Moje typy:
Najsmutniejszy odcinek:
Putting Your Hoof Down
(Moment w którym Fluttershy spogląda w kałużę i mówi "I'm the monster. " jest kapitalny )
Najśmieszniejszy odcinek:
Za dużo tego : ))
Najbardziej niesamowity odcinek:
Jak dopiero zaczynałem oglądać, to największe wrażenie zrobił na mnie odcinek
Z kroniki znaczkowej ligi (The Cutie Mark Chronicles) :}
Zaraz potem A Canterlot Wedding
Sonic Rainboom też jest fajny : p
Najgorszy:
Modna na sukces (hipsterskie stroje i fajny morał na plus :D )
Bobasy Cake (na plus nawiązanie do horroru )
It's about time (musiałbym jeszcze raz obejrzeć ; ) )
Któryś z tych : ) (Jak porównam, to napiszę :} )
Dodam, że najgorszy nie znaczy zły, tylko taki, który najmniej wam się podobał : p etc.
Ciekawe jakie odcinki wy wybierzecie : )
najbardziej niesamowity : Royal wedding Last Roundup Return of harmony The best night ever SOnic rainboom ITs about time mmmystery of the friendship express Elements of harmony sweet and elite secret of my sexces my the best pet win w sumie wszystkie sa niesamowite :)
najbardziej smutny Hurrricane fluttershy determinacja i ambicja fluttershy jak najbardziej putting your hoof down moment w ktorym fluttershy krzyczy na rarity i pinkie i potem jak kamera jej twarzy sie przesuwa cos pieknego i wzruszajacego i royal wedding pod wzgledem kiedy twilie ma lzy :( i celestia upadajaca ;(
nie ma najgorszych odcinkow :) wszystkie sa hardcorowe choc jakby sie uczepic to mam swoje 3 takie ktore są nie dla mego gustu Call of the cutie z diamond tiara bleeee nie cierpie jej
Boast busters i griffin on the brush
najbardziej zabawny to duzo ich jest bo last roundup to napewno :)
najbardziej paradoksalny its about time :)
najbardziej genialny zabawny smieszny i muzykalny to z utworem smile song :)
tak jak wspomnialem wszystkie odcinki sa na swiatowym poziomie ;) ale to tylko moja opinia licze ze 3 sezon bedzie podobny
For glorious Equestria :)
"royal wedding pod wzgledem kiedy twilie ma lzy" - To parodia smutnej sceny bardziej :D (Dobrze zrobiona zresztą)
Nie wiem jak Ty ale ja kiedy ogladam MLP odczuwam wieksze emocje niz w jakim kolwiek serialu czy filmie tak to na mnie dziala wiec ja to opisalem tak jak ja to widze ze mojej perspektywy chociaz przy tej scenie chyba kazdy chcialby przytulic kucyka ktory zostal sam na pastwe losu rzucony i musi sie przeciwstawic złu akcja troche jak w powiesci Dzuma Alberta Camusa ktorego serdecznie polecam
; ) rozumiem. Po prostu bardzo mocno się wczułeś... (aż trochę za mocno być może. Uważaj na Cupcakes :D)
lubie sie wczuwac w fabule ;p lubie byc takim wirtualnym obserwatorem :)
co do Cupcakes czytalem ;p ale nie lubie takiego gore' u xd
obejrzalem ale to mnie nie rusza ;p i tak juz wiecej Cupcakes nie obejrze no chyba ze oryginalny utwor z call of the cutie :) to cupcakes jest najbardziej normalne ;p
Najsmutniejszy odcinek:
Secret of My Excess (ten moment kiedy Spike i Rarity spadają ;()
Najśmieszniejszy odcinek:
MMMystery on the Friendship Express (te parodie były świetne xD)
Najbardziej niesamowity odcinek:
The Return Of Harmony Part 1 i 2 (Niesamowitość w pełnej krasie + Discord <3)
A Canterlot Wedding (wiadomo...)
Najgorszy odcinek:
Boast Busters (nienawidzę po prostu NIENAWIDZĘ!)
