PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106279}

Naruto

2002 - 2007
7,9 32 tys. ocen
7,9 10 1 32481
7,2 5 krytyków
Naruto
powrót do forum serialu Naruto

Jestem świeżakiem jeśli chodzi o ten gatunek ale prawdę mówiąc wszystkie seriale które oglądałem albo się pokończyły albo kolejne sezony bedą dopeiro w przyszłym roku i w związku z tym chciałbym obejrzeć coś z Anime. Jakiś serial nie za krótki ale też nie za długi. Do tej pory miałem styczność z tym gatunkiem tylko przez Death Note oraz Money of Soul and possibility control.

Ktoś pomoze ? ;)

ocenił(a) serial na 10
arthas74

Nie rozumiem trochę. Mam podać anime z gatunku jak Naruto (shōnen), czy podobne do Death note (kryminał, Thriller). Bo to są 2 różne anime.

Podobne do naruto to: Fairy tail, Bleach, Fullmetal alchemist brotherhood, Shingeki no Kyojin i nanatsu no taizai (mam to zamiar oglądać, dużo osób sobie chwali). Najlepsze chyba będzie FMAB, bo nie za długie i przyjemne, na początku podane jest jak świat w którym się dzieje akcja anime, funkcjonuje coś jak tłumaczenie wszystkiego w naruto. Fairy tail jest takie dziwne, obejrzałem całość ale sam nie wiem czemu, fabuła była strasznie słaba. Tylko muzyka to anime ratowała, podobnie w Bleachu tyle że są w nim epickie walki, chyba najlepsze jakie widziałem. Co do SnK i NnT to wyszły tylko pierwsze serie (24odc) i czekają na kontynuacje. Jeszcze ciekawym tytułem jest Hunter x Hunter z 2011 ale jeszcze nie obejrzałem.

Podobnych do Death note nie oglądałem.

ocenił(a) serial na 8
arthas74

Ja mogę polecić Fullmetal alchemist brotherhood, to jedno z najlepszych anime i powinno ci się spodobać :)

Yollow

Dzieki, na razie zaczynam oglądać Sword art online, potem poszukam czegoś innego;)

arthas74

Ja narzekałam na coś takiego. Rzadko mi się zdarza oglądać takie seriale i nie bardzo się znam. Ale kolega wyjaśnił mi, nie wiem tylko czy dobrze o co chodzi w anime. Jak twierdził na przykładzie Naruto, bohaterowie anime mają jak to określił "normalne problemy".

ocenił(a) serial na 5
arthas74

Nie oglądaj seriali, sprawdź sobie filmy studia Ghibli jeżeli masz ochote na seans anime najwyższej klasy. To magia Disneya w japońskiej konwencji, bardzo mądre bajki najlepsze jakie kiedykolwiek powstały. Polecam jeszcze Wilcze Dzieci i Ghost in the Shell.

SAO i większość (popularnych) seriali anime są robione pod nastolatków i żadko mają coś oryginalnego do przekazanie, właściwie teraz wszystkie wyglądają tak samo więc jeżeli cenisz sobie czas nie trać go w ten sposób.