PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7788
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Siemka, to znowu ja.
Jak w temacie - który odcinek powinienem obejrzeć jako pierwszy ?
Bo być może zacznę oglądać i zmienię avatar

ocenił(a) serial na 9
kamulec123

Może pierwszy? Dwa pierwsze? Z tych dwóch w każdym razie najwięcej się dowiesz o co chodzi, a potem można już wg uznania... niemniej sugerowałbym raczej po kolei...

kamulec123

Polecam pierwsze dwa odcinki zaczynające całą przygodę...moje dwa ulubione odcinki :) w sumie to wszystkie lubię :)

kamulec123

Od każdego. Każdy ci się spodoba gwarantuję. Pierwszy odcinek jaki obejrzałem na przykład ja był odcinek 20 Green Isn't Your Color.

kamulec123

Tylko dawkuj sobie je z umiarem ja obejrzałem całe 2 serie w dwa dni i teraz żałuje :)

kamulec123

wygladasz mi na hatera co ma oznaczac w twoim awatarze" What is the f****k my little pony " ;/

allen123

Ło ło ło spokojnie :) może nawrócił się na drogę tęczy :D

użytkownik usunięty
allen123

To było skierowane do ciebie

allen123

Allen, pozwól, że zacytuję pewien komentarz. Znalazłem go na stronce komixxy.pl (na pewno ją znasz), a brzmi tak:
"Bronies to pier*** hipokryci. Nawołują o tolerancję a sami są nie tolerancyjni, choć rzecz jasna to tylko pewien procent całego fandomu."
I serio, myślę że ten komentarz nieźle cię opisuje ; Chcę zacząć oglądać, nic o mnie nie wiesz i od razu jestem "hater"...
A zebyście nie zeżerli mnie z kościami, bo sobie komentarze wymyślam, oto link do komiksu:
http://komixxy.pl/1112260

kamulec123

jestem tolerancyjny jednak twoj awatar nasuwa mi pewne podejrzenia wiecej nic nie mowie lecz mysle

użytkownik usunięty
kamulec123

Piękna maksyma. Mówi ona sama za siebie...

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

NIe, nie i nie. Źle Jemu/jJej to mówicie. Zacznij z dwoma pierwszymi, ale nawet gdy Ci się nie spodobają oglądnij następne. Oto w tym chodzi. Mówię to tylko dlatego, gdyż do wielu osób nie przemawiają odcinki pilotażowe i po prostu po oglądnięciu tych dwóch przestają oglądać myśląc ,że wszystkie są takie. Tak naprawdę właściwa akcja rozkręca się od 4 odcinka, ale polecam oglądnąć od początku. :)
Pozdrawiam.
PS Co zmieniło Twoje nastawienie do MLP FiM, jeśli można się spytać?
PPS Co do miarkowania to polecam oglądać odcinki z pierwszej serii co tydzień albo co trzy dni, żeby wczuć się w atmosferę oczekiwania na serial. Gdy będziesz oglądał właściwy serial co tydzień to będziesz trochę, żałował/a, że tego nie zrobiłeś/aś, gdyż odcinki będą wychodzić dla ciebie za wolno.

anonim138

no cóż, przeczytałem nieco i zaciekawił mnie temat. Chciałbym wiedzieć jeszcze więcej, choć nie uważam się nawet za "wczesnego brony". Po prostu zaciekawił mnie sam serial, fabuła, bohaterowie.
Zwróć chociaż uwagę, allen, ile czasu minęło od mojego ostatniego wpisu. Miałem czas pomyśleć, poczytać i spostrzec u siebie (O ZGROZO :P) pewne objawy fascynacji przygodami małych słodkich koników.

kamulec123

Mam nadzieje że wchłonie cię tęcza :P i będziesz razem z innymi Bronies oglądał tą epicką kreskówkę jaką jest MLP FIM toż to fenomen animacji ...

rainbowcrash

No cóż, styl i kreska są interesujące, bohaterowie (mam nadzieję że tak jest) mają głębokie i ciekawe osobowości i (na pewno) wiele się w tej kreskówce dzieje.

kamulec123

Oglądałeś może dziś jakiś odcinek ?:)

rainbowcrash

nope. Dopiero napisałem post - 0 obejrzanych odcinków.

