PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8271
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

W oczekiwaniu na kolejny odcinek proponuję pierwsze podsumowania drugiej serii Nikity 2010. O ile pierwszy sezon był pełen świetnych odcinków, o tyle w drugim to już tylko sporadyczne doświadczenie. Według mnie akcji jest baaaardzo mało i właściwie nic nie pozostało z klimatu pierwszego sezonu, kiedy wyczuwało się wojnę i życie na krawędzi. Kolejne misje i ogromna pomysłowość Nikity nadawały tempa. Teraz wszyscy sobie siedzą w domku u Birkoffa, Amanda jest dobrą ciocią, Division już praktycznie nie istnieje. Za dużo czasu poświęcono romansowi Nikity i Michaela, dodając zupełnie niepotrzebną melodramatyczną komplikację z jakimś synem na Białorusi. Do tego TRAGICZNY wątek z tą Carlą (nie wiem,skąd się wzięła ta aktorka, chyba uciekła z castingu do W11, bo poziom jej gry woła o pomstę do nieba, nie mogę jej słuchać po prostu), jakieś naiwne założenia co do odbudowania Division, wydaje mi się, że wklejono to tylko z powodu braku pomysłu na dokończenie serii (w końcu zostało jeszcze trochę odcinków!). Chciałabym,żeby serial trwał, ale tylko wtedy, gdy trzymałby dobry poziom. Pogłoski o zakończeniu Nikity zdają się być coraz bardziej realne i tak naprawdę to chyba jedyna słuszna decyzja, bo naprawdę widać to, że scenarzyści już jakiś czas temu stracili pomysł na ten projekt.

Czekam na wasze opinie.

ocenił(a) serial na 8
Mikasa08

PS. Dzięki niebiosom, mamy przynajmniej Ariego Tasarova. Uwielbiałam tę postać od pierwszej chwili (scena,kiedy kuca przed zwiazaną i oszołomioną Nikitą i z uroczym uśmiechem mówi "You made a mess"), to naprawdę fenomenalny charakter i jest coś w jego głosie i akcencie, co przyciąga i każe go słuchać z uwagą. Strasznie mi się podobało, że od początku traktował Nikitę z takim...zawodowym respektem, bardzo mi się podobała właśnie ta pierwsza scena z nim, albo później w teatrze,kiedy Nikita proponuje jednorazową współpracę. Wszystkie sceny z nim (zwłaszcza ostatnia, Alex i Nikita vs. Ari i Amanda) zaliczam na plus tego sezonu.