Po skończeniu serialu nurtuje mnie kilka pytań, na które nie znalazłem odpowiedzi, a więc czekam na pomoc ;)
1. Kim była panna młoda?
Nie jestem pewien czy była nią Flora czy ktoś inny. A nawet jeśli była by to Flora, to czemu nie pamiętała historii z dworu opowiedzianej przez Jamie?
2. Kiedy zginęła Hanna?
Hanna zginęła chwilę przed przybyciem Dani czy w noc jej ,,ucieczki,,? Jeśli Owen i Jamie znajdują ją w ubraniach z ,,błądzenia po snach,,, (co oznacza że umarła przed przybyciem opiekunki), to czemu przy jej pierwszym spotkaniu z Dani uścisnęła jej dłoń(skoro duchy przenikają przez inne duchy i ludzi)?
3. Kim był duch?
Pod koniec drugiego odcinka Flora chowa się na strychu i zaczyna nucić melodię z pozytywki, a za nią zaczyna poruszać się jakiś duch. Kim on był i czy wnosił coś szczególnego do fabuły?
4. Dlaczego Dani popełniła samobójstwo?
Jak powyżej. Dlaczego to zrobiła? Rozumiem że opętała ją Viola, ale co ją do tego nakłoniło, i dlaczego ,,odwiedzała,, Jamie po śmierci, skoro duchy nie mogą opuszczać Bly?
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)
1. To była Flora mówili że dzieci z wiekiem o tym wszystkim zapomnieli nawet jak pokazywali zdj Hanny to ją kojarzyli ale nie pamiętali.
2.Hanna chyba zginęła w ten dzień kiedy przyla opiekunka ,ale nie zdawała sobie z tego sprawy że nie żyje może dla tego mogła dotyczac ludzi, nie wiem
3.To był duch siostry Violi
4.popełniła samobójstwo przez Viole bo ja do tego skłoniła, zaczynała nią być A jednak Viola po śmierci to staw był domem więc może ja tam ciągnęło. Po tym jak Viola weszła w Dani to duchy w bly były wolne i nie zostały uwięzione w posiadłości może gdy Dani popełniła samobójstwo też tak dalej jest