PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36386}
5,2 44 tys. ocen
5,2 10 1 43674
5,2 14 krytyków
Na dobre i na złe
powrót do forum serialu Na dobre i na złe

.... Kiedy człowiekowi jest b.b.b. trudno....poszukuje za wszelką cenę "leku" na całe zło....banał...? Być moze... Nie wiedziałam, że zacznę mysleć inaczej od TAMTEGO tragicznego dnia...14 października...Tego właśnie dnia....w Dzień Nauczyciela ( cóż za ironia losu....) nagle i b.b.b. tragicznie zmarł mój mąż....A dlaczego IRONIA....? HM... jestem polonistką....a zatem skromną nauczycielką, która unika blichtru kamer ....A teraz do rzeczy....Film "Na dobre i na złe ", pozwala mi uwierzyć, że są lekarze przez wielkie "L", którzy umieliby zrozumieć mój ból.... może nawet poprosiliby mnie ....żebym usiadła gdziekolwiek wtedy, gdy na OIOM-ie ...umierał mój mąż. I jeszcze jedno - aktorzy, a zwłaszcza walory głosowe K. Pieczynskiego.....sprawiają, iż ....ten film jest niczym balsam.... Reasumując ( jak w dobrej rozprawce:), dlatego własnie TEN film wybrałam wśród tysięcy innych....Niech nigdy nie będzie ostatniego odcinka....I to już chyba wszystko. Gratuluję pomysłu Twórcom...talentu aktorów....muzykom..... Dziekuję.

nostalgia

Droga Nostalgio! Przeżyłam równie dramatyczne chwile, z którymi nie mogę uporać się do dnia dzisiejszego. Trwa to już ponad trzy lata. Zawalił mi się poukładany wydawać by sie mogło świat. Być może dlatego odpowiadam dopiero teraz. Zabawa pod tytułem "Filmweb" pomaga mi przetrwac trudne chwile, których nam nasze życie nie szczędzi. To normalne, że ktoś lub coś pomaga nam przetrwać, zapomnieć, otrząsnąć się - bez względu na to czy jest to osiągalne i realne czy też nie. To takie typowo kobiece, ale jakże skuteczne! Mam nadzieję, że pół roku, które upłynęło od czasu napisania przez Ciebie tej refleksji( smutnej, ale ciepłej, jednoczesnie), zmieniło Twoje życie na lepsze. Pozdrawiam serdecznie!
Może to nic nie znacząca uwaga, ale ja też jestem nauczycielką. Życzę spokoju, dużo siły i wiary w ludzi.