kamulec123

Aha myślałem że od rana coś się zmieniło :D

kamulec123

Oglądałeś kiedyś Team A ?

kamulec123

Ja obejrzałam najpierw pierwsze 7 odcinków (to tak, żeby dobrze poznać charaktery M6), a potem sugerowałam się ocenami innych. Ja osobiście polecam ci Sonic Rainboom, Stare Master, Best Night Ever (tylko w tym wypadku lepiej obejrzeć wcześniej Ticket Master i Suited for Sucess), a z drugiego sezonu to np. odcinki z Discordem, Luną i Last Roundup.

rainbowcrash

w końcu się przemogłem... Oglądam pierwszy odcinek...
Wrażenia opiszę gdy skończę.

użytkownik usunięty
kamulec123

I jak poszło ? Mam nadzieję że się spodobał :)

No wiesz.... Dziwne, ale fajne. Oglądałem z polskim dubbingiem, więc nie wiem czy moje wrażenia są pełne.
Tylko jedno mnie irytuje:
Celestia przewidziała powrót Luny, a mimo to nie zrobiła NIC, by to powstrzymać ! Zamiast tego pozwoliła szóstce młodych, niedoświadczonych kucyków iść i narażać się na przeróżne niebezpieczeństwa: od upadku z klifu, do walki z jedną z najpotężniejszych magiczek w equestrii...
Mimo to serial mi się spodobał, choć ciekawe jak Equestria przetrwała tyle czasu pod rządami tak nieodpowiedzialnej królowej...

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

Nghtmare Moon mogły pokonać tylko elementy harmonii. A to właśnie ta szóstka kucyków je reprezentowała. Celestia dobrze wiedziała co robi, wysyłając Twilight do Ponyville żeby znalazła sobie przyjaciół. Bo tylko dzięki magii przyjaźni mogła użyć elementów. Mam nadzieję że nic nie przekręciłem:)
A co do dubbingu, to chyba jednak lepiej go sobie odpuścić i obejrzeć z napisami. Swoją drogą też dwa pierwsze odcinki w moim życiu obejrzałem z dubbingiem i jakoś mnie to nie odrzuciło.

kruk6666

jednak, dla mnie dubbing jest niezły.
Zwłaszcza fluttershy <3 <3...

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

O tak, scena w której Fluttershy "przedstawia się" (po polsku) Twilight była tą, która ostatecznie zdecydowała o moim "zagłębieniu się" w kreskówkę:) Ode mnie radziłbym Ci z jednej strony nie zaniedbywać angielskich wersji (jednak sporo żartów słownych przy tłumaczeniu ginie, podobnie piosenki brzmią lepiej po angielsku), niemniej daleko mi do dość popularnego mieszania z błotem polskiego dubbingu, który w moim odczuciu jest bardzo dobry. No i to jednak takie "swojskie" uczucie, gdy kuce nawijają piękną polszczyzną:)

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

Jestem z ciebie dumny :). Gratulacje z oglądnięcia prologu. Mam szczerą nadzieję, że wgłębisz się w serię. Jeśli czegoś będziesz potrzebował na temat serialu mlp:fim to polecam się.
Pozdrawiam.
Ps Proszę o zmianę twojego avatara.

anonim138

zminię.
Nie mówię tylko kiedy <trollface>

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

*lolface* :)
Pozdrawiam.

anonim138

jeśli tak, to mógłbyś mi podać kilka odcinków w których fluttershy gra, ze tak powiem "pierwsze skrzypce" ?

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

Hm. To będzie tak.
Sezon 1:
,,Dragonshy" odcinek 07
,,Stare Master" odcinek 17
,,Green Isn't Your Color" ocinek 20
,,A Bird in a Hoof" odcinek 22
Tyle jest odcinków z nią w pierwszym sezonie. Na razie powinno ci wystarczyć. :)
Jak chcesz to podam też z drugiego, lecz tam jest ich niewiele ( jeden czy dwa).
Widzę, że się powoli wciągasz w świat bonies :) Mogę ci znaleźć fajne tapety z Fluttershy, gdyż widzę że ja polubiłeś.
Pozdrawiam.
PS Obejrzyj też "Briddle Gossip"(09). Fluttershy nie jest tam stricte bohaterem, lecz jej rola jest ciekawa w tym odcinku.

