Jestem fanem serialu.Jednak wiele odcinków mnie zawiodło.Są schematyczne.Bracia przybywają gdzieś gdzie coś morduje i z tym walczą.Wkoło to samo tylko inny morderca.Nie podoba mi się to.Całe szczęcie,ze trafiają się genialne odcinki pełne świeżości i dobrej muzyki.Z trzeciego sezonu to:
+The Kids Are Alright-ten w ,którym Dean trafia na "swojego syna",ten watek powinien wrócić
+Bad Day at Black Rock-królicza łapka i zmieniające się szczęcie,rewelacyjny odcinek...jeden z najlepszych i najsmieszniejszych
+A Very Supernatural Christmas- z anty Świętym Mikołajkiem,niektórzy scenarzysci lubią jak bracia cierpią
+Mystery Spot-obok odcinka z króliczą łapką najlepszy odcinek 3 sezonu.I
nie jestem fanem "Dnia Świstaka"
+Jus in Bello-Dean i Sam zostają schwytani przez FBI i zostają zamknięcia na posterunku, który później szturmowany jest przez demony,scena z Lilith fenomenalna...odcinek niemal kinowy
+No Rest for the Wicked-finał 3 sezonu...muszę cos pisać,niemal płakałem za Deana
Sezon 2:
+Simon Said-Sam ma sporo wizji,bracia trafiają na Andy`ego, który wpływa na ludzi.Dean nawet oddaje mu swój ukochany samochód.
+The Usual Suspects-Dean i Sam zostają pojmani przez policję.Dean zostaje oskarżony o 2 morderstwa.Jedna z policjantek(Linda Blair:) będzie potrzebować ich pomocy.
+Croatan - cos w stylu Jus In Bello z 3 sezonu.Epidemia "zła" atakuje miasteczko.Sam zostaje zarażony.
+Nightshifter - rewelacyjny odcinek w ,którym Sam i Dean zostają zakładnikami w banku.Zakończenie genialne!
+Tall Tales-Trickster atakuje(ten sam z Mystery Spot z 3 sezonu)..w akademiku grasuje obcy,aligatory i facet z piła motorową...:)
+Heart-Sam ma romans z wilkołaczką :D
+Folsom Prison Blues-Sam i Dean dają sie złapać Policji aby trafić do nawiedzonego więzienia
+What Is and What Should Never Be-genialny odcinek w, którym Dean zostaje uwięziony przez Dżina i zyje w swoim alternatywnym życiu.Rewelka.
+All Hell Breaks Loose - finał :D.Śmierć Sama.Wszytsko jasne.
Sezon 1:
+Pilot-poznajemy głównych bohaterów,ich rodzinę,ich historię...rewelka.
+Skin-Shapeshifter atakuje.Przybiera nawet postać Deana(początek odcinka rozwala).Genialny kawałek Filter-Hey Man,Nice Shot użyty w odcinku.
+Scarecrow-Jeepers Creepers i tyle.Kto oglądał "Smakosza" doceni ten odcinek za to z czym walczyć będą bracia.
+Faith-Dean po jednej z akcji ma uszkodzone serce.Sam szuka pomocy.Tak bracia trafiają na Reapera.Genialny kawałek Don`t Fear The Reaper genialnej kapeli Blue Oyster Cult użyty w odcinku...zresztą logo zespołu będzie kluczem do rozwiązania zagadki w jednym z późniejszych odcinków.
+The Benders-hehehehe.Bracia po raz pierwszy walczyć będą z ludźmi :D
Sam zostaje porwany.Deanowi pomaga policjantek, której brat kiedys również zaginą w tej okolicy.
+Something Wicked-jeden z najstraszniejszych odcinków.Bałem się jak cholera a wszystko za sprawą dziwadła nawiedzającego dzieci!Drzewa za oknami nocą do dzis mi przypominają ten odcinek...kurde jest 2 w nocy a drzewa rzucają dziwne cienie na sciany...boje się ;D
Polecam!
