PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8262
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

Oglądalność pierwszego odcinka jest zbyt niska, żebyśmy mogli mieć jakiekolwiek nadzieję na 4
sezon.

elbondo13

Zobaczymy jak to będzie.
3 sezon dopiero się zaczął, więc za wcześnie, by wysuwać jakiekolwiek prognozy.
Pamiętam, jak to było z 3 sezonem - wielu myslało, że nie będzie.

ocenił(a) serial na 7
ardnaskela_filmaniak

Spokojnie. To i tak cud, że mamy trzeci sezon, więc cieszmy się nim, zamiast przejmować się ewentualnym ciągiem dalszym. Nawet jeżeli to ostatni sezon, to hej, jeszcze 21 odcinków przed nami, wiec nie jest tak źle :)

ocenił(a) serial na 10
Villemo339

Zgadzam się z tobą w 100%. Ja sam byłem w szoku jak przeczytałem, że jednak będzie trzeci sezon. Cieszę się tym sezonem i racja, jeszcze wiele odcinków przed nami.

ardnaskela_filmaniak

Cuda się zdarzają i 3 sezon jest tego przykładem bo juz serial mieli na 2 sezonie anulować :)

ocenił(a) serial na 8
elbondo13

Uważam, że jest za wcześnie, aby to oceniać. Decyzja o nakręceniu 3 sezonu zapadła naprawdę pod sam koniec poprzedniej serii, więc na razie nie ma co sobie tym zaprzątać głowy.

Mikasa08

Racja jeszcze sporo przed nami w 3 sezonie. Jednak gdy patrzę na oglądalność 1 odc... to nie łudzę się z nadziejami o 4 serii.

ocenił(a) serial na 8
elbondo13

A mógłbyś napisać, na ile oszacowali tę oglądalność?

Mikasa08

Nikita - 950tys./0,3
a np. 2 odc. Arrow z tej samej stacji (CW) miał 3,5mln/1,3

elbondo13

"Arrow"?
Dzięki, że mi przypomniałeś - muszę sprawdzić, co to jest ;)

ocenił(a) serial na 8
elbondo13

ojoj, to rzeczywiście krucho...

elbondo13

podaj strinke link z tej oglądanośći :)
ale 0,3 to strasznie mało

kKahlan

Niestety filmweb nie chce zaakceptować moich linków.
W takim razie trzeba wejść na "serialowa" w wyszukiwarce na tej stronie wpisać "Nikita" i kliknąć w
"6 rzeczy, które warto wiedzieć dziś rano
Marta Wawrzyn | 21 października 2012, 10:31" (na zdj. nie ma Nikity piszę, żeby Cię to nie zmyliło

Na "hatak" jest za to ranking oglądalności (Nikita wypada niestety blado) możesz go znaleźć pod newsem "Kto bliski anulowania? Sprawdźcie ranking" (na zdj. jest Nikita i Alex) z dzisiaj czyli 22.10

elbondo13

thx:)

kKahlan

W drugim odcinku jest już nawet tylko 0,2, nie 0.3. Nikita stał się największym pewniakiem do anulowania, jest już nawet przed Mob Doctor, któy jest pewniakiem.
http://www. spoilertv. com/2012/10/the-alternative-spoilertv-tv-ratings.html

elenkaa

Kurde mój ulubiony serial i chyba się pod chodnik rzucę w tym momencie

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

E tam. Nic nigdy nie jest pewniakiem do anulowania po 2 odcinkach xd

Summer_Wine

Mam nadzieje ze sie polepszy sytuacja :)

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Ja również mam taką nadzieje. Na razie te odcinki są zbyt cukierkowe, czekam na jakąś tragedię - najlepiej niech kogoś zabiją z głównej obsady to się bd Nikita mścić ;x

ocenił(a) serial na 7
Summer_Wine

http://tvbythenumbers.zap2it.com/2012/10/23/cw-woefully-rated-nikita-is-likely-t o-be-renewed-wait-what/154177/

ocenił(a) serial na 10
Villemo339

Niestety mój angielski nie jest zbyt dobry, ale z tego co tu widzę to chyb nie jest źle ( znaczy mogę się mylić ) xd

