PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106279}

Naruto

2002 - 2007
7,9 33 tys. ocen
7,9 10 1 32572
7,2 5 krytyków
Naruto
powrót do forum serialu Naruto

genialne

ocenił(a) serial na 10

No, a ja to po prostu kocham! W wielu momentach pękałam ze śmiechu. XD No, ale wolę oczywiście wersję oryginalną niż to co puszczał Jetix...tam to nawet nie mogło być słowa "zabić" co właściwie mnie totalnie rozbrajało.

ocenił(a) serial na 8
Dizzchan

zgadzam się z tobą bo polska wersja to po prostu gówno według mnie to oryginalna wersja trafia do osób mających 18/19+ i innych, ale to tylko0 oryginalna.po drugie:ta wersja jest dla polonistów i dydaktyków, którzy nie mogą znieść wulgaryzmów i słowa zabić bo oni uwielbiają upięknić język polski do 100% a ja tego nie lubię, bo bez dodatkowych słów, zapożyczeń a tak to jest zemsta PIS-u i polonistów, którzy nie cierpią słowa zabić bo uważają to słowo za pretekst do ataku!!!

ocenił(a) serial na 8
Dizzchan

a poza tym nie zamierzam oglądać dennej wersji polskiej wolę już obejrzeć oryginalną wersję

użytkownik usunięty
Sasuke174

anime się ogląda tylko po japońsku - bo nawet amerykanie potrafią podkładem głosów pokaleczyć arcydzieło, a polacy swoją wizją doboru głosów a zwłaszcza tłumaczenia dzieło pokaleczą, rozsiekają na miazgę zeżrą wydalą i podadzą do oglądania. kiepskimi metaforami operuję ale śpiący jestem^^
ogólnie jak się zna angielski to nawet polskich napisów nie polecam (chyba, że ktoś ma np takie z jakimi są anime puszczane na hyperze - czyli profesjonalnymi - bo te z np. napiprojekt ściągane domyślnie to mam wrażenie pisane przez gimnazjalistów którzy tłumaczyli z angielskiego nie wiedząc, że niektóre słowa w tym języku mają w polskim wiele znaczeń albo wręcz na żywca kopiujących i wklejających z i do jakiegoś translatora bez poddawania takiego tłumaczenia jakiejkolwiek analizie!).
dla mnie najlepszy zestaw to japonskie głosy i angielskie napisy - raz, że angielski ciągle dzięki temu w użyciu więc z głowy nie wyleci a dwa, że nawet japońskiego troszkę przy tym liznąłem^^ dogadać się nie dogadam po japońsku ale czasem mogę na napisy już nie patrzeć bo wiem co kto mówi a czasem patrzę na napisy i myślę "ale to zdanie źle przetłumaczyli"^^

Kurde, piątka stary! Zgadzam się z Tobą w 100% :) (mówię o wypowiedzi Rincewind85)