+Dead Man's Blood - zjawia się ojciec braci.Pomagają mu oni pomścić jego mentora.Tylko dobry odcinek ale pojawienie się tatusia zrobiło swoje.
+Devil's Trap-finał z genialnym zakończeniem!Oglądałem chyba z 100000 razy to zakończenie.
NAJGORSZY ODCINEK-WENDIGO..twórcy dopiero nakierowywali serial na odpowiedni tor.Można wybaczyć.
Najgorszy odcinek to chyba 'Bugs' (czyli niecały kwadrans od północy do świtu) - plastikowe pająki, żuczek w dole i ten super dziadek Indnianin, to zapewniona dobra zabawa na całe 40 minut (jeśli ktoś ma tak spaczone poczucie humoru, jak ja).
Wydaje mi się, że chyba gdzieś już był ten temat, ale może tylko mi się wydaje. Nie zaszkodzi odpowiedzieć.
Z pierwszego sezonu przede wszystkim 1x18 'Something Wicked'. W ogóle był to pierwszy odcinek jaki obejrzałam (w tv bodajże) i od razu chwyciła mnie za serce ta braterska miłość. A tatuś pierwszy raz pojawił się w 'Shadow' i ten odcinek także uwielbiam (Meg, fantastyczna postać). Ten sezon miał taki fajny klimat, od którego coraz dalej scenarzyści odchodzą. Można to nazwać powtarzalnością, ale mnie się jakoś milej robiło, gdy wiedziałam, że w kolejnym odcinku Winchesterowie znów zapolują na jakiegoś 'evil son of the bitch'. Eh, kiedyś życie było takie łatwe - wystarczyło tylko znaleźć tatę...
Drugi sezon. Pierwszy odcinek, czyli Dean-duch. Kłótnie Sama z ojcem, Dean próbujący porozumieć się z bratem i zakończenie zawarciem umowy z YEDem. 2x11 'Playthings' miały cudowny koniec i sam pomysł wyimaginowanego przyjaciela, który okazał się być duchem, był bardzo zaskakujący. 2x12 'Night Shifter' za Rona i jego "pracujecie dla mandroidów!" No i za fryzurę Sama na samym początku - boska! 2x14 'Born Under A Bad Sign', wg mnie najlepszy odcinek w sezonie. Meg w ciele Sama, prowokująca Deana, żeby go zabił i jeszcze "mój tatuś strzelił twojemu tatusiowi w głowę". Czego więcej potrzeba? 2x20 'What Is...' i czego nigdy nie będzie. Świetnie, że umieszczono go bezpośrednio przed 2x21, bo kiedy Dean zdaje sobie sprawę, że nie zamieniłby swojej więzi z bratem na żadną inną, nawet za cenę życia z Mary - traci on Sama (dowód, że Kripke to drań bez serca - ma szczęście, że ma jeszcze do nakręcenia przynajmniej 2 sezony, inaczej krucho by z nim było).
No i ostatni sezon. Jeszcze nie wiem, który z odcinków lubię bardziej od pozostałych, bo większość objerzałam dopiero jeden albo dwa razy (podczas gdy pozostałe przynajmniej po 3). Ale 3x11 'Mystery Spot' to niewątpliwie mój faworyt. Ukazanie tylu rodzajów śmierci Deana, że w pewnym momencie zaczyna to być zabawne, połączone z rozpaczą Sama, że nieważne co zrobi, Deana i tak nie uratuje. I końcówka... Ja nie chcę oglądać go TAKIEGO w czwartym sezonie! Dalej 3x03 'Bad Day', to obok 'Tall Tales' najśmieszniejszy odcinek w serialu. "I'm Batman", genialne wprowadzenie postaci Beli, "I lost my shoe", "Don't play with my Jesus" (postać Kubricka była niezła; szkoda, że go uśmiercono) - tylu gagów i śmiesznych tekstów nie było chyba nigdzie. No i 3x16 'No Rest for the Wicked'. *Chlip* (żałoba po Deanie) Do końca miałam nadzieję, że to się nie stanie, że Samowi się uda, ale widocznie tak musiało być. Przy takim stężeniu tragiczności odcinków finałowych, już zaczynam się bać jak skończy się 4 sezon, którego, nota bene, już się nie mogę doczekać.
mi też brakuje tego klimatu sezonu pierwszego. Był taki lżejszy. Serial robi się coraz mroczniejszy.