Summer_Wine

mój jest w miarę dobry i nie wierze w to co czytam!!
napisali tam, że sezon 4 jest prawie pewny! Producenci postawili na nakręcenie przynajmniej 88 odcinków, na argument podaje przeszłe i przyszłe odnowienia mało oglądanych seriali z tej wytwórni. Dodaje, że prawdopodobne jest wyemitowanie tych odcinków w wakacje, ale tym nie mniej powstaną.

Sokol_7

Znalazłam jeszcze jeden artykuł dotyczący Nikity - podkreślony jest fakt, że stacja CW ma generalnie w dupie ile ludzi ogląda, dla nich liczy się tylko tzw. demo (dorośli 18 -49), no i ile nagrało serial do późniejszego oglądnięcia, a te dane mogą nie być dokładne albo uwzględnione w tych statystykach. nadzieja nie ginie w narodzie.

BTW, nie kumam tych amerykańców - świetny serial z dużą ilością akcji, seksownych ludzi i dosłownie co odcinkowych sensownych(!) zaskoczeń, do tego nie traktuje widzów jak idiotów - no faktycznie to chyba za dużo dobrego.

Sokol_7

Racja co do tego ostatniego :) Teraz to mnie na duchu podciągnąć
tym tłumaczeniem :)
Ja kocham Nikitę choć jak leci ona w TV to jej nie oglądam bo dla mnie lektor wszystko psuje a tak to na kompie oglądam z napisami i jest super :)

kKahlan

ja też nie dzierżę lektorów. no i przede wszystkim nie znoszę reklam. więc robię tak samo. nawet nie wiedziałam, że puszczają ją w polskiej telewizji.

Sokol_7

w AXN leci ale nie teraz :)

ocenił(a) serial na 10
Sokol_7

Z tego co pamiętam to stacja CW zawsze kasowała seriale, które cieszyły się popularnością i zastępowała je jakimiś gniotami, które były kasowane po 5 odcinkach ;d
Co do Nikity to się dobrze składa bo ma szanse potrwać jeszcze parę sezonów, muszą tylko jakoś zgrabnie akcje poukładać i dobrać nowych wrogów ( Ryan się nadaje !! )

ocenił(a) serial na 10
Sokol_7

Łoł kurde czyli dobrze zrozumiałam. jednak nadal w to jakoś nie umiem uwierzyć xd

Summer_Wine

ja też nie:D ale pożyjemy zobaczymy. tak sobie myślałam, że w tym samym czasie leci Fringe i może jak się skończy trochę więcej zacznie oglądać Nikitę. Nie wiem też jak sobie radzi na świecie, to też może mieć wpływ na szanse przedłużenia. Zresztą wyniki oglądalności to zupełnie inny temat - NCSI czy Chirurdzy to najpopularniejsze seriale, więc ilość widzów nie przekłada się na jakość (niestety)

ocenił(a) serial na 10
Sokol_7

Ja już chirurgów nie bd oglądać bo to co zrobili w finale ... jak bd chcieli skończyć serię to pewnie atomówkę zrzucą na szpital xd NCSI oglądam, ale jestem daleko za murzynami w sezonach ;d

Summer_Wine

no bez kitu:D w chirurgach już dawno przegieli, a przyznam się że pierwsze sezony na bieżąco oglądałam, a ncsi to nawet jednego odcinka. jak tak teraz o tym myślę, to chyba mam jakąś niewytłumaczalną słabość do nisko oglądalnych seriali. Nawet kiedyś próbowałam temu zaradzić nie zaczynając serialu dopóki nie przedłużyli go przynajmniej na drugi sezon, ale jak pokazuje przykład Nikity nawet to nie pomaga.

