Thriller-dramat psychologiczny , kryminał - taki mix jak to u Koreańczyków - wyszło doskonale , Fabuła , plot twisty , gra aktorska , montaż , muzyka -całość tworzy spektakl pełen emocjonujących , zaskakujących choć nierzadko makabrycznych zdarzeń , które na koniec łączą się ze sobą . Serial trzeba śledzić bardzo uważnie , bo dzieje się dużo. Atmosfera jest mroczna , często napięta do granic możliwości , dużo nazwisk , których czasem jest kilka w jednym zdaniu, więc wątki mogą umykać , może się wydawać , że nie wiadomo o co chodzi . Ale to są niuanse , które nie wpływają na odbiór tego serialu, bo i tak jest na tyle interesujący , że nie sposób się oderwać . Lee Seung Gi dał fenomenalny popis , jestem pełna podziwu. Reszta obsady była również bardzo dobra .Jeśli podobały Wam sie takie dramy jak Stranger czy Squid Game , to ta również Was wciągnie jak bagno ;) .
Zgadzam się w pełni. Wogóle fajnie, że ktoś go jeszcze widział. Uważam, że scenariusz bardzo interesujący, miał polot ten co go tworzył. Ja musiałam często cofać tekst, żeby się połapać o kim mowa. Ale nawet to nie przeszadzało mi w odbiorze. Gra aktorska fantastyczna.
A teraz spoiler pytanie, bo jakoś dokładnie to chyba nie było pokazane. Chodzi mi o zamianę dzieci przez matki. Czy one zrobiły to, żeby ewentualnie móc je zabić bez wyrzutów, że zabijają swoje dziecko, gdyby zauważyły symptomy psychopaty? Może mi to umknęło.
sorry , coś nie wyszło , więc jeszcze raz: moim zdaniem tez uważam , że zamiana była celowa, by w razie gdyby któryś z nich miał mordercze instynkty , to decyzja zastępczych matek miała być "łatwiejsza"
Ja z kolei nie rozumiem, jak to było z tymi zawieszkami z kocich zębów - rzeźnik zrobił swoją sam, ale co z Ba reumem? Przecież nie dostał jej od niego, a zawieszki były jednak dosyć specyficzne, niemożliwe żeby obaj niezależnie od siebie wpadli na akurat taki kształt "trofeum".
Jestem po seansie ,nałogowo oglądam koreańskie seriale bo moim zdaniem są jedne z ciekawszych a ten kryminał to po prostu rewelacja ,świetnie zagrany,ma niesamowity klimat który dopełnia muzyka .Jak już człowiek myśli żę wie o co chodzi to znowu jedna wielka niewiadoma .Polecam też flower Of evil sama nie wiem który lepszy bo oba genialne
Dokładnie, zdziwiło mnie przywołanie przez autorkę tematu "Squid game", które nijak się ma do "Mouse", w przeciwieństwie właśnie do "Flower of evil", które faktycznie jest w wielu kwestiach podobne.
Na Viki Rakuten. Mnie akurat ten serial po obejrzeniu 7 odcinkow nie wciagnal inaczej niz Flover of Evil.
Skoro obejrzałaś tylko 7 odcinków to ominęłaś największy plot twist, który daje nową perspektywę na wszystko, co się wcześniej w serialu wydarzyło.
Rozumiem. Niestety sama się zorientowałam, nie tylko dlatego że tutaj wspomniano o zamianie, ale też po ukrecrniu łebka ptaszkowi. Nie jaz