My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2019
7,4 7,9 tys. ocen
7,4 10 1 7916
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

W najnowszym sezonie scenarzyści dodają coraz więcej wzbudzających niepokój scen na koniec
odcinków. Kuc Cieni na koniec "castle-mania" i kły u Fluttershy w "bats". Co o tym sądzicie? Czy
zostanie to wyjaśnione i dokończone, czy też to tylko mocniejsze akcenty na lepsze zapamiętanie
odcinka. Moim zdaniem może to mieć jakiś związek z tą tajemniczą skrzynką, którą znalazły w 2
odcinku :D

ocenił(a) serial na 9
Vanad25

Oglądałam chyba za dużo kreskówek, więc mówię że to moim zdaniem tylko dla podkoloryzowania ; ) To coś takiego jak zakończenie Chojrak Tchórzliwy Pies.

Ale obiektywnie stwierdzając, to nie mam pojęcia ;D

ocenił(a) serial na 9
natka17_1998

Tak, to prawda, że w wielu kreskówkach dają na koniec takie "smaczki", ale w MLP nic takiego wcześniej nie było. :D Albo serial się zmienia albo... kroi się jakaś grubsza afera!

Myślę, że wiele osób lubi czasem puścić wodze fantazji i wymyślić własny przebieg fabuły. To mój pomysł: wszystkie główne bohaterki (prócz Twilight) ulegają jakiejś trwałej zmianie bo zrobiły coś wbrew sobie (Fluttershy użyła spojrzenia wobec nietoperzy) albo dlatego, że cechy, które reprezentują je zdominowały (dobroć Fluttershy wobec przyjaciółek przeradza się w uległość), ale raczej bardziej prawdopodobna ta pierwsza opcja. W ostatnim odcinku dojdzie do konfrontacji z Kucem Cienie w zamku siósrt. Bohaterki nie będą mogły użyć elementów przez swoje deformacje. W skrzynce z drzewa harmonii znajdą zaklęcie przywracające je wszystkie do pierwotnego stanu. Wszystkie, a to znaczy, że Twilight musi zrezygnować z bycia alikornem. :D Wiem, mocno naciągane, ale kto wie? Następna może być Rarity, bo czy egoistyczne miasto nie jest idealnym miejscem by skrzywdzić tak hojną osobę. A jakie są Wasze pomysły? Potraktujmy to jako zabawę :P

ocenił(a) serial na 9
Vanad25

*poprawka zamku siósTR :)

ocenił(a) serial na 9
Vanad25

Bardzo fajny pomysł : ) Jedyne co może jest mniej prawdopodobne, to ta zmiana z alicorna do jednorożca. Nie wiem czemu, ale to takie moje przeczucie.

Nie mam na razie jako takich pomysłów. Jestem bardzo ciekawa jak potoczy się fabuła : )

BTW, czy tobie też wydaje się że w odcinku Pinkie Apple Pie (tym po Rarity takes Manehattan) dowiemy się o jej ściślejszych relacjach rodzinnych z AppleJack?

ocenił(a) serial na 9
natka17_1998

Jest to możliwe. Gdzieś czytałam, że w tym odcinku Pinkie chce dowiedzieć się czy jest spokrewniona z rodziną Apple (w końcu obie rodziny mają farmy :) )

ocenił(a) serial na 9
Vanad25

No właśnie, a ja jeszcze gdzieś indziej słyszałam że ma pojawić się ten wątek : )
Myślę, że to będzie ciekawy odcinek.

ocenił(a) serial na 9
Vanad25

To oczywiste, po otwarciu pudełka nasze klacze dostaną rainbow power.

ocenił(a) serial na 9
Vanad25

Serio piszesz, czy żartujesz? O_o

ocenił(a) serial na 9
Artemisek

To znaczy?

ocenił(a) serial na 10
Artemisek

Ma racje oglądałem koniec 4 sezonu i dostaną rainbow power rzeby pokonać Tireka i po oddaniu ich z powrotem do skrzynki przemieni się ona w zamek w którym przyjaciółki zamieszkają.

ocenił(a) serial na 10
crafcik12

Moim zdaniem to byla mala przesada, ponieważ mala skszynka dala kucykom moc która zwyciężyla "moc"czterech alicornow
Moc discorda i wszystkich kucykow w Equestrii i do tego wybudowala zamek.

Nie wiem jak wam ale to mala przesada :D

ocenił(a) serial na 10
Mikos98

Moim też no ale jak byś zakończył ten sezon ?

ocenił(a) serial na 10
crafcik12

Nie wiem tylko mowie ,ze to moim zdaniem mala przesada
No ale to jednak musialo się jakoś zakaczyc

ocenił(a) serial na 10
Mikos98

Racja

ocenił(a) serial na 10
Mikos98

Moim zdaniem to nie jest przesada. Rainbow Power była silniejsza niż moc alicornów, bo była to moc przyjaźni. Frindship i s Magic :) Przyjaźń najsilniejszą z mocy :P

ocenił(a) serial na 10
Vanad25

Mnie zastanawia jedna rzecz czy Star Swirl brodaty nie jest Discordem jak myślicie? był wielkim czarodziejem a co jeśli stworzył jakieś zaklęcie które pomieszało mu w głowie i stał się panem chaosu? coś musi być na rzeczy gdyż Celestia i Luna potraktowały go łagodnie zamieniając go w kamień z tego co wiemy tęczowa wiązka ma bardzo destrukcyjne działanie oczyszczające, może nie działała na discorda i dlatego został zamieniony w kamień by w dalekiej przyszłości znalazła się osoba która odczaruje discorda.

kapronit

Zbyt naciągane.

ocenił(a) serial na 10
Zukox

Dlaczego?trzeba brać pod uwagę każdą ewentualność,moje przemyślenie nie jest przypadkowe wczoraj czytałem na forum MLP Polska wywiad na temat 5 sezonu i tam pojawiło się następujące pytanie to twórców.Linku nie wkleję bo nie da się ;/

Will Starswirl Appear in season 5?

He’s always there… watching… waiting… Just for the right moment.

Czy w piątym sezonie pojawi się Starswirl Brodaty?

Jest zawsze tutaj... obserwuje... czeka... aż przyjdzie odpowiedni moment...

kapronit

Skoro obserwuje i czeka, to raczej nie Discord. Moim zdaniem może, to być Król Sombra, który oszalał, bo np. uznał, że jest tak potężny, że może władać innymi kucykami i udało mu się to kierując Kryształowym Królestwem (tak wiem strasznie naciągane).