Mam nadzieję, że nie. To jest oparte na książce prawda? Można by sobie wyspojlerować, co się stanie... Hm, kurczę, chyba zaczynam walczyć z uzależnieniem od spojlerów.
Widziałaś zwiastun? Jakiś taki niepokojący jest Oo
zwiastun jest strasznie niepokojący >>
o książce nic mi nie jest wiadomo, dowiedziałam się o serialu kilka dni temu dopiero, przeglądając tumblr XD więc trudno mi się wypowiadać, spojlerów szukałam gotowa opuścić nawet ostatni odcinek w razie śmierci Tix ale jak dotąd nic nie znalazłam
Czytałam książkę i jest kompletnie inna niż serial. Prawie żadne wątki się nie pokrywają, a o Tix i szpitalu nie ma tam nawet wzmianki...
uh w takim razie na pewno niczego się byśmy nie dowiedzieli jeśli chodzi o spoilery, ale hmm nie lubię kiedy książka jest zupełnie inna, a film inny =="
no cóż musimy czekać
A możecie chociaż streścić o czym jest książka? (; Podobny klimat? Bohaterowie? Rea?
Jakby miała umrzeć, to już by umarła. No chyba że chcą zrobić wielki finał sezonu z właśnie jej śmiercią.
otóż to, właśnie o to nam chodzi, niby już by umarła, ale ten tekst "Jak szybko możesz dojechać do szpitala?" bardzo mnie niepokoi
mam nadzieję, że drugi sezon obejrzany, bo tam wiemy co się w końcu dzieje z Tix. W związku z tym, że nie wiem kto oglądał a kto nie, nie napiszę spoilera :/
przynajmniej historia była realistyczna, bo nie zawsze wszystko kończy się dobrze.
tak, tylko zastanawia mnie, czy Tix w ogóle istniała, czy została dodana na potrzeby serialu, bo wiele osób deklarujących się, że czytało książkę, zwracało uwagę na to, że nie było o niej tam wzmianki
Tak, książka różni się od serialu nie tylko z postacią Tix ale w ogóle akcja w książce dzieje się w latach 80. Nie znam książki, nie mogę jej nigdzie znaleźć w internecie, ale zdecydowanie "wiem", że bardziej podobałaby mi się wersja serialowa. Co do Tix jeszcze - została dodana, ale moim zdaniem to bardzo dobrze. Pokazuje co się dzieje z osobami chorymi na anoreksję. To trochę przeciwieństwo głównej bohaterki. Wstrząsa i daje do myślenia.