anonim138

nie,dzięki. Trochę za wcześnie na tapety z kucykami, a poza tym piszę z laptopa starszej siostry...

ocenił(a) serial na 10
kamulec123

Wiem, wiem. Spokojnie.
Pozdrawiam.

kamulec123

powiedz co chcesz wiedziec o My little pony to ja ci powiem :) mowie szczerze

allen123

Ten cały książę co podoba się Rarity to nie jest czasami synem luny ? Kamulec123 on wie wszystko to nasz expert w tej dziedzinie :)

rainbowcrash

Czyżby nutka sarkazmu ?

kamulec123

Kamulec czesc to prawda ze ty piszesz fan fic o MLP bo ja wlasnie mam taki sam zamiar nazwalem swoj Pony Apocalypto dotyczacy wojny dwoch siostr Celestii i Luny przed 1000 lat tutaj mój plakat http://imageshack.us/f/141/zdjcie0238p.jpg/ przy okazji mam juz podane 11 epizodow teraz tylko mysle nad fabulą co napisac w kazdym Pozdrawiam

allen123

kurdę, allen piszę o tym samym 0.o.
HA, tyle ze u mnie kucyki używają stempunkowych maszyn do walki, mwhahahaahahaaa!!!

kamulec123

mozna bylo by to wszystko polaczyc kiedys w jedna calosc :) wyszedl by fan fic MLP w stylu matrixa :D dziekuje ze podoba ci sie moj plakat

allen123

A ty w jakim stylu piszesz ? Klasycznym (magia, te sprawy) czy w bardziej nowoczesnym ?
Przy okazji zdradzę ci, że pierwsza część fanfika kończy się sceną pościgu myśliwców Luny za samolotem celestii...

kamulec123

ja pisze bardziej w stylu remixu polaczonego z APokaliptyczna wizja konca swiata z odrobina magii

allen123

nie, u mnie nie ma apokalipsy, niestety...
Ale mozemy połączyć siły ! Apokaliptyczny klimat + steampunk = niezłe dzieło

kamulec123

mozna oczywiscie jesli chcesz moge ci przeslac moje 11 epizodow na Priva :) a ty bys mi tez przeslal i bysmy mogli porownac co dodac a co np uznac za zbedne :) i nasz fan fic zawojowal by Equestria daily :D

allen123

okej, dawaj link na priva, allen

kamulec123

juz wyslalem :)

allen123

A plakat świetny.

rainbowcrash

znaczy ksiaze Blueblood jest siostrzencem Celesti jak mi wiadomo :) nie jestem dobry w drzewach genealogicznych :) widocznie tam jest ktos Szwagierka szwagrem wujem dziadkiiem prapraprapra dziadkiem ale to sie pewno na 3 sezon dowiemy xd :)

allen123

zaraz, z tego co wiem luna została wygnana na księżyc...?

kamulec123

zostala wygnana na ksiezyc jednak w parcie 2 pierwszego odcinka pojawia sie jako Night mare moon i mowi iz noc bedzie trwac wiecznie pojawia sie rowneiz w 2 odcinku gdzie walczy z Twilight i pozostalą mane5 i po tym pokazuje sie Celestia a Princess Luna prosi swoja siostre o wybaczenie .. Princess Luna pojawia sie rowniez w 3 odcinku 2 sezonu pod tytulem Luna Eclipsed

allen123

czyli wróciła na ziemię ?
bo się trochę pogubiłem...

użytkownik usunięty
allen123

... ej bo ja nie łapię. Od którego odcinka zacząć to chyba dość prosta odpowiedź od pierwszych dwóch (tam jest rozpoczęcie fabuły wszakże) tyle że one nie cieszą się jakąś popularnością, podobno nie są najlepsze (choć mnie się podobały) więc nie zrażać się po nich i oglądnąć jeszcze z kilka, najlepiej w kolejności.
a czego nie łapię, ktoś chce zacząć oglądać a Ty mu Allen spoilujesz :O
A co do Blueblooda to nie może być siostrzeńcem Celestii, raczej to jest taki 'tytuł'