Jedna z najsłynniejszych organizacji skupiająca nin-missingów rangi S :D
Jaka jest Wasza ulubiona postać z Akatsuki. Maksymalnie można dwóch bohaterów wybrać.
Moje typy: Itachi & Sasori.
Czemu? Moje ideały piękna:D. Koncepcja sztuki Sasoriego bardziej do mnie dociera niż " Art Bang" Deidary. Sasori nigdy nie daje nikomu na siebie czekać.. Mimo sadyzmu jakim jest nasączony rudzielec o twarzy anioła, to jednak mam do niego słabość..Trochę żałuję, że to Sakura przyczyniła się do pokonania go.
Itachiego uważam za bohatera Konohy. Jest najinteligentniejszym ninja w mandze, nie ujmując oczywiście nic Shikamaru. Aura tajemniczości opiewająca starszego Uchihę, wpływa na mnie rozklejająco. Dodatkowo powiem, ze z dwójki braci Uchiha wolę Itachiego.
ja wybralbym takich jak Itachi Uchiha & Konan
Itachi dlatego ze zrobila na mnie wrazenie jego postawa tzn to ze poswiecil calego siebie dla Konohy i dla brata
Konan z banalnego powodu ;) jestem facetem a to fajna laska ;)
Pozdrawiam fanow Naruciaka ;)!!!
Itachi i Kisame
Itachi bo moim zdaniem poza Tobim jest najlepszym ninja, a poza tym jego walki miażdżą. Kisame zaś pokazał na co go stać w walce z Killerem Bee.
Ale oczywiście Hidana, Kakuzu i późniejszego Tobiego też lubię. Zaś Konan, Pain, Deidara, Sasori to wymoczki, Zetsu zaś jest nijaki.
Nagato i Hidan.
SPOILER
Mimo iz Hidan stracil swoje cialo wciaz jego czastka zyje, moglby sie jeszcze pojawic. Bardzo fajna i komiczna postac zgrany duet z Kakuzu (tez ja lubie ale na4 miejscu)mieli. Nagato jest dziedzicem pierwszego ninja i ma super jutsu, szkoda tylko ze sie tak zaniedbal. Zostal zapieczetowany przez susano Itachiego, tez moglby sie pojawc. Szkoda mi tylko Konan(ulubiona na 3 miejscu) myslalem ze jako jedyna ze starego Akatsuki przezyje.
Itachi z powodów wyżej wymienionych + fakt, że jest moim anime crush nr 1 ;)
Pain- ciekawa historia życia, zdolności i zasłużony Lider organizacji (pomijając kwestię Tobiego, gdyby ktoś chciał się przyczepić)
Itachi :D
Itachi - znakomity ninja, uzdolniony. Wiele poświęcił. Z początku wydawał się tym złym charakterem, jednak z czasem okazało się, że wszystko, co robił rzekomo przeciwko Wiosce Liścia i swemu bratu Sasuke, tak naprawdę czynił dla ich dobra. Co, więcej, prawdopodobnie miał możliwość zwycięstwa w ostatecznym starciu z bratem, ale chciał umrzeć z jego ręki.
Tobi - Madara :)
Madara jako Tobi był genialny, okropnie mnie śmieszyło jego głupkowate zachowanie, nieźle udawał niezdarę, no i przekomiczny był jego duet z Deidarą ^^ Później wyszło, że tak naprawdę jest bardzo uzdolnionym ninją z umiejętnościami na bardzo wysokim poziomie, czym u mnie zapunktował w związku z tą skrywaną tożsamością ;D
Deidara - za wszystko, styl, osobowość, wygląd, grację! Ciężko się oderwać od scen z nim.
Hidan - gadka i genialny sposób rozgrywania walki - tak w ogóle, jego pojedynek z Asumą - chyba mój ulubiony (zaraz za nim Pein z Naruto).
Itachi Uchiha. najmroczniejsza postać, najciekawsza i jak na moje najsilniejsza, no może pomijając Madarą. zdecydowanelovalova
Sasori (ale wiocha, że ledwo go poznajemy i go zabijają...) generalnie z grubsza z powodów podobnych co autorka tematu.
Itachi - j.w.
złamię zasadę i dodam jeszcze kogoś. Konan - tutaj za ostatnie jej odcinki zdecydowanie. Ona generalnie długo była bardzo anonimowa. Nieobecna. Jak to często bohaterki anime - miała stać i wyglądać. Dopiero koniec sezonu o inwazji paina pozwolił nam ją poznać ciut bliżej. To dobra, ciepła, miła kobieta która robiła może i rzeczy straszne ale by trwać u boku swoich przyjaciół. A raczej ostatniego żywego przyjaciela. I zginęła broniąc ich ciał i ich pamięci do ostatnich chwil. Gdyby nie to prawdopodobnie doglądałaby ich lojalnie do śmierci ze starości (samotnej jak mniemam - a szkoda bo to fajna laska). Ktoś (feministka jakaś?) powie, że to postać bez własnych celów, planów, życia - zawsze w czyimś cieniu i zawsze żyjąca cudzym marzeniem (samca w dodatku). Ale jak dla mnie jej planem, celem, życiem było trwać razem z ludźmi z którymi los ją na dobre i złe złączył. Jej lojalność wobec przyjaciół jest piękna. I bardzo żałuję, że skoro losy całej trójki potoczyły się jak potoczyły nikt nie wykorzystał edo tensei by przywrócić ją i Yahiko do życia. Skoro nie udało im się spełnić marzeń za życia - to może zrobiliby to po śmierci jako zombiaki^^
Ja również złamię zasadę i podam również trzech:
Nie lubię powtarzać, ale niestety będę musiał wtórować autorce tematu:
Uchiha Itachi - jeden z najlepszych shinobi, najsilniejszy w całym Akatsuki. Niesamowita historia jego życio i równie niesamowity styl walki, pełne opanowanie i paru sekundowa analiza przeciwnika i jego technik, jednym słowem - geniusz. Do tego pochodzi z mojego ulubionego klanu w Naruto.
Akasuna no Sasori - dziecko wojny oraz genialny, opanowany seryjny morderca, czego chcieć więcej od postaci? Niesamowicie silny, w końcu pokonał najsilniejszego kazekage w historii. Dodatkowo pochodzi z mojej ulubionej wioski Suna-gakure
Kakuzu - tworzył najzabawniejszy duet w Akatsuki, zimny, wyrachowany łowca głów :D
Ciężko było mi się zdecydować ponieważ lubię wszystkich w Akatsuki, ale padło na tę trójkę.