PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106279}

Naruto

2002 - 2007
7,9 32 tys. ocen
7,9 10 1 32408
7,3 3 krytyków
Naruto
powrót do forum serialu Naruto

Tutaj możecie zamieszczać teksty lub opisy scen z naruto, które wam szczególnie utkwiły w pamięci. Może ja zaczne ;)

Z mangi:

Kakashi: Hmm.. Jakby to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was!
Naruto, Sasuke, Sakura: ...

Albo:

Kakashi: Słuchaj... Trochę odstajesz od reszty. Ale w tym złym znaczeniu...
Naruto: Odstaje to ta twoja przekrzywiona fryzura!

Teraz wasza kolej ;)

ocenił(a) serial na 10
Darth_Carnage

ja nie wiem, nie znam się na tym :P

ocenił(a) serial na 9
raven89

No szkoda:(.Tak chciałem se wstawić ruchome zdięcie Oodama Rasengana;(:D

ocenił(a) serial na 10
Her_Infernal_Majesty

Yokai: ściągnij to i zainstaluj:
http://www.rarlab.com/rar/wrar361pl.exe
być może trzeba będzie po zaintalowaniu zresetować komputer :)
i potem rozdziały powinny się normalnie rozpakować :)

xxxolgaxxx: oo, cieszę się :)

raven89

Heh, dzięki, już próbuję to zainstalować ;)

Her_Infernal_Majesty

Uff... wszystko działa... wreszcie XD Jeszcze raz dziękuję :* Już myslałam, że z moim komputerem jest coś nie tak ^.^

Her_Infernal_Majesty

Juz przeczytałam wszystkie ;) Ale się zaczyna akcja rozkręcać XD

PS.
Już jutro dwa nowe odcinki ^.^

ocenił(a) serial na 9
Her_Infernal_Majesty

Może zapodasz jakieś szczegóły:),a jesli nie to skąd to ściągasz i jak?.Ja słyszałem,że Sasuke założy własną drużynę i pokonał Orochimaru.Formalnie to dzisiaj miały być te odcinki:);/

ocenił(a) serial na 9
Darth_Carnage

Albo nie podawaj szczegółów:) nie chce ich znać dowiem się ich w dalszych odcinkach:).Już i tak jestem zły,ponieważ dowiedziałem się,że Sasuke stworzy własną drużynę i że pokonał Orochimaru.

Darth_Carnage

Wiesz, lepiej nie podawać szczegółów, bo co niektórzy się mogą frustrować O.o Sama nie lubię wiedzieć, co się stanie z wyprzedzeniem, ale tak, czy siak, moja ciekawość bierze górę i szukam spojlerów ;p Ale powiem, że będzie się robić coraz ciekawiej, o wieeele ciekawiej XD
Jeśli masz ochotę sobie poczytać, to ściągam z tej stronki, którą raven89 podała, tam masz przetłumaczone mangi ;) http://www.narutofan.mangadome.info/?id=skany

ocenił(a) serial na 10
Darth_Carnage

Dzisiaj będą *___* ja je zdobywam zazwyczaj wieczorem i w sobotę rano oglądam, już się nie mogę doczekać :D
ale... dwa aż? *_______* łiii :D
i rozdział powinien niedługo wyjść chyba nowy...

raven89

Ehh... normalnie tak sie wkręciłam w te mangi, że doczekać się nie mogę XD Ale jazda i to jeszcze w takim momencie ^.^

ocenił(a) serial na 6
Her_Infernal_Majesty

Jeśli czytaliście mangi, to powinniście pamiętać tekst Kakashiego, który powiedziała do Naruto, że sie w nim zakochuje. Reakcja Naruto była najlepsza!

amfetamina

taaaaak.... to było piękne^^ od razu mi sie przypomniał tekst Jirayi, jak powiedział że Naruto bez ubrania wygląda sexi =)

ocenił(a) serial na 9
Hina_chan

Skoro jesteśmy już przy ubraniu:). Czy Naruto założył ten zielony strój co dał mu Gai xD?. Bo do tej pory nie zakładał go:(:D.

