Nieśmiertelny

Highlander
1992 - 1998
6,7 2,3 tys. ocen
6,7 10 1 2263
Nieśmiertelny
powrót do forum serialu Nieśmiertelny

Już od 1 września TV Puls zacznie emitować "Nieśmiertelnego". Godzina emisji, to 23.30, a powtórki o 2.00 w nocy.

Cytat z jednej ze stron z programem telewizyjnym:

"Urodzony w górzystej Szkocji w 1592 r. Duncan MacLeod jest nieśmiertelny. Na świecie jest kilku takich jak on, toczących między sobą walkę o główną nagrodę, którą otrzyma ostatni z nich. Jedyną możliwością wyeliminowania nieśmiertelnego ze świata jest odcięcie mu głowy mieczem."

ocenił(a) serial na 8
Inuki

ja jak to lubię, ech, ten klimat (i ta muzyczka:)

jeden z kultowych, w Polsce niestety malo popularnych, seriali lat 90-tych - wyjatkowo udało się zrobić świetny serial z niezłego filmu (Highlander I), co jest wielką rzadkością ;)
(i nie udało się w przypadku kolejnych filmów o Nieśmiertelnym)

ocenił(a) serial na 9
Inuki

a czy ktoś może potwierdzić ta informację bo już raz na FW była informacja o emisji TV Puls ale to był całkiem inny serial. Chciałbym się po prostu upewnić czy warto czekać

ocenił(a) serial na 8
MelvinKoren

Tak,to jest ten Highlander(The Series):)Wczoraj leciał odc. 6,ale usnąłem:(.Dziś jest 7.Tamten nieśmiertelny to był inny-do kitu z Lorenzo Lamasem,a ten nasz nosi tytuł Highlander,co oznacza dosłownie "Człowiek z gór",a tamten Immortal.Polskie tłumaczenie obydwu jest nieśmiertelny i sam też sie pomyliłem czytając w gazecie:)Btw niewiecie, w którym bądź w których odcinkach pojawia sie Connor MacLeod(Christopher Lambert)?

mandaryn111

Nic nie czaje !! Toć na TVPuls leci odpowiedni niesmiertelny !

ocenił(a) serial na 8
Remington_Steele

Tak,ale wcześniej leciał inny nieśmiertelny:)I znowu usnąłem na wczorajszym odcinku...Mogliby go wcześniej puszczać.
Pozdro

ocenił(a) serial na 9
mandaryn111

Dzięki za info. Dobrze że Puls zdjął z anteny ten szajs z Lorenzo i zdecydowali się puścić Highlander. Mam tylko nadzieje że wyemitują wszystkie serie a nie zdejmą go z anteny po kilkudziesięciu odcinkach. Chciałbym się załapać na kilka odcinków z Methosem. Ta postać mnie intryguje od początku i mam nadzieje że zobaczę go na ekranie

MelvinKoren

Póki co stacja TV Puls konsekwentnie emituje od A do Z. Remington Steele 5 sezonoów, Star Trek TOS 3 sezony i oby tu dali wszystko :)

ocenił(a) serial na 8
mandaryn111

pojawia się gościnnie w 1 odcinku i Duncan ratuje mu dupsko

ocenił(a) serial na 8
kalamir

Uuu no to już się go naoglądałem...
Pozdro

ocenił(a) serial na 9
mandaryn111

można oczywiście poszukać w sieci tego odcinka tak jak ja i go ściągnąć

ocenił(a) serial na 8
MelvinKoren

No obejrzałem go wreszcie:)A nie wiecie czy w innych odcinkach występuje jeszcze Christopher Lambert?

ocenił(a) serial na 9
mandaryn111

Mnie ciekawi jedno w tym serialu. Kiedy Richie stanie się nieśmiertelnym i czemu Duncan tego nie wyczuł. A tak w ogóle to serial bardzo dobry. Bardzo ciekawe postacie takie jak Methos i Darius.

ocenił(a) serial na 8
MelvinKoren

No wczoraj oglądałem odcinek i już jest nieśmiertelnym,a Tessa zginęła w samochodzie tak wynika.To być może był odcinek z poniedziałku The Darkness,na którym usnąłem(jak gdzieś na połowie odcinków)...:(

ocenił(a) serial na 9
mandaryn111

Tessa faktycznie zginęła w poniedziałek ale w napadzie wraz Richim. Ale zauważyłem że W scenariuszu do Ostatniej rozgrywki jest znaczący błąd. W serialu Duncan wspomina że nigdy nie miał żony a w czwórce nagle pojawia się jego była nieśmiertelna żonka. Trochę zawalili pisząc scenariusz.

ocenił(a) serial na 10
MelvinKoren

Tak Tesse zastrzelono podczas rabunku(przy samochodzie), tak jak Richiego, który stał się wtedy nieśmiertelny. Wydaje mi się że Duncan wiedział, że Richi stanie się nieśmiertelny, dlatego też dał mu dach nad głową i się nim zaopiekował(w 1 odcinku).

Nigdy nie miał żony to była narzeczona!

arturo4444

Tesse'a nie było żoną, narzeczoną tylko kochanką i partnerką życiową. McLeod natomiast wcześniej był żonaty z inną nieśmiertelną, co dopiero wychodzi w Highlander IV -The end game

ocenił(a) serial na 10
aetius_2

Tesse'a była jego narzeczoną (krótko ale była!), przecież się jej oświadczył tuż przed śmiercią.

A po za tym planował ślub z Sarą (3 sezon odcinek 8 - Obsession) oraz z Indianką (3 sezon odcinek 2 - Line of Fire).

Jedno wiadomo że w Highlander: The Series nigdy nie miał żony!