Pozdrawiam ^^
Najsmutniejszy:
Sweet and Elite (moment, w którym Rarity zobaczyła obrazek SB, dla mnie najbardziej wzruszający w całym MLP)
Najśmieszniejszy:
Hearts and Hooves (zachowanie Big Mac'a :)
Najgorszy:
Baby Cakes (nie cierpię wszystkiego co ma związek z małymi dziećmi )
MMMystery on the Friendship Express (za bardzo z Holmes'em mi się kojarzy)
Najbardziej niesamowity:
Look Before You Sleep, Suited for Success, A Dog and Pony Show, Green Isn't Your Color, Sisterhooves Social, Sweet and Elite ( nie wiem co jest takiego w tych odcinkach, ale nie mogę się od nich oderwać, mogę je oglądać w nie skończoność :)
The Best Night Ever (Auf der Gala i całe M6 jako główni bohaterowie)
Dodam jeszcze najdziwniejsze (najbardziej psychodeliczne, moim zdaniem)
Party of One
Lesson Zero
przepraszam :) ale czy rarity nie patrzyla na obrazek SB w sisterhooves social :) bo w sweet and elite byl obraz ale salvadora dali :) podczas piosenki Becoming popular
o dobrze ze wspomniales o A dog and pony show i green isnt your color :) w pierwszym mistrzowska gra rarity whining :) a w drugim rowniez niesamowite piekno :)
jesli chodzi o party of one i lesson zero to z tego by troche na styl cupcakes wyszlo :) ale odcinek lesson zero byl fajny i poznalismy druga nature Twilie :)
http://29.media.tumblr.com/tumblr_lqgln2gHZt1r24ynho1_500.jpg w tym pośpiechu pomyliłem się, oczywiście masz rację, chodziło mi Sisterhooves Social. Ach... nie wybaczę sobie tego błędu :(
nic sie nie stalo :) w sumie te odcinki byly blisko po sobie :) zdarza sie :)
tak sobie myslalem by zalozyc temat Euro 2012 w wersji My little pony :) jak my bedziemy podczas tego swieta spedzac czas z MLP itp :) i myslalem nawet o obrazach z tym zwiazanych kucyki w wersji pilkarskiej :) np Twilight jako Lewandowski :) RD jako blaszczykowski itp :) co o tym sadzisz :) ??
Piłka nożna, to z pewnością nie mój żywioł, powiem więcej, nie cierpię jej.( http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ldAdiQiRpu8 ) tyle mogę powiedzieć na jej temat. Lewandowski, blaszczykowski, nawet nie wiem kto to jest :)
Nie mogę racjonalnie wypowiadać o piłce. Jak widzę, że rząd ładuje kupę kasy w to całe "Euro", zamiast na coś innego, bardziej pożytecznego, to mnie krew zalewa.
"jak my bedziemy podczas tego swieta spedzac czas z MLP"- tylko nie nazywaj tego świętem... :)
Jak widzisz, piłka nożna od razu mnie denerwuje (a jest mało rzeczy które mnie denerwują), jeśli chcesz założyć taki temat proszę bardzo:) nie mam nic na przeciw :) Aczkolwiek połączenie tego z kucykami nie podoba mi się, ale to tylko moje skromne zdanie, spowodowane nienawiścią do tego sportu :)
Nie chcę być petty-mistakes nazi ale MMMystery nie miało nic wspólnego z Holmes'em, to było na podstawie 'Morderstwa w Orient Expressie' Christie. Swoją drogą bardzo dobra książka, niestety kto zna ten wiedział jaki będzie koniec MMM. No i postać Herculesa Poirot, któremu holmes może buty czyścić.
http://www.youtube.com/watch?v=K89xgioWOWI
Ja nie twierdzę że to ma jakiś związek z Holmes'em :) Powiedziałem tylko że to mi się kojarzy z nim. Po prostu, nie lubię takich detektywistycznych motywów, jak Holmes czy nawet taki orient express. Nie moje klimaty :)
Ah, przepraszam ^^ No tak, gdyby jednak odjąć klimat 'detektywistyczny' to OE ma świetną miejscówkę, MMM zresztą też :D
Co do piłki nożnej, jeśli mogę się wtrącić, nie wiem czy mogę się bardziej zgodzić :D
Myślałem że tylko, ja nie lubię piłki nożnej :) Czy to nie dziwne że chłopak nie lubi piłki nożnej... chociaż właściwie jeśli oglądanie kucyków nie jest dziwne, to chyba już nie ma nic co byłoby dziwne :)
Nie no gdzie tam, nienawiść do piłki nożnej to oznaka zdrowego rozsądku tyle że większości jej brakuje XD
'czy to nie dziwne'-> Zapewniam że nie ma w tym nic dziwnego, to nawet chwalebne ^^
Co do oglądania kucyków to same applies here ^^
Przeglądałam to forum i zauważyłam twoją wypowiedź . Chcę sie zapytać ogladałaś może jakieś filmy z Herkulesem Poirot albo ten nowy serial sherlock ?
nowego serialu sherlock nie, ale filmy z Poirotem tak, i gorąco polecam ^^ Nie wiem która to 'seria' bo są jakieś remake'i i inne cuda, ale wg mnie najlepsze są te z Davidem Suchet w roli tytułowej.
ja własnie takie ogladałam ,a co do tego sherlocka to naprawde polecam :)
Nie moge wstawiać linków ale w opisie mojego profilu są moje nowe rysunki , prosze o twoje zdanie
szerlok, kurcze w sumie jakoś mnie zniechęca to co z nim zrobili w filmie (to był tylko trailer a tak mnie wkurzył) z detektywa gentlemana zrobili mordoklepca na wzór hollywoodzki...
Co do rysunków to ja już na DA odpowiem ^^ I właściwie też liczę na Twoją opinię ^^
kilka, jak 'Pani McGinty musi zginąć', albo 'dopóki starczy światła' po przeczytaniu pierwszego rozdziału 'Dlaczego nie Evans' dotarło do mnie że tam nie ma Poirota i na tym skończyła się na razie moja historia z tą serią ^^
Ja też wolę te z Poirotem ale przeczytałam ,,4.50 z Paddington" z panią Marple
I ,,Śledztwo na 4 ręce " z Tommym i Tuppence , naprawdę polecam tą książkę .
