odstawiłem również oglądanie MLP:FiM.
Po jakimś czasie przeczytałem jakąś inną fanfikcję traktującą o Pinkie Pie jako o dwóch osobach(Pinkie i Pinkamena Pie). Oświeciło mnie wtedy. Postanowiłem napisać własną fanfikcję, powiązaną, a nawet ocierającą się o cupcakes, lecz nie związaną z nią, a występującą przeciwko niej. Jest to typowy grindmark z czarnym humorem.
Tytuł: Split in Half
Opis:
Pinkie Pie zdaje sobie sprawę, że zmieniła się w maszynę, która zabija bez uczucia. Gdy na listę trafia Rainbow Dash, kucyk postanawia wziąć sprawę w swoje kopyta i postanawia pozbyć się Pinkameny raz na zawsze. Czy jednak się jej to uda, czy też sama Pinkamena zabije ją samą.
State:work in progres .near end
EDIT: Lots of work, only one part.
potrzebuję kogoś kto bardzo dobrze operuje angielskim, kto mógłby poprawić błędy dotyczące czasów. ( zawsze je mylę)
Życzcie powodzenia aby fanfikcja trafiła na ?Equestria Daily(Największy portal i baza danych dotycząca MLP:FiM.)"
Myślę, że to co wtedy napisałem jest dość niejasne, lecz to przez prawa do mojego pomysłu. ciężko zrozumieć mój umysł, a szczególnie powstałe w nim pomysły. Jeśli nie jesteś dobry z psychologii jestem dla ciebie Stephenem Hawkingiem i możesz się pogubić w toku moich ideii :P
Fanfik zamierzam kontynuować w dalszym czasie. W najbliższym próbka(czyt. 1 część) znajdzie się na moim deviancie(jak oczywiście poprawię błędy). Mam nadzieję, że stanie się to niedługo. Ale najpierw mój i twój cutiemark w photoshopie :)
Pozdrawiam.
rowniez zycze powodzenia w twoim fan ficu bardzo ciekawy :) troche ocierajacy sie o Terminator bunt maszyn :) co do Equestria Daily ja wiem ze to jest najwieksza baza portal i powiedzmy sobie ze instytucja MLP w koncu nie od dzis znam MLP tylko od 13 lat :) a For glorious Equestria jak czytalem oni sami chca wzorowac sie na tej amerykanskiej bazie o MLP ... psychologie zwlaszcza spoleczna troche znam :) ale jesli nie masz nic przeciwko to moge sie ciebie pytac o rozne kwestie pscyhologiczne :) ale jak narazie Doskonale twoj tok idei rozumiem :) i mam do ciebie szacunek ogromny ... co do cutie marka jak oczywiscie bedziesz mial czas :) Pozdrawiam
Zawiesiłem się, bo zapomniałem o Cupcakes. a właśnie to było tym co napędzało tą fanfikcję, nie wiem też co poczynić w drugiej części
(lekki spoiler)czy Pinkie będzie walczyć w swoim umyśle czy też rozwiążę jakoś to inaczej, nie wiem.
Dobra wrzucę dziś na devianta wieczorem to co mam, nawet nie poprawione. Akcja rozkręca się powoli i monotonnie więc uważajcie. Pierwszy part jest krótki 4000 słów, może więcej) i niedokończony
Pozdrawiam.
PS Pinkie pie, nie będzie już wesołą Pinkie, a próbującą oddzielić się od śmierci psychologicznie dorosłą dziewczyną(mare) próbującą ocalić się od szaleństwa jaką jest jej dzieciństwo.
To chyba byłby dobry opis :)
PPS Mam nadzieje, że nikt nie skorzysta z mojego pomysłu. Pamiętajcie wciąż mogę znaleźć kogokolwiek i gdziekolwiek.
Ja dalej mam nadzieję, że go dokończysz :) Chętnie przeczytam całość choć "Cupcakes" będzie ciężko się pozbyć z pamięci.
[Średni Spojler]
Myślę, że będziesz mógł sie przemóc, gdyż dążymy do zniszczenia Pinkameny, która jest odwzorowaniem Cupcakes(choć to nieprawda Pinkamena nie występuje w orginalnych Cupcakes, lecz Pinkie zachowuje się jak ona, co możemy sugerować, że Pinkamena przejęła nad nią kontrole(w umyśle bez zmian zewnętrznych)). I to jest puenta mojego fanfiku :) Taka podwójna osobowość, do czego odnosi się tytuł ,,Split in Half"
Pozdrawiam.
