Jestem świeżakiem jeśli chodzi o ten gatunek ale prawdę mówiąc wszystkie seriale które oglądałem albo się pokończyły albo kolejne sezony bedą dopeiro w przyszłym roku i w związku z tym chciałbym obejrzeć coś z Anime. Jakiś serial nie za krótki ale też nie za długi. Do tej pory miałem styczność z tym gatunkiem tylko przez Death Note oraz Money of Soul and possibility control.
Ktoś pomoze ? ;)
Nie rozumiem trochę. Mam podać anime z gatunku jak Naruto (shōnen), czy podobne do Death note (kryminał, Thriller). Bo to są 2 różne anime.
Podobne do naruto to: Fairy tail, Bleach, Fullmetal alchemist brotherhood, Shingeki no Kyojin i nanatsu no taizai (mam to zamiar oglądać, dużo osób sobie chwali). Najlepsze chyba będzie FMAB, bo nie za długie i przyjemne, na początku podane jest jak świat w którym się dzieje akcja anime, funkcjonuje coś jak tłumaczenie wszystkiego w naruto. Fairy tail jest takie dziwne, obejrzałem całość ale sam nie wiem czemu, fabuła była strasznie słaba. Tylko muzyka to anime ratowała, podobnie w Bleachu tyle że są w nim epickie walki, chyba najlepsze jakie widziałem. Co do SnK i NnT to wyszły tylko pierwsze serie (24odc) i czekają na kontynuacje. Jeszcze ciekawym tytułem jest Hunter x Hunter z 2011 ale jeszcze nie obejrzałem.
Podobnych do Death note nie oglądałem.
Ja mogę polecić Fullmetal alchemist brotherhood, to jedno z najlepszych anime i powinno ci się spodobać :)
Ja narzekałam na coś takiego. Rzadko mi się zdarza oglądać takie seriale i nie bardzo się znam. Ale kolega wyjaśnił mi, nie wiem tylko czy dobrze o co chodzi w anime. Jak twierdził na przykładzie Naruto, bohaterowie anime mają jak to określił "normalne problemy".
Nie oglądaj seriali, sprawdź sobie filmy studia Ghibli jeżeli masz ochote na seans anime najwyższej klasy. To magia Disneya w japońskiej konwencji, bardzo mądre bajki najlepsze jakie kiedykolwiek powstały. Polecam jeszcze Wilcze Dzieci i Ghost in the Shell.
SAO i większość (popularnych) seriali anime są robione pod nastolatków i żadko mają coś oryginalnego do przekazanie, właściwie teraz wszystkie wyglądają tak samo więc jeżeli cenisz sobie czas nie trać go w ten sposób.