PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8262
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

Naprawdę fenomenalny epizod, warto było czekać przez połowę słabszych odcinków,by teraz to oglądać.

Roan był w tym odcinku strasznie przerażający.Fantastycznie zorganizowana akcja, cóż mogę powiedzieć. Oprócz oklepanych do niemożliwości niebieskich i czerwonych kabli,nawet mi się ciśneinie nie podniosło jak to przecinali ci spece od rozbrajania, za dużo razy to widziałam ;) Percy jest mistrzem manipulacji, każdego wroga potrafi uderzyć w czuły punkt. Myślałam już,że zginie w tym odcinku,ale na szczęście tak się nie stało. No i bałam się,że Amanda uwięzi Alex w tej klatce. Mimo ogromnego zagęszczenia akcji dało się wcisnąć dobrego Birkoffa ;) i podzielam jego zdanie, że to bez sensu tak naprawdę ratować Division, no ale mają jeszcze pół sezonu do nagrania... w ogóle dla mnie odcinek w takim klimacie "the last episode", aż musiałam się upewnić,że to nie koniec sezonu. Amanda i Gogol,no,no...nic tak nie jednoczy jak wspólny wróg,tak? Czyli właściwie jaki jest stosunek Amandy do Alex, chce ją wepchnąć w ramiona Rosjan?

No i na koniec - KTO SKRZYWDZIŁ AMANDĘ TĄ OKROPNĄ SPÓDNICĄ W PANTERKĘ?

Mikasa08

Świetny odcinek! Sie Percy zdziwił widząc Niki:) no i oszczędził matkę Seana-jak mógłby kazać zabić własną żonę:D Wydaje mi się że Amanda i Gogol nie zrobią nic Alex... Ari raczej zapoluje na Semaka. Akcja Alex-Terminator świetna! No i wreszcie ktoś zwrócił Michaelowi uwagę na ohydny fryz!:)

ocenił(a) serial na 8
kanonierka

ej, właśnie,a jak Percy skomentował tę fryzurę Michaela? ogladałam z angielskimi napisami i tego akurat nie zrozumiałam :D

Mikasa08

odcinek fenomenalny, chociaż chciałabym zobaczyć jak alex skopie komuś tyłek. Brakuje mi tego w tym sezonie, w pierwszym była jakaś lepsza, a teraz zawsze ktoś lub coś ją ratuje jakiś przypadek. Matka Seana jest żoną Percy'ego? Czy żle cos zrozumiałam?

ocenił(a) serial na 10
guniaaa

czekam na napisy :)

ewela_129

juz 90% przetlumaczone, niedlugo powinny sie pojawic ; >

ocenił(a) serial na 9
nebb

Jejciu !! Ja czekam na napisy !! ;DD Z tej okazji nawet popcorn kupiłam ;))

ati223

jak znajdziecie serwer z napisami nikity, to prosze go tu wrzućcie

ocenił(a) serial na 10
Mikasa08

"Michael, widzę, że motyw buntownika bez powodu, wyraża się w twojej fryzurze." W końcu ktoś mu to wygarnął, należało mu się :)

Mikasa08

Odcinek swietny, nie moge doczekac sie nastepnego ; ]

nebb

na videoanyfiles odcienek jest juz dostepny z napisami

ocenił(a) serial na 7
guniaaa

"You taught me a good negotiation is one in which both parties leave slightly disappointed. You get to live, which is disappointing to me, I remain in control of Division, which is disappointing to you."
A mogła taka ładna para być... No, nieważne. W każdym razie, łezka mi się w oku nie zakręciła.
Odcinek dobry niewątpliwie, chociaż nie wiem, dlaczego, ale poprzedni bardziej mi się podobał. Może to przez cliffhanger? Może przez ukazanie innej twarzy Amandy? Może przez urocze 'rodzinne' scenki w domu Birkoffa? Mniejsza o to, ten też był dobry.

