PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619268}

My Little Pony: Przyjaźń to magia

My Little Pony: Friendship Is Magic
2010 - 2020
7,4 7,8 tys. ocen
7,4 10 1 7788
6,5 2 krytyków
My Little Pony: Przyjaźń to magia
powrót do forum serialu My Little Pony: Przyjaźń to magia

Witam wszystkich ,którzy kochają Derpy Hooves. Proszę Was bronies oraz pegasis abyście pisali maile do Hasbro My Little Pony aby dali Nam Derpy taką jaką ją zawsze kochaliśmy.
http://www.hasbro.com/mylittlepony/en_US/ piszcie maile na zakładce Pony E-mail Updates for Parents. Proszę Was o pomoc. Widzowie są w stanie zmienić wszystko. Nie możemy się poddawać.

Derpy1Hooves

jesli chodzi o Derpy i kontrowersje zwiazana z jej glosem w odcinku Last Roundup na DVD to moge powiedziec ze wszystko jest w normie :) jesli ogladales/as odcinek Hurricane Fluttershy to napewno zauwazylas Derpy ktora byla taka jak dawniej otoz miala tzw cross eyes :) takze juz wszystko dobrze :) jesli nie ogladale/as to tutaj jest przyklad :) http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20120326073740/mlp/images/thumb/1/1a/Derpy _and_Fluttershy_SO2E22.PNG/830px-Derpy_and_Fluttershy_SO2E22.PNG

użytkownik usunięty
Derpy1Hooves

Nie tylko w Hurricane Fluttershy, od Last Roundup pojawiała się dość regularnie, przykładowo w Putting Your Hoof Down chciała kupić szparagi (w scenie gdzie Fluttershy mówi że chce ostatnią wisienkę, stoisko dalej, zielone torby z żółtymi ornamentami)

użytkownik usunięty

A mi się wydaje że te ornamenty (zapinki?) były w kształcie mufinek :)

A o Derpy nie ma co się bać, została zmieniona na potrzebę tylko jednego odcinka i tylko na iTunes (w tv normalnie). A w ostatnich odcinkach jak widać wygląda normalnie.

no to jesli chcemy bawic sie w takie szczegoliki to derpy pojawia sie w putting your hoof down rowniez na scenie :) przyklad http://www.youtube.com/watch?v=qhOzrbNA6Qg dokladnie

użytkownik usunięty
allen123

Wszyscy wystraszone miny, Derpy z jakiegoś powodu szczęśliwa :D

:D widocznie lubi ostre przezycia xd :) w LAst roundup to samo jak napierdzielala piorunami w te i we wte :)

użytkownik usunięty
allen123

Rose, Daisy i Lily przyda się lekcja pewności siebie. Ale Bon Bon i Berry Punch, co one tam robią? Ah i Colgate ma siostrę bliźniaczkę xD

to co tam robi rowniez podwojny Doctor hooves zarowno w 1 planie jak i w lewym narozniku gornym :D albo Cherry berry tez w 1 narozniku i obok niej minuette :) ( w sumie tu kilka postaci jest zdublowanych :)

2 rzad u gory wytoznia sie wzrokiem :)

allen123

przepraszam Wyróznia sie * przepraszam za tripleposta :)

allen123

Tak zauważyłem Derpy w każdym odcinku ,ale nadal nie usłyszeliśmy jej starego ukochanego głosu. Żaden kucyk nie wołał i nie nazywał jej Derpy od tamtego pamiętnego odcinka.

użytkownik usunięty
Derpy1Hooves

Się nie ma co przejmować, kucyki poza M6 rzadko występują. Rose od odcinku z Zecorą nie była nazwana po imieniu do A Friend In Deed. Luny nie ma od początku drugiego sezonu a Celestia bywa na 5 sekund

Wiem ,wiem. Jednak mimo wszystko chce usłyszeć ten jej cudowny ,orginalny ,wyjątkowy i jedyny w swoim rodzaju głos XD
1min 52 sek http://www.youtube.com/watch?v=KKT_deo1R64&feature=plcp&context=C4f2c631VDvjVQa1 PpcFNR_4W9m7zj5cJAxczuJ-Nf5vHlCag4DHA=

Derpy1Hooves

Derpy juz jest tak wielkim zjawiskiem spolecznym u fanow ze napewno pojawi sie w 3 sezonie :) cierpliwosci :)

allen123

Po prostu ją kocham!!! Ten sarkazm jest cudowny. Rainbow Dash przygnieciona belką ,a ta się pyta : Wszystko w porządku, Rainbow Dash ?? XD Do tej pory jak oglądam i słyszę jak mówi Dobra robota Rainbow Dash chce mi się śmiać.

użytkownik usunięty
Derpy1Hooves

takie pytanie, wolisz wersję DH upośledzonej (tak jak większość "fanów" ją maluje) czy po prostu niezdary z kiepskim wzrokiem?

