Na początku uważałam tak jak większość, że to głupia bajeczka i nic więcej, ale gdy
zaczęłam oglądać to nie mogę się oderwać. Ta bajka przynajmniej we mnie wzbudza
refleksje czym jest prawdziwa miłość, przyjaźń. Nigdzie nie wylałam tylu łez jak na tym. Co 5
odcinek się wzruszam. Świetna fabuła, która zawsze zaskakuje, a każda postać ma ciekawy
charakter i coś co wyróżnia go od innych. Oglądając to można popłakać, pośmiać się, a
także czasem zastanowić, bo niektóre ich dialogi czy wypowiedzi są na prawdę mądre.
Polecam wszystkim zamiast oglądać te seriali typu The Vampire Diaries czy Pretty Little
Liars obejrzeć Naruto, bo z tego przynajmniej można coś wynieść, a miło się spędza czas.
Tyle ode mnie.
Także jeśli mówisz, że Naruto to chłam (tak jak ja kiedyś) to najpierw obejrzyj a potem
komentuj.
popieram :)
pamiętam jak wściekałam się na brata, że ogląda Naruto na Jetix (jeszcze wtedy), a ja nie mogę obejrzeć przez to nic. ale mimochodem zaczęłam oglądać. teraz niedawno powróciłam do Naruto oglądając od poczatku 1 serii. bardzo lubię to anime. można się pośmiać, popłakać, zastanowić przez chwilę nad tym co jest ważne...
no i ta muzyka... :)
I można to oglądać niezależnie od tego, ile ma się lat i dalej mieć z tego radochę ;)
Zgadzam się ze wszystkim. Kiedyś też myślałam, że Naruto to gniot, ale się nawróciłam :) Rozczulona tym, że mogę znów zobaczyc anime w telewizji (AXNSpin) obejrzałam jeden z odcinków. Teraz oglądam Naruto kiedy mogę i przyznaję się do błędu. Lepiej późno niż wcale, ale teraz mam trochę zaległości ;p
Naruto jest całkiem przyjemną serią. Osobiście mam z nią bardzo dobre wspomnienia. Ot taka niby prosta historia o dorastaniu, stawaniu się lepszym itp. jeśli dopiero zaczynacie oglądac anime to polecam obejrzec. Jeśłi jednak macie już doświadczenie i potraficie przejrzeć przez schematy to seria może was odrzucić. jednak osobiście mi sie podobała bardziej od shippuudena gdzie autor już niestety szaleje z fabuła, przez co staje sie ona wręcz nisetrawna.
PS. Filery to kolejna tragedia.
Pozdrawiam
Oglądam The Vampire Diaries i Pretty Little Liars to drugie jest naprawdę świetne ale Naruto też oglądam wgl warto zagłębić w anime. :)
Typowy komentarz ignoranta, który powstał w celu wzbudzenia zainteresowania swoją durną wypowiedzią.
[Spoilery odnośnie Shippudena i mangi]
1 seria Naruto jest niesamowita. Tak jak napisałeś wzruszająca, pouczająca, skłaniająca do refleksji. Muzyka, bohaterzy, finałowa walka. Wszystko tak jak powinno być(Mam tu na myśli walke Naruto vs Sassuke. Dalej są filery). Druga seria: Walka, Asumy z Hidanem, Jirayji z Painem, Naruto z Orochimuaru i Painem, Sassuke z Itachim. Potem...? Coraz gorzej i gorzej aż się boje na jakim poziomie skończy się to anime. Oczywiście są wspaniałe przeblyski Jak walka Sassuke z Danza, a następnie rozmowa z Naruto. Czy też Walka Itachiego i Sassuke z Kabuto. Ale coraz gorsze jest to anime/manga.
Żałuje, że Kisiel jescze tego nie zakończył
Ja będąc kiedyś tylko fanem DB też myślałem pozorami patrząc na Naruto."oo jakieś leszczyki się bija, żałosne".
Do dziś to anime mnie uczy i prowadzi przez życie.
Dla mnie żaden film,anime,serial,bajka nie jest lepsze niż to...
Obejrzałem wszystkie odcinki. Uważam że to chłam i najgorsze anime jakie widziałem. Liczę na to że kontynuacja (Shippuuden) będzie lepsza.