Sokol_7

jak coś to NCIS :) Kocham ich a chirugów już nie oglądam za zabicie Lexie i Marka

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Też się na nich fochłam ! Widzę masz podobny gust do mnie. Co jeszcze lubisz to może zacznę oglądać :> Parę dni temu zaczęłam oglądać Dextera i w sumie ciekawy serial.

Summer_Wine

Aktualnie oglądam ,Last resot , NCIS , NCIS LA nikita ,once uopn a time ( polecam ), chuck ( polecam ale już się skończył) hunted z 2012 jak chcesz wszystko zobaczyś to wejć na mojego cho mika: kKahlan i tam jakie mam seriale to takie oglądam

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Dzięki, obejrzę Dexa i wezmę się za coś z twojej listy ;>

Summer_Wine

jeśli lubisz Nikitę, musisz zobaczyć przede wszystkim Alias (jak zwykle dziwne tłumaczenie Agentka o stu twarzach) - podobny o kobiecie szpiegu kopiącym wszystkim tyłki, zwłaszcza 2 pierwsze sezony są genialne. btw zrobił go facet od Lostów i Fringe.
Co prowadzi nas do drugiego polecanego serialu - Fringe. Długo się rozgrzewa i jest ciężki pod względem "mitologi" fabuły, ale jak lubisz trochę si-fi połączone z dochodzeniówką i świetnym aktorstwem - niektóre odcinki zostawią Cię z otwarta gębą :) Leci teraz ostatni sezon (skończy się w styczniu na 100 odcinkach więc jest co oglądać)
Polecam też wspomnianego już Chucka - bardzo fajny.
Jeśli chodzi o Dextera, to dwa pierwsze i czwarty bodajże sezon były świetne, ale teraz tak szczerze to stracił swoją kreatywność.
Podobnie jest z Supernatural. Przez pierwsze 4 sezony był to bezdyskusyjnie najlepszy serial w amerykańskiej telewizji, ale teraz już nie jest taki dobry. Ale jak lubisz horrory + trochę mitologi i fantastyki połączonej z rodzinnymi problemami to polecam z całego serca.
Jeśli chodzi o fabułę szpiegowską - Burn Notice, Covert Affairs (wreszcie zaczął się robić b. dorby); jeśli o silne kobiety kopiące wszystkim tyłki to wspomniany Alias lub fantastyczny Buffy(nie zrażaj się tytułem lub wrażeniem, że to serial dla dzieci), no a jeśli o co odcinkowe "twisty" fabuły to Vampire Diaries jest dobre.

Mogłabym polecać i polecać a nawet nie dotknęłam tematu komedii :) daj znać jeśli w czyś jeszcze mogę pomóc.

ocenił(a) serial na 10
Sokol_7

Dzięki, zapiszę sobie te wszystkie tytuły i w wolnym czasie ponołlajfie :>

Summer_Wine

Covert affairs polecam :) zapomniałam o nim wspomnieć :)

ocenił(a) serial na 7
Summer_Wine

To ja też się tu wcisnę z moją propozycją, a co. Oglądałas ''starą'' Nikitę? Naprawdę warto.

Villemo339

No właśnie nie. Warto? Nowa jest całkiem dobra, nie chce popsuć sobie bohaterów i ogólnego wrażenia.

Sokol_7

Ja za starą też chciałam się zabrać ale jak zauwarzylam te stroje i fryzury jakie kiedyś były w modzie jak ja jeszcze w pampersach biegałam to mnie odrzuca :( Dlatego nie oglądam seriali i filmów starych :::)

elbondo13

Hej, dobre wiadomości! Wczorajsza oglądalność Nikity wytłumaczalnie skoczyła o 50% do góry (ok 1,2 mln) no i przede wszystkim rating demo podniósł się 2 razy. To bardzo dobre wiadomości, zwłaszcza że nie było żadnej kampanii reklamowej ani specjalnego gościnnego występu.
W obliczu końca Plotkary, słabych wyników 2 nowych seriali i sprzedaży praw do pokazywania serialu do mniejszych stacji nadzieja jest. :D Trzymajmy kciuki