Darth_Carnage

Nie, z tego co wiem to jeszcze ego nie zrobił XD Ale byłaby jazda.... Naruto w takim kombinezonku obora na całego O.o

ocenił(a) serial na 6
Her_Infernal_Majesty

Gdyby Naruto włożył to wdziano to na sto byłaby trójca On, Gai i Lee

ocenił(a) serial na 9
amfetamina

Ja widze też tutaj dobre strony:). Może Naruto nauczył by się trochę TaiJutsu:D:).

ocenił(a) serial na 6
Darth_Carnage

Na pewno. Dzięki temu Naruto mógłby sie doszkolić.

amfetamina

I przy okazji wystawiłby si na pośmiewisko, kilku osobom na pewno nie spodobałby się jego nowy image XD Przynajmniej byłoby zabawnie ^.^

ocenił(a) serial na 9
Her_Infernal_Majesty

Sakura by się w nim odrazu zakochała xD

Darth_Carnage

Taa... na pewno XD Pewnie poleciał by jakiś tekst w stylu "idiota" i Naruto wyszedłby z tego nieco potłuczony ^.^

ocenił(a) serial na 6
Her_Infernal_Majesty

Nie wykluczone, ale w sumie lubię takie sytuacje:)

ocenił(a) serial na 10
amfetamina

od razu przypomniała mi sie scena z 1 odcinka Shippuuden jak Konohamaru pokazywał Naruto jak dobrze wychodzi mu "Sexy no-jutsu", Naruto odpowiedział mu na to że już sie nie bawi w takie rzeczy Konohamaru zdziwiony, Sakura sie cieszy że Naruto wydoroślał, a on ze zna teraz dużo lepsze "perwersyjne" techniki, sakura ciągle była jeszcze szczęśliwa że dorósł wiec powtórzyła to po nim, Naruto już składał pieczęć ale dostał cios od Sakury po sie zorientowała co on powiedział.

Potem Naruto dał komentarz że lepiej już jej nie drażnić bo z tą siłą następnym razem może go zabić

DAragon

No i Jiraiya to dobrze podsumował: ''Wyrosła nam z niej druga Tsunade''

ocenił(a) serial na 10
Oni_Moon

Jak dla mnie są dobre sceny i teksty jak kakashi się spóźniał i coś wymyślał a naruto i sakura mówią do niego kłamca

ocenił(a) serial na 10
Koval_4

Fajnie że ktoś wrócił do tego tematu bo jest spoko:) to ja też coś napisze

smieszne było jak Gai ścigał się z Lee w 33 Odcinku shippuudena i jak mu powiedział ze jest trzeci bo drugi jest Kakashi ponieważ niósł go na plecach wtedy Lee zaczął płakać i zapisywać coś w swoim notesie twierdząc że Gai sensej podzielił się z nim ważną wskazówka:)

Lee w pijackim szale też był niezły

wymówki Kakashiego także

Oczywiście jak narazie nic nie pobije odcinka o twarzy Kakashiego:):)

ocenił(a) serial na 7
Oni_Moon

Odcinek 192 - Jak Ino miała za zadanie udawać księżniczkę, żeby narzeczony się w "niej" zakochał :D Nic nie przebije sceny, kiedy Naruto zmienił się z księżniczkę i uciekał przez prawdziwą nie mogąc przestać sikać :-D

ocenił(a) serial na 8
Arda_mexx

Tak, też to widziałam niedawno, ten narzeczony też był niezły :D.
Mnie najbardziej powaliła scenka z mangi - chapter 347 (ciekawe czy pokażą ją w anime) jak Konohamaru popisuje się swoimi nowymi zboczonymi jutsu doprowadzając do krwotoku z nosa Sakurę (!), która potem udaje, że nic się nie stało co spotyka się z wymownym milczeniem reszty grupy (Naruto, Sai, Kakashi i Konohamaru). Konohamaru stwierdza: wygląda na to, że jesteś zupełnie jak my...
W anime oczywiście śwetny był odcinek "co Kakashi ma pod maską", ale też na przykład przed walką z Gaarą ja Gai udzielał rad Lee: uważaj na tę tykwę, Lee: dobra rada, sensei *zapisuje na nadgarstku*, Gai: co robisz, nie zapisuj tego!, Lee: ach, jeszcze więcej dobrych rad!*zapisuje*. Albo z tego samego odcinka konwersacja Naruto i Kankuro. W ogóle Lee i Gai są zabawni (niezłe było ich pierwsze spotkanie z team 7 przed egzaminem na Chunina).

