Czy macie teorie co moglo stac sie z Reyem Rivera? Ja obejrzalam jeszcze o nim na kanale Pomrok na Youtube i powiem Wam ze sprawa jest bardzo ciekawa.
Mysle, że dowiedział się czegoś o tej firmie jego kumpla i go załatwili, to by tłumaczyło dlaczego ten jego kumpel się odrazu odciął od wszystkiego i zakazał pracownikom się wypowiadać na ten temat.
Też tak sądzę, za dużo wiedział. Nie mógł skoczyć z tego dachu, dziura była dziwnie mała, nawet jak na skok pionowy, dystans niemożliwy do przeskoczenia, zostawił zaszyfrowany list, przyjaciel z firmy milczy, od razu wziął prawnika... pewnie nawet nie przyszedł na pogrzeb. To bardzo dziwna sprawa, jeśli go stamtąd nie zepchnęli, to musieli go "połamać" własnoręcznie i podrzucić ciało, ale to wciąż nie tłumaczy tej dziury, no bo jak ją zrobili, w metalu? Upuścili tam coś innego i ciężkiego z mniejszej odległości?
Jak się przyjrzysz to widać ze ta dziura była cała we krwi i kawałkach ludzkiej tkanki (dla potrzeb programu dodali mgiełkę aby nie było drastycznie) po prostu włącz pauzę. Dodam jeszcze ze jak ludzie skakali z wierz WTC 11 września to dziury w dachu na dolnym lobby też były bardzo małe człowiek który się wbija pionowo przebija jak strzała takie dachy z blachy.
Osobiście uważam że ktoś komu zaszkodziła jego praca chciał się zemścić i trzymając go na muszce zagroził że jak nie skoczy z gzymsu to wymorduje mu rodzinę.
Ciekaw jestem jeszcze czy przesłuchali wszystkie osoby które wynajmowały apartamenty z wyjściem na gzyms.
Zwróciłam jeszcze uwagę, że oni przedstawiali ten gzyms w filmie jako stary, taki po którym nie da się chodzić, ale na ujęciach wydawał się dość szeroki i tak, nie było tam barierek, ale dałoby się po nim chodzić trzymając się dachówek i okien. Jest to możliwe.
Czemu śledczy nie przesłuchiwali ludzi, którzy mogli mieć dostęp do kamer? Ciekawe, w jaki sposób ta nad dachem została 'odłączona'.
Plus, w odcinku zabrakło mi wywiadu z dziewczyną, która była w domu, w momencie zniknięcia Ray'a (siostra żony?). Jeśli chodzi o notatkę za komputerem, tutaj jest trochę teorii na ten temat: https://www.radiotimes.com/news/on-demand/2020-07-16/unsolved-mysteries-rey-rive ra-note-netflix/. Jakieś teorie, dlaczego została umieszczona za komputerem i jaki ma związek z jego (potencjalną) śmiercią? Czy ktoś z was dotarł do informacji, czy były wykonywane testy genetyczne ciała?
sądzę, że typ może istotnie coś wiedział o jakichś przekrętach, ale w dniu śmierci popadł w psychozę (list) i rzeczywiście mógł sam skoczyć. tak, czy tak, dużo badań o których nikt nie wspomniał, mogło zostać zrobionych w tej sprawie (np z udziałem psów tropiących, by ustalić, skąd mógł wyskoczyć). ta panna, która była w domu, to też żaden dowód - to, że ona mówi, że tak zareagował, nie znaczy, że tak było. firma może się ukrywać nie ze względu na te sprawę, tylko ze względu na inne przekręty.