Zanim zabrałam się za kilka pierwszych odcinków ktoś tu napisał, że to najlepsza wersja Nikity. I w ogóle opinie były pozytywne. I tego nie rozumiem.
Wiadomo, dużo zmian - nowi ludzie, ok. Trochę inne fabuła, to też ok.
Nie jest to kontynuacją, bo w starszej wersji Michael odchodzi z synkiem, a Nikita zostaje szefową Sekcji (jako córka głównego szefa).
Ale to zupełnie nie to. Nikita mi się zdecydowanie nie podoba - jest taka sztywna, ale może to dlatego, że dla mnie jest tylko jedna Nikita - Peta.
Michael... eh, przy całym szacunku do jednego z moich ulubieńców muszę powiedzieć, że Roy był po stokroć lepszy.
Skończyłam chyba na siódmym odcinku i szczerze nie wiem czy do tego wrócę.
Za to obejrzałam kilka pierwszych odcinków Starszej wersji i to jest to:)
Niech mi ktoś jeszcze powie czy tam się chociaż pojawia Walter?
ja wrecz uwazam, ze ta Nikita jest beznadziejna i płytka a aktorzy sa fatalni, przynajmniej w tyh rolach - kompletnie sie do nich nie nadaja. Jednakze ta wersja Nikity jest skierowana do innej publicznosci, mam wrazenie, ze do nastolatkow lub osob ktorym wystarcza zwykla sensacja. W La femme Nikita bylo o wiele wiecej glebi, tajemnicy, serial ekscytowal, a ten nawet nie interesuje (przynajmniej mnie). Co do tego gdzie mozna LFN poogladac juz byla o tym mowa tu na forum, poszukaj sobie, ale z tego co wiem to w necie jest tylko sezon 1 i 2, nie ma nigdzie pozostalych. Jako ze to moj ulubiony serial moge sie nim podzielic :) mam wszystkie sezony. Jesli chcesz podaj maila a napisze do ciebie :]
a narazie polecam sobie obejrzec kilka filmikow z youtube, np. swietny (moim zdaniem) motyw rozpoczynajacy serial http://www.youtube.com/watch?v=z6QoknUIas4&feature=related
albo ten http://www.youtube.com/watch?v=WwnQNjh_HZA (ktory nie wiem czemu zostal uznany za 18+ i trzeba sie zalogowac ;p)
To całkiem inna Nikita, z poprzednimi wersjami: serialem i filmami ma wspólne tylko imię głównej bohaterki, wątek organizacji i to, że Nikita nie była niewiniątkiem jak trafiła do Sekcji. Jest Michael, ale ma inną przeszłość niż jego poprzednicy. Coś go łączyło w Nikitą, ale właściwie nie wiadomo jakie to było ważne dla niego i dla niej. I Nikita w tej wersji była zakochana i to bardzo w Danielu, którego Sekcja zabiła. Reszta postaci: Amanda, Birkoff, tylko z imion jest podobna do poprzedników. Jest nowa postać Alex, taka druga "mała Nikita", wprowadzona, żeby przyciągnąć nowych widzów. Ona i Nikita właściwie się uzupełniają i dla twórców są na równi ważne.
Napisałam te podobieństwa i różnice, ale tak naprawdę nie ma sensu porównywać tego serialu z wcześniejszymi wersjami, bo faktycznie wtedy można być rozczarowanym.