Newsroom

The Newsroom
2012 - 2014
7,7 8,3 tys. ocen
7,7 10 1 8339
7,6 9 krytyków
Newsroom
powrót do forum serialu Newsroom

%%%

ocenił(a) serial na 7

Pierwsze dwa odcinki były masakryczne. 1 odcinek - wyłączyłem, po pewnym czasie zrobiłem drugie podejście i wyłączyłem po 2 odcinku, trzecie podejście i powiem, że serial jest super! 3 odcinek i dalsze są superowe.

Jakoś przełknąłem ton serialu, pouczający i to że w sumie każdy z dotychczasowych odcinków, właśnie odpalam 5 traktuje o konkretnej sferze mediów i jej roli jako IV władza.
Moje wykształcenie jest mocno powiązane ze środkami masowego przekazu i może przez to mocno mnie wciągnął ten serial.

Jego główną wadą jest pozostaje propagandowy charakter połączony z poprawnością. Nie potrafię jakoś jeszcze się określić czy to, że każdy odcinek ma określoną sferę zainteresowani - np. temat brukowców i kolumny plotkarskiej, dziennikarze "polowi" w rejonach wojny itd.

Jednak na obecną chwilę serial się naprawdę fajnie ogląda i albo ton pouczający został złagodzony albo jakoś się z nim oswoiłem i nie razi tak mocno. Pierwszy odcinek mnie niestety zwyczajnie śmieszył, po czasie jest ok i bardzo hmm... krzepiąco ogląda się jak może wyglądać rola mediów, które rzeczywiście są w pełnym tego słowa znaczeniu IV władzą, godną zaufania, profesjonalną i prawie że non profit.