PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678189}
7,9 6,9 tys. ocen
7,9 10 1 6895
8,7 3 krytyków
My Mad Fat Diary
powrót do forum serialu My Mad Fat Diary

Tix

użytkownik usunięty

Jak myślicie, czy Tix umrze O.o ... ??

Mam nadzieję, że nie. To jest oparte na książce prawda? Można by sobie wyspojlerować, co się stanie... Hm, kurczę, chyba zaczynam walczyć z uzależnieniem od spojlerów.
Widziałaś zwiastun? Jakiś taki niepokojący jest Oo

użytkownik usunięty
perpedes

zwiastun jest strasznie niepokojący >>
o książce nic mi nie jest wiadomo, dowiedziałam się o serialu kilka dni temu dopiero, przeglądając tumblr XD więc trudno mi się wypowiadać, spojlerów szukałam gotowa opuścić nawet ostatni odcinek w razie śmierci Tix ale jak dotąd nic nie znalazłam

ja tak samo - znalazłam MMFD na tumblrze ;) niedawno całkiem xd

użytkownik usunięty
perpedes

tumblr łączy ludzi XD a raczej ludzi z filmami

użytkownik usunięty
perpedes

http://www.youtube.com/watch?v=fi-GtZNJm0g !

perpedes

Czytałam książkę i jest kompletnie inna niż serial. Prawie żadne wątki się nie pokrywają, a o Tix i szpitalu nie ma tam nawet wzmianki...

użytkownik usunięty
olaaa_3

uh w takim razie na pewno niczego się byśmy nie dowiedzieli jeśli chodzi o spoilery, ale hmm nie lubię kiedy książka jest zupełnie inna, a film inny =="
no cóż musimy czekać

ocenił(a) serial na 7
olaaa_3

A możecie chociaż streścić o czym jest książka? (; Podobny klimat? Bohaterowie? Rea?

ocenił(a) serial na 10

Jakby miała umrzeć, to już by umarła. No chyba że chcą zrobić wielki finał sezonu z właśnie jej śmiercią.

użytkownik usunięty
nikike

otóż to, właśnie o to nam chodzi, niby już by umarła, ale ten tekst "Jak szybko możesz dojechać do szpitala?" bardzo mnie niepokoi

ocenił(a) serial na 8

Moim zdaniem będzie żyć :)

ocenił(a) serial na 10

mam nadzieję, że drugi sezon obejrzany, bo tam wiemy co się w końcu dzieje z Tix. W związku z tym, że nie wiem kto oglądał a kto nie, nie napiszę spoilera :/

użytkownik usunięty
msliper

tak ja już też obejrzałam całą drugą serię i mimo Tix odcinki były niesamowite

ocenił(a) serial na 10

przynajmniej historia była realistyczna, bo nie zawsze wszystko kończy się dobrze.

użytkownik usunięty
msliper

tak, tylko zastanawia mnie, czy Tix w ogóle istniała, czy została dodana na potrzeby serialu, bo wiele osób deklarujących się, że czytało książkę, zwracało uwagę na to, że nie było o niej tam wzmianki

ocenił(a) serial na 10

Tak, książka różni się od serialu nie tylko z postacią Tix ale w ogóle akcja w książce dzieje się w latach 80. Nie znam książki, nie mogę jej nigdzie znaleźć w internecie, ale zdecydowanie "wiem", że bardziej podobałaby mi się wersja serialowa. Co do Tix jeszcze - została dodana, ale moim zdaniem to bardzo dobrze. Pokazuje co się dzieje z osobami chorymi na anoreksję. To trochę przeciwieństwo głównej bohaterki. Wstrząsa i daje do myślenia.