Pierwsza połowa 1cz. uploadowana. zgłaszać się do mnie jeśli ktoś chce link na google doc. Nie potrzebujecie być zalogowani. Nie wiem czy początek jest dobry, lecz później się rozkręca. Mam nadzieję,że wam się to spodoba. Nie poprawiłem jeszcze wszystkich błędów, więc uważajcie.
Pozdrawiam
widze tez ze na For glorious Equestria zrobili ciekawe fan fici :) Ace kombat wojna o Equestrie i Pony trek :) ale najpierw zacznie sie od najbardziej ciekawego Fallout Equestria :)
fallout equestria?
bardzo ciekawa, lekko szurnięta, jak zaczynasz czytać to powodzenia, to "tylko" 2050 stron ;)
lubie taki klimat ksiazek :) sam zamierzam cos napisac o MLP :) cos np o rodzicach Celestii i Luny ( w koncu cos sie z nimi musialo stac :) ) albo Epic war pony :) choc to i fallout Equestria to na jedno wychodzi :)
Nie wiem tylko za co. Przecież on jest bez tła :P. Allen. Jakim cudem nie możesz go zrobić!
Pozdrawiam.
jak wspominalem nie mam photoshopa po za tym nie potrafie tak doglebnie wkleic danej rzeczy na cos jesli chodzi o postac w tym wypadku chyba musze wiecej informatyki sie na edukowac :)
Przecież można bezpośrednio importować obraz bezpośrednio na kucyka w creatorze. Jest taka opcja :) Przy zakładce body na samym dole. Jeśli to jest transparent to wsadzi ci go bez tła :) Odpisz czy pomogłem.
pozdrawiam.
jakos sie za to wezme potem :( jak sie nie uda to trudno musze de facto stworzyc podobnego i dopiero wkleic CM
Jest i inne rozwiązanie. Daj ać kody, a ja poglancuję :P
Pozdrawiam.
PS. Tak jak zrobiłem kitsuune. Jeśli nie pamiętasz kodów to daj znać Janowi. Myślę, że ci odtworzy identyczna postać :)
http://i41.tinypic.com/2yllmcn.png
podejście drugie, jednorożcowe
Jakieś sugestie?
Umiesz ty zrobić wesołego kucyka :P? Daj kody to ją przerobię na wesołą :)
BTW Słuch ktoś z was techno? Ja kochałem te czasy. Ta muzyka już nie wróci.
http://www.youtube.com/watch?v=NkYQIA24N3E&feature=related
Pozdrawiam.
PS Nie obrażaj się kitsuune. podobają mi się twoje kucyki tylko brak im tego.. no.. SZCZĘŚCIA! :)
A jeśli ktoś lubi too....
(prawie)DWIE GODZINY GENIALNEGO STAREGO TECHNO! :
http://www.youtube.com/watch?v=0w_Yjx0dxH8&feature=related
Pozdrawiam :)
PS-> Oj o co mam się obrażać? Przecież to że komuś się podobają to chyba komplement ^^
Brakuje im szczęścia ale jak mają przedstawiać mnie w wersji kucykowej to jakoś tak mi wychodzą, nie wiem dlaczego :(
Zapomniało mi się kod zapisać, odtworzę jutro i podam, chyba że Ci się chce na podstawie obrazka samodzielnie to zrobić xD
Techno w sumie nie jest tak złe, choć mnie akurat szczególnie nie pociąga ^^
Ten edytor to sama w sobie rzecz fajna, ale odtwarzanie kucyków na podstawie samego obrazka to dopiero przednia zabawa :D Nie wiem jak sobie poradziłem z tym wyzwaniem, ale oto efekt moich starań:
2S2S000400FEFFA6FFC49D00201FE006FUN1837024000000H16BE1FEFECC000H103F44CC004CB2 mam nadzieję, że podobny ^^
A tak swoją drogą to chyba nie widziałem w serialu kucyka ze złamanym rogiem... występują tam jakieś w ogóle? :P
I-DEN-TY-CZNE XD Dzięki, naprawdę, oszczędziłeś mi dużo roboty ^^ Tam pomiędzy CC i 000 jest spacja którą trzeba skasować, każdy kod tam wygenerowany tak miał, nie wiem naprawdę dlaczego.