Moje ulubione odcinki:
3 sezon:
-The Kids Are Alright-Dean poznaje syna swojej dawnej dziewczyny który straszne przypomina jego samego :) Najlepszy tekst tego małego "ACDC rocks! =)utkwił mi w głowie.
-Bad Day At Black Rock-Królicza łapka,szczęście Sama i jego pech-świetne.Najbardziej podobały mi sie sceny jak bracia weszli do baru i wygrali-mina Deana,zgubienie buta przez Sama-I lost me shoe..wogóle świetny odcinek.
-Red Sky At Morning-Poznanie starszej 'miłej' pani tfu panny :)Jej romansowanie z Samem i jego miny ;)Do tego Bella.
- A Very Supernatural Christmas-Zły mikołaj,śpiewanie kolędy przez braci i scena w której Winchesterowie wchodzą do wioski mikołaja i dziewczyna elf pyta sie "Gdzie wasza pociecha?" Dean na to "ee nie choć mój brat marzył o tym przez całe życie" ona na to "Przykro mi maksymalny wiek 12 lat" Sammy na to z piękną odpowiedzą "On żartował.Przyszliśmy tylko sobie popatrzeć" ona z odraza na twarzy "Fuj" :D hehe za to uwielbiam ten serial.
- Mystery Spot-Sam przeżywał dzień świstaka.W każdym dniu widział śmierć Deana i nie mógł go uratować.Na szczęście znalazł sposób na wyjście z tej strasznej sytuacji.
-Ghostfacers-Bracia spotykają dawnych znajomych.Razem z nimi i innymi ludźmi w starym domu polują na duchy.Dean nie przepada za nimi a najlepsze jak w jednej scenie na stwierdzenie jednego chłopaka "Ale jesteś silny" pokazuje mu faka :)kwintesencja Deana ;)
Finałowy odcinek,znajomość baśni przez Sama,Lillith,Bella.. i wiele innych rzeczy bardzo mi sie podobała ale te 6 wyżej wymienionych odcinków najbardziej przypadła mi do gustu.
Najlepszy odcinek - ten, w którym Dean cały czas ginie (nie pamietam nazwy)
Najgorszy odcinek - Bugs
Najlepsze odcinki (w kolejności od najlepszego). Zaznaczam tylko że jestem dopiero na początku 3 sezonu, więc moja lista wygląda tak:
2x22 - All Hell Breaks Loose Part Two
2x21 - All Hell Breaks Loose Part One
1x22 - Devil's Trap
3x03 - Bad Day At Black Rock (najśmieszniejszy jak na razie ze wszystkich co oglądałem)
2x19 - Folsom Prison Blues
2x20 - What Is And What Should Never Be
2x14 - Born Under A Bad Sign
3x02 - The Kids Are Alright
2x15 - Tall Tales
2x01 - In My Time Of Dying
1x21 - Salvation
1x15 - The Benders
1x19 - Provenance
Najgorsze odcinki (w kolejności od najgorszego):
1x08 - Bugs
2x18 - Hollywood Babylon
1x13 - Route 666
1x03 - Dead In The Water
2x07 - The Usual Suspects
Ja dopiero zaczęłam oglądać ten serial, ale jestem już na 4 sezonie :)
Więc moje ulubione odcinki to:
sezon 1:
odcinek 3 - Dead In The Water
odcinek 4 - Phantom Traveler
odcinek 9 - Home
odcinek 11 - Scarecrow
odcinek 12 - Faith
odcinek 18 - Something Wicked
odcinek 19 - Provenance
odcinek 21 - Salvation
odcinek 22 - Devil's Trap
sezon 2:
odcinek 1 - In My Time of Dying