Co by się za dużo nie rozpisywać (a znając mnie i tak to zrobię), skupię się jedynie na Amandzie i Arim, bo to w tym momencie jest dla mnie najciekawsze. Zastanawiając się, kto jest tajnym sojusznikiem Amandy, rozważałam właściwie trzy możliwości - postać Ariego Tasarova, tajemniczej Carli - dawnej opiekunki Nikity, oraz kogoś związanego z tym, co Percy powiedział w jednym z poprzednich odcinków, chyba 11 (''It's always the group behind the group''). W pewnym momencie połączyłam nawet drugą teorię z trzecią, po chwili jednak przeczytałam jakiś wywiad, albo z Melindą, albo z Shanem, nie pamiętam, gdzie powiedziane zostało, że sojusznik Amandy to ''ktoś znajomy''. Wtedy został mi tylko Ari Tasarov, dlatego też ta wiadomość raczej mnie nie zaskoczyła.
I teraz pojawiają się wątpliwości? Czy to właściwie jest logiczne? Jeżeli współpracują, to od kiedy?
Przypomniał mi się odcinek 7. Atak Gogola na Alex. Yuri. Zatrzymanie Alex w środku Division dla jej własnego ''bezpieczeństwa''. Zakładam, że Amanda i Ari już wtedy współpracowali. Przyszło mi do głowy, że atak to była akcja zaaranżowana po to, by nie wzbudzić podejrzeń Semaka i mieć pretekst do zatrzymania Alex w środku budynku Sekcji. W końcu w poprzednim odcinku Amanda dowiedziała się, że Alex znów kontaktuje się z Nikitą, więc miała powody, by jej nie ufać. Ale przecież nadal jej ryzyko, nie? Ci ludzie mogli ją zabić, a wielkie plany Amandy i Ariego ległyby w gruzach. Wątpie, by powiedział im ''strzelajcie, by nie zabić'', bo Yuri raczej nie kłamał. Zwłaszcza, że jego słowa raczej wzbudziły wątpliwości Alex w Sekcję i tą całą sytuację, aniżeli odwrotnie. A może to przez Yuriego Amanda nawiązała kontakt z Arim? Tylko, czy ryzykowałaby aż tak? No i ciekawe, czy ten Yuri właściwie naprawdę nie żyje...
Po następne. Ari miał już paru ''sprzymierzeńców''. Owen, Kelly... W sprawie z Kelly widać było, że Ariego w jakiś tam sposób interesuje schwytanie Alex. Z drugiej strony, nie wyglądał na zadowolonego, gdy Semak kazał mu ją zabić. Może wtedy Ari jeszcze miał zamiar słuchać swojego szefa, mimo wątpliwości, a dopiero potem podjął decyzje o sprzymierzeniu się z Amandą?
No i czarne skrzynki. Ari ma jedną z nich. Właściwie nawet jedyną. Dlaczego Amanda nie może tego w jakiś sposób wykorzystać? Właściwie wie o tym?
W drugą stronę, ten wątek tłumaczy co najmniej dwa absurdy, które zauważyłam w ostatnich odcinkach. Po pierwsze - skoro Amandzie zależało na Alex (a raczej na możliwościach Alex związanych z Zetrovem), to dlaczego nie wysłała jej wsparcia do Rosji? Jak teraz wiemy, nie musiała. Kolejna rzecz, to zastanawiało mnie to, dlaczego chcieli wywieźć gdzieś Alex, zamiast od razu ją odstrzelić. Teraz wiemy, że Ari wcale nie chciał jej zabić.

Poza tym... tylko ją wyczułam aluzję? ''Jak mogę Ci się odwdzięczyć?'' ''Oh, jest kilka sposoób'' ''Mhm, później, teraz pogadajmy o interesach''. Plus wino, ohydna spódnica i bluzka z kilkoma rozpiętymi guzikami... Wyobrażam sobie, jak ta rozmowa by wyglądała, gdyby Ariego i Amandy nie dzielił ocean...

Zastanawiam się, do czego to wszystko zmierza. Wątpie, by serial dożył kolejnego sezonu, a tym bardziej wątpie, by moja kochana Amanda dożyła do następnego sezonu. Przez chwilę miałam nadzieję na jakąś małą współpracę z Nikitą, ale teraz w to zwątpiłam (chociaż... po Fair Trade też w to zwątpiłam, a potem jakoś znów zaczęłam wierzyć, och ja naiwna).

Btw, z innej beczki.
Uwielbiam Percy'ego i chcę jego śmierci jednocześnie. Scena, gdy idzie z Roanem i Patrickiem, te czarne płaszcze... Tylko ja się głupio śmiałam? A komentarz o fryzurze Michaela był cudny. Co ciekawsze, w przyszłym odcinku Michael będzie miał już krótsze włosy xD

Mikasa08

Z odcinka na odcinek robi się coraz ciekawej. Amanda i Gogol? tego się nie spodziewałam. Jestem ciekawa co szykują dla Nikity.