PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=852906}

Mysz

Ma-u-seu
2021
8,3 478  ocen
8,3 10 1 478
Mysz
powrót do forum serialu Mysz

Thriller-dramat psychologiczny , kryminał - taki mix jak to u Koreańczyków - wyszło doskonale , Fabuła , plot twisty , gra aktorska , montaż , muzyka -całość tworzy spektakl pełen emocjonujących , zaskakujących choć nierzadko makabrycznych zdarzeń , które na koniec łączą się ze sobą . Serial trzeba śledzić bardzo uważnie , bo dzieje się dużo. Atmosfera jest mroczna , często napięta do granic możliwości , dużo nazwisk , których czasem jest kilka w jednym zdaniu, więc wątki mogą umykać , może się wydawać , że nie wiadomo o co chodzi . Ale to są niuanse , które nie wpływają na odbiór tego serialu, bo i tak jest na tyle interesujący , że nie sposób się oderwać . Lee Seung Gi dał fenomenalny popis , jestem pełna podziwu. Reszta obsady była również bardzo dobra .Jeśli podobały Wam sie takie dramy jak Stranger czy Squid Game , to ta również Was wciągnie jak bagno ;) .

ocenił(a) serial na 9
jollatoja

Zgadzam się w pełni. Wogóle fajnie, że ktoś go jeszcze widział. Uważam, że scenariusz bardzo interesujący, miał polot ten co go tworzył. Ja musiałam często cofać tekst, żeby się połapać o kim mowa. Ale nawet to nie przeszadzało mi w odbiorze. Gra aktorska fantastyczna.

A teraz spoiler pytanie, bo jakoś dokładnie to chyba nie było pokazane. Chodzi mi o zamianę dzieci przez matki. Czy one zrobiły to, żeby ewentualnie móc je zabić bez wyrzutów, że zabijają swoje dziecko, gdyby zauważyły symptomy psychopaty? Może mi to umknęło.

ocenił(a) serial na 9
iwza72

moim zdaniem o to właśnie chodziło , zamiana

ocenił(a) serial na 9
iwza72

moim zdaniem o to właśnie chodziło , zamiana

ocenił(a) serial na 9
iwza72

sorry , coś nie wyszło , więc jeszcze raz: moim zdaniem tez uważam , że zamiana była celowa, by w razie gdyby któryś z nich miał mordercze instynkty , to decyzja zastępczych matek miała być "łatwiejsza"

jollatoja

Gdzie jest online ten serial ? Dzięki za info ;)

ocenił(a) serial na 8
iwza72

Ja z kolei nie rozumiem, jak to było z tymi zawieszkami z kocich zębów - rzeźnik zrobił swoją sam, ale co z Ba reumem? Przecież nie dostał jej od niego, a zawieszki były jednak dosyć specyficzne, niemożliwe żeby obaj niezależnie od siebie wpadli na akurat taki kształt "trofeum".

ocenił(a) serial na 8
jollatoja

Jestem po seansie ,nałogowo oglądam koreańskie seriale bo moim zdaniem są jedne z ciekawszych a ten kryminał to po prostu rewelacja ,świetnie zagrany,ma niesamowity klimat który dopełnia muzyka .Jak już człowiek myśli żę wie o co chodzi to znowu jedna wielka niewiadoma .Polecam też flower Of evil sama nie wiem który lepszy bo oba genialne

ocenił(a) serial na 8
Margolcia76

Dokładnie, zdziwiło mnie przywołanie przez autorkę tematu "Squid game", które nijak się ma do "Mouse", w przeciwieństwie właśnie do "Flower of evil", które faktycznie jest w wielu kwestiach podobne.

jollatoja

SKĄD MOŻNA GO WZIĄŚĆ?

pklo01

Na Viki Rakuten. Mnie akurat ten serial po obejrzeniu 7 odcinkow nie wciagnal inaczej niz Flover of Evil.

ocenił(a) serial na 8
Joanna_Mazgajska

Skoro obejrzałaś tylko 7 odcinków to ominęłaś największy plot twist, który daje nową perspektywę na wszystko, co się wcześniej w serialu wydarzyło.

Sol89

Rozumiem. Niestety sama się zorientowałam, nie tylko dlatego że tutaj wspomniano o zamianie, ale też po ukrecrniu łebka ptaszkowi. Nie jaz

Joanna_Mazgajska

Nie każdy serial jest dla każdego. Uwielbiam wiele koreańskich. Po prostu ten konkretny nie. Nie wciągnęł mnie, Męczyłam się i 7 odcinków to dość. Nie jest to dla mnie wiarygodne. Natomiast Flover of evil oglądałam maniacko. Z ostatnich Lykajac złoto też super.