Na krawędzi

2012 - 2014
7,4 5,7 tys. ocen
7,4 10 1 5657
Na krawędzi
powrót do forum serialu Na krawędzi
no_bo_co

a gdzie go można obejrzeć ?????

asia0983

na ipli

ocenił(a) serial na 8
no_bo_co

Ciężko powiedzieć zakończenie nie jest jednoznaczne. Nie wiadomo czy Lena sama się zabiła i w czym dokładnie oszukiwała wszystkich. Mile widziane interpretacje innych użytkowników.

paciaab

moim zdaniem (pisałam to w innym temacie) nie miała jawnego powodu, żeby się zabić. Musiała wiedziec coś więcej (mówiła ''o nich''), zachowywała się od poczatku odcinka jakby wiedziała cos więcej. no i nagranie sporządziła zanim pojawił się Forst i cała akcja z leczeniem hiv

ocenił(a) serial na 8
Moann

zmieniona tożsamość może świadczyć o współpracy, może to ona była kretem lub miała powody żeby zniszczyć farmcom? Kiedy ten dziennikarz chciał napisać artykuł o niej to było że miała męża Pawła, próba samobójcza powód najprawdopodobniej ciężki rozwód, leczyła się na depresję
Chciano też ją zabić a w ostatnim odcinku Forst mówił, że nie zna wszystkich współpracowników i że oni sami wiedzą kogo usunąć.

ocenił(a) serial na 9
no_bo_co

Nie wiem co myśleć.... o czym niby wiedziała i w czym ich oszukiwała i kto ją zabił? :/ Biedny Czyżu :(

fasolka87

o ile rzeczywiście nie żyje (bo mam wrażenie, że scenarzyści zostawili sobie furtkę) bo Lena jest z tych ''zabili go i uciekł" :-P

ocenił(a) serial na 9
Moann

Wolałabym żeby żyła ale mało prawdopodobne żeby powtórzyli akcję "zmartwychwstania"

fasolka87

nop w sumie to się dziwię czemu się nie zastrzeliła - wtedy byłoby od razu bezdyskusyjne :-P
a jesli chodzi o ten wybuch, to liczyłam na jakąś retrospekcję w stylu, że się wróciła, albo ktoś ja ostrzegł itp

ocenił(a) serial na 9
Moann

Sama się nie zabiła.... drzwi do niej były otwarte....

ocenił(a) serial na 6
fasolka87

mam nadzieję, że będzie 3 sezon i wszystko się wyjaśni. Myślę, że możliwe jest aby Lena przeżyła (zakończenie można różnie interpretować), ciekawi mnie w czym dokładnie oszukiwała i jak sprawy potoczą się dalej

coulerudelimagination

Masz racje , można to różnie interpretować - może Czyżu zdążył ją uratować może nie . Dobrą wskazówką było by to, że była by ta reakcja , że czuje puls i Andrzej dzwoni po pogotowie.

coulerudelimagination

Ja bym się ucieszyła, gdyby przeżyła i mam nadzieję, że tak będzie. :) Lubię niejednoznaczne zakończenia, ale w tym przypadku wolałabym jednak happy end. Oni po prostu powinni być ze razem. Dla mnie ten duet jest idealny. Też jestem ciekawa, jaki był jej udział w tej całej intrydze.

ocenił(a) serial na 7
no_bo_co

Trochę to takie wyciąganie królika z kapelusza za uszy, bo ile warstw tajemnicy można nałożyć na postacie ? Ten wątek z Leną nie ma z kolei żadnej podstawy w fabule, nie starczy, że przeżyła zamach, teraz okaże się kimś zupełnie innym, niż jest i scenarzyści wymyślą kolejną komplikacje fabuły ? Przy okazji filmu - Iluzja - napisałem, że zaskakujące zakończenie nie ma żadnej podstawy w fabule i wydaje się wydumane, sztuczne - tu jest trochę podobnie i chyba jest to taka otwarta furtka na wypadek 3 serii, ale pewno jeszcze sami nie wiedzą czy powstanie.

Jeśli nawet taki zwrot akcji, to należało go jakoś uzasadnić i wprowadzić ten wątek, ale właściwie kto i dlaczego miał zabić Lenę, czy ona sama popełnić samobójstwo - skoro z Forst-em był układ - on sam okazał się człowiekiem cynicznym, ale zaskakująco praktycznym, więc po co miałby kogoś zabijać - skoro dostał to co chciał ? Serial dobry, ale nie wszystkie wątki były logiczne i dobrze poprowadzone.

ocenił(a) serial na 7
hagen_filmweb

Zgadzam się w 100 % (Z Iluzją również) ! Nie było podstaw do zakończenia serialu w taki sposób, jestem ogromnie rozczarowana ;/ Ponadto 3 seria wcale nie musi być kontynuacją drugiej ( druga oprócz aktorów nie miała związku z 1 sezonem - mówię o głównym wątku gwałtu Sajno). Myślę ( co mi się nie podoba!) że postać Leny była tylko na jeden sezon gdyż trzon serialu Na krawędzi stanowią Tamara,Tomek, Czyżu, Sajno,Protas i Potocki (stały skład). Już pal licho mogłoby się okazać że faktycznie nie była czysta, jakaś mała wzmianka dalszy sezon by to wyjaśnił ale po co ją uśmiercili to ja nie wiem??! Wszak nie lepiej udowodnić coś żywemu ;/;/;/