A w ogóle najlepsze są te wstawki po endingu w Shippudenie, np. Lee i Naruto o Sakurze (Lee: pamiętasz swój pierwszy pocałunek? *na ekranie Naruto i Sasuke*, Naruto: Nie! Wyłączcie telewizory!!!); Deidara i Kisame (Kisame ma kompleksy z powodu powodzenia Itachi'ego u kobiet
i własnego, dziwnego koloru skóry); Temari, Kankuro i Naruto w gorących źródłach (K:Powinniśmy mieć coś takiego w naszej wiosce, T(przypomina sobie atak Gaary piaskową trumną): Może lepiej nie...).
I jeszcze Tobi - uwielbiam, jak doprowadza Deidarę do szału XD.

Shiny_2

Taak Tobi jest genialny ^^ Jakoś nie specjalnie się dziwie, że kojarzą go z naruto XD

Oni_Moon

Swoją drogą, już nie mogę się doczekać, kiedy w anime pojawi się Hebi ;) A przede wszystkim Karin i Suigetsu^^ Ta dwójka terz mnie rozbraja^^
Np.Jak Karin przewróciła drzwi na Suigetsu, podeptała po nim i nawet nie zwróciła na to uwagi ^^

ocenił(a) serial na 9
Oni_Moon

jedna z lepszych scen:

Sakura: Jeśli nadal będziesz się tak zachowywał wszyscy Cię znienawidzą.
Sai: Doprawdy. Ale ja naprawdę lubię takie brzydkie dziwki jak Ty. :D
Sakura: Co to miało znaczyć gnido ??!! ;/

tak miłego kolesia jak Sai jeszcze nie widziałem ;P

Doggfather

No fakt XD On jest bardzo miły^^
Potem się uczy co się powinno mówić, ale nie zawsze mu to wychodzi XD

ocenił(a) serial na 10
Oni_Moon

Sai się staje z czasem fajniejszy :)
Podoba mi się to jego staranie się być miłym ;D choć co prawda, to prawda, nie zawsze mu się to udaje, ale liczą się chęci, choć pewnie Naruto i spółka mogą nie wiedzieć, że on chce ;P

ocenił(a) serial na 10
Oni_Moon

Ps. to ja, raven89, zmieniłam nick i avatara ;P
piszę to, bo sama bym siebie nie poznała :lol2:

raven89

Aha XD Witam w nowym wcieleniu :D

Oni_Moon

Hmm, sporo tego było, ale zapodam 10, żeby ładna liczba była(kolejność przypadkowa):
1. Walka Rock Lee vs Kimimaro, kiedy Kimimaro był tak uprzejmy, że pozwolił Lee wypić lekarstwo, ale ten zamiast lekarstwa napił się sake i potem to już mi żal Kimimaro było, bo biedak nie wiedział, co się dzieje lol No, ale sam Kimimaro w ogóle był cool, za dobry, żeby przeżyć, hehe.
2. Walka Sasuke vs Naruto w tych ostatnich odcinkach przed fillerami, wzruszające to było
3. Każda walka z udziałem Neji'ego(w nie-fillerach, bo fillerów nie oglądałam. Przejrzałam kilka i stwierdziłam, że są żałosne), bo kocham jego styl walki
4. Interakcje między Sai'em a innymi postaciami, hehe, ten gostek jest zabójczy :D
5. Jak Gai niesie Kakashiego na plecach i Rock Lee schyla się, żeby ponieść Neji'ego, a ten na to "Hell, no!" takim fajnym głosem :D
6. I wcześniej, jak Gai chciał zrobić okrzyk bojowy, mina Neji'ego była boska. I w końcu wymiękł, hehe.
7. Scena, w której Kabuto pomógł Hinacie, kiedy ta zemdlała(tego gościa nie da się zrozumieć, hehe)
8. Flashbacki o klanie Uchiha, tu nie umiem jakiejś konkretnej sceny wybrać
9. Jak mały Gaara chciał podać piłkę jakimś dzieciakom, a te zaczęły uciekać(smutne...)
10. Jak Shikamaru się budzi i mówi, że specjalnie nastawił budzik w nocy, a mimo to obudził się, zanim budzik zadzwonił. Potem jeszcze mówi, że nie chce mu się wstawać, żeby budzik wyłączyć, ale nie może przecież wiecznie wytrzymywać tego głupiego dzwonienia. Super scena, hehe, Shikamaru to fajne powiedział.

