Na tych skrzynkach ukrywane są wszystkie zbrodnie Sekcji. Percy chce mieć je wszystkie przy sobie z tego co wiem po to aby nikt ich nie ujawnił a z drugiej strony chyba po to aby móc szantażować kogoś jesli ktoś będzie chciał opuścić Sekcję. I teraz jest taka sytuacja, że Nikita chce znaleźć wszystkie czarne skrzynki, aby je zniszczyć. Pamiętam, że mówiła że jakby one zostały ujawnione to Percy by był zniszczony ale zarazem cały świat dowiedziałby się o tych zbrodniach i ucierpiałoby wiele niewinnych. Czy to też właśnie główny powód, czy jak? Bo odnoszę wrażenie, że to niszczenie ich ogromnego celu nie ma skoro sam Percy ich nie ujawni. Czekam na komentarze od fanów Nikity.
Nikita chce zabić Percy'ego. Ale Percy ma wszczepiony jakiś czujnik, więc jak zginie, to strażnicy dostaną wiadomość, że muszą ujawnić zawartość czarnych skrzynek. Ja tak to zrozumiałam.
Ja też tak myślę ale nie wiem czy one się ujawnią czy one znikną z tych skrzynek.
No to miałoby sens. Ale to i tak dziwne bo i tak skrzynki nie zostaną ujawnione. A ona chyba woli żeby Percy zgnił w więzieniu, a to bez skrzynek ciężko będzie udowodnić jego winę.
Nie. Ona chce zabić Percy'ego. Nie może dopuścić do ujawnienia danych ze skrzynek, ponieważ ich ujawnienie mogłoby oznaczać nawet trzecią wojnę światową (wiem, sztampa), ponieważ są na niej nagrane dane z operacji przeprowadzanych na całym świecie. Dla przykładu, gdyby ruscy, chińczycy itp się dowiedzieli, że tajne służby USA ingerowały nawet w to, kto zasiada w rządach i parlamentach obcych krajów, to byłoby nieciekawie.
I tak jak napisał ktoś wyrzej - śmierć Percy'ego przed zniszczeniem skrzynek oznacza ich automatyczną publikację do mediów na całym świecie.