PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106279}

Naruto

2002 - 2007
7,9 33 tys. ocen
7,9 10 1 32730
7,2 5 krytyków
Naruto
powrót do forum serialu Naruto

Dlaczego podczas pojedynku Lee vs Gaara sędzia nie przerwał walki gdy Lee był już na końcu nieprzytomny a Garaa chciał go zabić? Przecież powiedział na początku, że walka kończy się gdy przeciwnik się podda, zostaje zabity lub jest nieprzytomny. Nejiego zatrzymał gdy ten chciał dobić Hinatę.

dirt16

Możliwe, że to zależało od sędziego. W eliminacjach sędziował Hayate, jeśli dobrze pamiętam, a pojedynki ćwierćfinałowe Genma. Poza tym ćwierćfinał odbył się przed całą Konohą oraz Kazekage, więc myślę, że po prostu zawodnicy mieli dać z siebie wszystko i walczyć do końca, bo bycie shinobi to nie zabawa.

ocenił(a) serial na 7
just_bee

Ale pojedynek o którym pisałem odbył się w eliminacjach.

dirt16

Ojojoj, zupełnie pomieszałam wątki kto z kim, kiedy i jak xD. Odpowiedź na twoje pytanie to dla mnie tylko gdybanie, ale sądzę, że Hinata była ważniejsza od Lee. Bądź co bądź, klan Hyuuga jest najpotężniejszym (nie licząc Uchiha, których praktycznie w tamtych czasach już nie było) w Konoha, a sama Hinata jako najstarsze dziecko była oficjalnie uważana za kolejną głowę głównej rodziny. Jej śmierć mogłaby być swego rodzaju powodem do konfliktu - w końcu gałąź ma ochraniać trzon, a intencje Nejiego wobec kuzynki były już przed pojedynkiem dobrze znane, m. in. otwarcie ją lekceważył, kpił z niej, wręcz nienawidził za los swego ojca.