Veda12

Świetna też była scena kiedy Shino, Kiba, Hinata i Naruto poszli szukac tego robaka i Shino mówi, że mogą jeśc wszystkie owoce, tylko żeby uważali na te różowe wielkości człowieka bo powodują bóle. Kiba wtedy odrzekł, że tylko totalny głupiec zjadłby coś takiego. I wtedy ujęcie Naruto jak siedzi na tym olbrzymim owocu i go wpierdala (najlepsze było to, że było tam pełno małych owoców i tylko jeden taki duży) A Kiba jak to zobaczył pokręcił z zażenowaniem głową i rzekł: "Mamy głupca w drużynie" xD

Uruhara

Coś czuję, że to z fillerów. Jak dla mnie to fillery są aż za głupie, hehe.

Veda12

Hehe, to było cos okolo 150 odc w pierwszej serii Naruto... od czasu do czasu mogą się takie sceny pojawiac, nie mam nic przeciwko, oby tylko nie za często bo psują klimat :P

Uruhara

Czyli rzeczywiście fillery :D Nie widziałam jeszcze żadnej innej serii z aż tyloma fillerami(od 136. odcinka do praktycznie 220., wow). W "Bleachu" były fillery, ale dużo mniej i jednak lepsze(choć i tak ich nie lubiłam).
Śmieszne sceny nawet i w fillerach się zdarzają, ale i tak nie są to odcinki specjalnie warte obejrzenia.
W Shippuudenie na razie humor mi się bardzo podoba, a pewnie będzie jeszcze śmieszniej, jak pojawią się pozostali z Akatsuki(Hidan i reszta). Ich rozmowy czasami rozbrajają :D

Veda12

Hmmm mogłabys mi wytłumaczyc czym są fillery? Bo myślałem że tak się mówi na te kinowe wersje Naruto :)

Uruhara

Fillery to odcinki anime, które nie mają nic, lub mają bardzo niewiele wspólnego z mangą, na podstawie której anime powstaje. W przypadku "Naruto" odcinki od 136. w sumie już do końca to fillery, czyli historie stworzone przez twórców anime, a nie mangakę. Dlatego można je spokojnie pominąć i nic się nie straci. Oglądanie ich to w sumie strata czasu, bo niczego tak naprawdę nie wnoszą. Filmy oczywiście też można nazwać fillerami, bo również z mangą nie mają nic wspólnego.
Mam nadzieję, że w miarę logicznie to wyjaśniłam :)

Veda12

OK, już rozumiem. Dzięki :)

Uruhara

Nie ma za co :)

A co do śmiesznych scen, to jeszcze w mandze "guy on guy jutsu" użyte przez Konohamaru przeciwko Sakurze było boskie :D

Veda12

O tak XD Myślałam, że z krzesła spadne, jak to czytałam XD Autor robi się coraz bardziej zboczony ^^

Oni_Moon

Kishimoto-sesnei po prostu wyznaje zasadę "fanserwis dla każdego" :D
I fajnie wiedzieć, że Sakura nie jest mniej zboczona od Naruto i reszty :D Początek tego rozdziału(347.) to też czysty fanseriws(ekhm, Suigetsu :D).

Veda12

Tiaa... Suigetsu jest sexi XD uwielbiam go ^^ Ciekawe kiedy znowu w mandze się pojhawi.

Swoją drogą ostatni rozdziałm był wzruszający... Chciałabym coś jeszcze odnośnie niego dopisać, ale jakoś brakuje mi słów...

(dla niewtajemniczonych dodaje link do fragmentu pokolorowanego mangi)
http://tomaslacerda.deviantart.com/art/Uchiha-Goodbye-Brother-79972277

Oni_Moon

No, uwielbiam Suigetsu :D Pewnie niedługo będzie jego walka z Kisame, mam nadzieję, że wygra.

Co do ostatniego rozdziału to się całkowicie zgadzam. Ta scena, w której Itachi puknął Sasuke w czoło... Piękne to było. Nie mogę się doczekać następnego chaptera(mam nadzieję, że będzie już jutro na mangashare).

ocenił(a) serial na 7
Veda12

a można wiedzieć w którym dokładnie rozdziale jest ta scena?

Oni_Moon

Ja osobiście wolę wersję:
Kakashi: Hmm.. Jakby to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Jesteście bandą idiotów! ;D