odcinek 7 - The Usual Suspects
odcinek 16 - Roadkill
odcinek 18 - Hollywood Babylon
odcinek 20 - What Is and What Should Never Be
odcinek 21 - All Hell Breaks Loose (1)
odcinek 22 - All Hell Breaks Loose (2)
sezon 3:
odcinek 1 - The Magnificent Seven
odcinek 2 - The Kids Are Alright
odcinek 3 - Bad Day at Black Rock
odcinek 5 - Bedtime Stories
odcinek 8 - A Very Supernatural Christmas
odcinek 11 - Mystery Spot
odcinek 12 - Jus In Bello
odcinek 14 - Long-Distance Call
odcinek 16 - No Rest for the Wicked
sezon 4:
odcinek 1 - Lazarus Rising
odcinek 2 - Are You There God? It's Me, Dean Winchester
odcinek 3 - In the Beginning
odcinek 5 - Monster Movie
odcinek 6 - Yellow Fever
odcinek 7 - It's the Great Pumpkin, Sam Winchester
odcinek 10 - Heaven and Hell
nie jestem jego fanką, ale bardzo go lubiłam... niestety, nie pamiętam nazwy odcinka, ale ogromnie podobał mi się oglądany już dość dawno temu z motywem "Krwawej Mary", pojawiającej się w lustrze i zabijającej kolejne ofiary... uwielbiam horrory i tak potraktowałam także i ten odcinek
pozdrawiam!
:)
Jeżeli chodzi o sezony 3, 4 i 5 (najlepsze odcinki z 1 i 2 sezonu już wypisałem) to moja lista ulubionych odcinków wygląda tak:
Sezon 3:
3x03 - Bad Day At Black Rock
3x02 - The Kids Are Alright
3x11 - Mystery Spot
3x12 - Jus In Bello
3x16 - No Rest For The Wicked
Sezon 4:
4x01 - Lazarus Rising
4x06 - Yellow Fever
4x10 - Heaven And Hell
4x16 - On The Head Of A Pin
4x18 - The Monster At The End Of This Book
4x21 - When The Levee Breaks
4x22 - Lucifer Rising
Sezon 5:
5x02 - Good God Y'all
5x08 - Changing Channels
5x10 - Abandon All Hope
5x14 - My Bloody Valentine
5x19 - Hammer Of The Gods
5x20 - The Devil You Know
5x21 - Two Minutes To Midnight
5x22 - Swan Song
Sezon 2:
15: Tall Tales - pierwsze pojawienie się Lokiego
19: Folsom Prison Blues - dają się zamknąć w kiciu
20: What Is and What Should Never Be - za sprawą Dżina, Dean przeżywa inną rzeczywistość, gdzie jego matka żyje, a on i Sam się nienawidzą
Sezon 3:
3: Bad Day at Black Rock - królicza łapka i Sam gubi but :)
11: Mystery Spot - Sam zaplątany w kółko, Dean ginie i ginie ...
Sezon 4:
6: Yellow Fever - Dean omal nie umiera z przerażenie ( najlepszy jest ten piesek przed którym ucieka )
8: Wishful Thinking - miasteczko, gdzie spełniają się życzenia (samobójstwo pluszowego misia)
18: The Monster at the End of This Book - prorok
Sezon 5:
4: The End - Dean i Apokalipsa pięć lat później
6: I Believe the Children Are Our Future - zabójstwa przypominają bajki i miejskie legendy
8: Changing Channels - dr Sexy
9: The Real Ghostbusters - zlot fanów Supernatural
10: Abandon All Hope - Ellen i Jo giną (smutny moment)
16: Dark Side Of The Moon - Niebo
Najlepszy jak na razie 5 sezon ( dalej jeszcze nie doszłam, nie dawno zaczęłam oglądać ).