Czytałaś ,, Wielką Czwórkę" albo ,, A.B.C." ?
Naprawdę bardzo fajnie wypadła geraldine mcewan w roli panny marple bardzo polecam ten film i jeszcze noc w bibliotece ( nową ) były jeszcze fajne ale tytułów nie pamiętam.
Najsmutniejszy
Boast Busters- wszyscy przeciw jednej
albo Canterlot Wedding- zaniedbana Cadence i scena z tiarą
lub Lesson Zero- olewanie problemów przyjaciół
Najśmieszniejszy-
A Bird In The Hoof
Sweet And Elite
Najgorszy-
Prawie wszystkie z CMC (oprócz tych z Diamond Tiarą ^^) i wszystkie ze spike'iem
Najbardziej niesamowity-
Chyba Elements of Harmony part 2 (nie wiem dlaczego wszyscy mówią że to słabe odcinki, końcówka z Celestią i Luną z automatu powinny dodawać plus 10 do oceny)
i Canterlot Wedding, 3ci Alicorn o który design zdarzało mi się drżeć po nocach dał radę <3
Ja nie uważam, że EoH (p1 i p2) to słaby odcinek ;) Nawet wręcz przeciwnie. To przecież po nim zacząłem oglądać MLP :}
Końcówka jest rzeczywiście conajmniej dobra : )
Co do niesamowitego odcinka, to The Return Of Harmony Part 1 i 2 również robią na mnie duże wrażenie : ) (zresztą uwielbiam postać Discorda! Oby pojawił się w s3 ^^ )
Boast Busters - za tym odcinkiem nie przepadam, bo część kucyków z M6 zachowuje się jak s....ekhem...bardzo źle i nieprzyjemnie :)
Prawie wszystkie z CMC - heh... na początku nienawidziłem odcinków z: Rarity i CMC, ale ...przekonałem się również do nich :D
I mam niezły ubaw ; ) (Zwłaszcza z Rarity mam polew :D) (Chyba allen123 zaraził mnie emotkową chorobą)
Cóż, większość jednak mówi żeby nie zrazić się początkiem
mnie się do teraz nie udało przekonać do CMC i RD choć próbuję XD
Szanowna Kitsuune dlaczego piszesz " nie wiem dlaczego wszyscy mowia ze to slabe odcinki ":) wielu jak zauwazylem to bardzo docenia prolog 2 sezonu :) w koncu to od tego MLP nabralo takiej popularnosci ze ciagle trzyma ten sam globalny poziom no i gra Johna de lancie :) nawet na EQD jest wywiad z nim i Tara strong :) mistrzowie poprostu :)
Najbardziej niesamowity: Zdecydowanie Canterlot Wedding part 1&2. Chyba nie muszę wyjaśniać.
Najsmutniejszy: Return of the Harmony part 2 - ten moment w którym Twi przestała wierzyć w magię przyjaźni.
Najgorszy: Owl's Well That Ends Well. Jakoś nie przypadł mi do gustu.
Najśmieszniejszy: trudny wybór. Chyba jednak końcówka Best Night Ever.
Najsmutniejszy - Return of the Harmony part 1 albo 2 , kiedy przyjaciele już nie są przyjaciółmi
Najbardziej niesamowity - Canterlot wedding wszystko było świetne
Najgorszy - Putting your hoof down po prostu mi się nie spodobał
Najśmieszniejszy - Nie wiem
Wybrałem najgorszy i jest to zdecydowanie "Baby Cakes". Resztę odcinków polubiłem, ale ten...
Ma kilka fajnych scen, ale to za mało, żeby uznać go za dobry.
Niesamowity:
It's about time (ogółem uwielbiam motyw podróży w czasie, a podróże w czasie+kucyki=AWESOME :D )
MMMystery on the Friendship Express (Nawiązania do kultowych filmów, genialne :) )
Smutny:
Party of one
Owl's Well That Ends Well
Śmieszny:
Family Appreciation Day (zdecydowanie uwielbiam wszystkie wyczyny Babci Smith, po prostu leżę se śmiechu)
Najgorszy;
Applebuck Season
Baby Cakes
ogółem nie przepadam za odcinkami z PP, denerwuje mnie :)
"It's about time"
Odcinek nabiera wartości dopiero po dogłębnym zapoznaniu się z serią Metal Gear Solid :D
Najsmutniejsze: Lesson Zero, Party of One
Najśmieszniejszy: Read It and Weep (gag goni gag)
Najlepszy: The Canterlot Wedding, Return of Harmony (żarty, fabuła, piosenki- miód)
Najgorszy: Look Before You Sleep (nie lubię i już).
Raz na jakiś czas warto podyskutować ze sobą samym z odległej przeszłości. Panie kolego sprzed roku, CHCIAŁBYM, żeby każdy odcinek był tak dobry jak Look Before You Sleep. Po trzecim sezonie, EqG i pierwszym odcinku nowego nie mam już żadnych złudzeń co do całkowitej klęski tej kreskówki.