Derpy nie jest upośledzona. Więc nie wiem o czym ty mówisz. Derpy jest niezdarą i to widać w kilku odc. Np. Kiedy w święto duchów (nie pamiętam dokładnie tytułu) zamiast jabłka wyciągnęła korek. XD

Derpy1Hooves

to byl odcinek Luna Eclipsed :) jesli masz na mysli Swieto duchow :) Derpy miala taka torebke na glowie :D

allen123

Dokładnie tak. Masz rację. Ten jej słodki zmartwiony uśmiech ,że jendak nie wyciągnęła jabłka XD

Derpy1Hooves

albo odcinek My the best pet win :) gdzie pojawia sie w korniku :) tez to zabawnie wyglada :) gdy piosenka find a pet song sie konczy :)

allen123

Faktycznie!! Wystawia łepek! Nawet tego wcześniej nie zauważyłem! Dzięki. : )

Derpy1Hooves

jak ktos jest dobrym wzrokowcem :) to ja zauwazyl odrazu :) ja ja zauwazylem za 3 razem :) nie ma za co :)

użytkownik usunięty
Derpy1Hooves

Bo większość fanów tak o niej mówi po prostu, ja też jestem za wersją 'niezdary' ale bardzo często przedstawiają ją jako taką bardzo... ograniczoną co jest oczywiście krzywdzące.

Co to ma być filmweb?? Dobowe ograniczenia zamieszczania komentarzy?? Nawet nie mogłem wysłać ostatniej wiadomości odnośnie Derpy. W odc. Hurricane Fluttershy (11min i 47sek) zajączek zakłada maskę z podobizną Derpy XD. Ten odc. zresztą był świetny. Szczególnie jak Fluttershy ćwiczy. O.k. Kończe temat ,ponieważ zaraz rozgadam się (rozpiszę) nt. jaka to Derpy jest wspaniała XD

Derpy1Hooves

ale masz do tego prawo pisac co sadzisz o Derpy jesli ją bardzo uwielbiasz to znaczy ze jest dla ciebie kims waznym :) chociaz to ze Derpy jest wspaniala to wszyscy raczej wiedza :)

użytkownik usunięty
Derpy1Hooves

Mam tu coś odnalezionego randomowo ^^
http://images.mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw2559-Zecora_explains.png

Mmmm! Jak milszo XD Fajne. Jutro kolejny odcinek. Mam nadzieje ,że znowu gdzieś zobacze chociaż na moment najfajniejszego ,najskromniejszego ,przesłodkiego kuca ,a raczej pegaza Derpy! XD

Derpy1Hooves

jutro raczej bedzie duzo o CMC ale gdzies w rogu moze Derpy sie pojawi :)

allen123

MUSI !!! XD

użytkownik usunięty
Derpy1Hooves

Jak o mało nie dostałem zawału 2 razy ?
1.Zobaczyłem to http://chzbronies.files.wordpress.com/2012/03/my-little-pony-friendship-is-magic -brony-as-if-waiting-for-the-new-season-wasnt-going-to-be-agonizing-enough-alrea dy.jpg
2.Dowiedziałem się że to fake.

Ale przydał by się taki odcinek, oj przydał.

użytkownik usunięty
Derpy1Hooves

Najskromniejszego? Tu chyba Twilight, Celestia i Fluttershy wychodzą na prowadzenie XD
kuca a raczej pegaza-> w sensie pegazy to też kucyki ^^
NIE CMC!!!
http://images.mylittlefacewhen.com/media/f/img/mlfw3029-roflbot.jpg

Akurat ciężko powiedzieć czy Derpy jest skromna. Nie widziałem w żadnym z odc.aby czymś się chwałiła. To po prostu takie moje zdanie ,ponieważ uwielbiam ją naj naj naj naj najbardziej. Co do CMC to się lekko pogubiłem. W odc: Wielki występ widzimy jak Scootaloo jest świetna w jeździe na skuterze ,tańcu / Apple Bloom jest świetna w naprawie ,cyt ,,naprawiłam zepsute okiennice ,wygładziłam drzazgi (autor miał chyba na myśli podłoge) ,odbudowałam dach ,pomalowałam itd. a w wcześniejszym odc Władczyni spojrzeń nie potrafiła naprawić marnego stolika ?? WTF?? Sweetie Belle ma cudowny głos i potrafi śpiewać. Serio ?? Te CMC są takie ciemne ,że nie wiedzą co potrafią robić najlepiej ?? Może twórcy chcą znaleźć dla nich inne talenty. Wracając do odc: Royal wedding który ma premiere 21 kwietnia czyli w moje urodzinki XD

ocenił(a) serial na 10
Derpy1Hooves

Wiesz to bardzo dziwne że przyczepili się akurat Derpy. NMM jest dość straszna? Nico. Discord też? Nico. Pinkie świruje? Nico. Twilight także? Nico. Fluttershy-tyran? Nico. I dopiero obudzili się przy Derpy xD. No cóż szybko się od niej nie odczepią, ale co zrobić. Spoko też lubię Derpy (może nie jest moją ulubioną, ale darzę ją sympatią ;)).

enjoyy

Dokładnie. O co im chodzi?? Zauważyłem mały błąd animatora. W odc: ,, W zielonym Ci nie do twarzy" (photo finish czy jakoś tak w 17 min i 32 sek (tak samo jak 10 sek później)można zobaczyć dwa takie same kucyki ,a dokładniej Derpy. Zrobił to chyba metodą kopiuj - wklej XD. Może Derpi ma siostre czy co ??
P.s. Muszę odnaleźć swój talent.

ocenił(a) serial na 10
Derpy1Hooves

Hmmm... Może masz talent do rozwalania czego popadnie jak Derpy xD? No tak tłumy zwykle robią metodą kopiuj-wklej. Tutaj przykład http://www.youtube.com/watch?v=PFHfq9EBwb8 . Ileż Colgate się w tym znalzało xD.

użytkownik usunięty
enjoyy

Start running of the leaves-> w samym momencie startu zatrzymajcie i zauważcie że to są 3 identyczne grupy kucyków z takimi samymi numerami startowymi nawet XD