Nie występują, w tym kreatorze jest kilka rzeczy takich 'dodanych', tj. cechy których nie ma żaden kucyk w serialu jak np. złamany róg, szparkowate oczka, większość akcesoriów.
Więc jakby ktoś chciał coś zasugerować to śmiało ^^
Nie ma za co, jak już mówiłem z tym edytorem fajna zabawa jest ^^ też nie wiem o co chodzi z tymi spacjami, ale grunt, że udało się mimo to kucyka odtworzyć ;) Hmm... tego typu oczy chyba należały do NMM... i jeszcze Spike i krokodyl Pinkie takie mają... ale złamanego rogu nie przyuważyłem nigdzie, ciekawe czy kiedyś się pojawi, no i ciekawe czy działa będąc w taki stanie :)
Raczej nie działa, to tłumaczyłoby moją blankflankowość
Czy oczy NMM mogą kłamać xD No ale takie regularne kucyki nie mają ^^
Oj tam, ziemskie kuce w ogóle rogu nie mają, a i tak nabawiają się uroczych znaczków, więc ułamany róg też nie powinien stać na przeszkodzie :P haha, cóż za pytanie... oczywiście, że mogą! Oczy NMM mogą wiele ;) Prawda, regularne nie... ale edytor daje dość sporą swobodę w tworzeniu kucyków, więc nie wszystkie muszą być "regularne" :)
Ale jednorożce potrzebują na ogół magii do swoich działań, jak to było w SE01EP06
Oczy NMM (sztuk 2), bycie creepy jeszcze nigdy nie było tak uwodzicielskie
http://images.mylittlefacewhen.com/media/f/rsz/mlfw725_medium.jpg
Bez przesady, Twilight bez swojego rogu może nie byłaby już potężnym magiem, ale pewnie dalej robiłaby za chodzącą encyklopedię, czyli coś z talentu by zostało ;) A oczy NMM chętnie bym zamówił, ale tylko pod warunkiem, iż "żadna NMM nie ucierpiała przy ich produkcji" :P
Ej zabierasz mi wymówkę xD
Dlatego też ja nie kupuję poduszek z pierzem Alicornów xDDD
NMM-> ten hełm tak uwydatnia te ogromne oczęta, zauważyłeś? ^^
O, przepraszam :x ale z tego co widzę po twoim awatarze róg jakiś cudem ozdrowiał ;)
Haha, naprawdę? Akurat tak się składa, że ja też nie ^^ xD
Ano, ale tak to już jest z hełmami, w których wycięcia na oczy pokrywają się z ich kształtem :)
Kitsuune, pozwoliłem sobie poprawić ciut twój avatar. Dzięki za kody Jan_ :)
Wersja z ułamanym rogiem:
http://img51.imageshack.us/img51/773/kitsuune1.jpg
Wersja z normalnym ( big smile :P)
http://img215.imageshack.us/img215/2339/kitsuune3.jpg
Pozdrawiam. :)
Wersja z normalnym jest taka przesłodka XDD taka 'I'm walking on sunshine' ^^
ogólnie obie są ładne, pierwsza wygląda jakby coś knuła o.O :D
No widzisz ja tak nie umiem -.-
http://img535.imageshack.us/img535/4989/mypony.jpg
Nie wiem czy ten łebek pasuje. A za znaczek mam wzór na rezystancję.
jest wspaniały, olśniewający boski, super zrobiony, z wielkim wkładem pracy, przy wielkim wysiłku, autor pracy musiał się wiele napracować by zrobić tak genialny autoportret :)
Miłego pobytu w szafie :P
tak na serio, to jest fajny, nie wiem czy nie lepszy od mojego :)
Pozdrawiam.
och, dziękuję ! po raz kolejny tego dnia ; D
lepszy? na pewno nie ^ ^
znowu aż tak bardzo się nie napracowałam, ale wybór grzywy trochę mi zajął.. nie mogłam się zdecydować ^^
jeszcze raz baaardzo dziękuję i również pozdrawiam ; )
Okropność? Jak to można nazwać okropnością? Przecież ta klacz ma głowę, oczy i grzywę Luny, no! ^^ A, że się nie starałaś... haha, cóż, nieraz tak bywa, że najładniejsze czy też najlepsze rzeczy wychodzą nam przez przypadek... oj, nie ma to jak losowość ;D