PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8263
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

Bardzo mi się nie podoba ten trzeci sezon. Jest bardzo prosty i plastikowy. Nikita chodzi wyłącznie w minispodniczkach i na gigantycznych szpilach. Zawsze ją ładnie ubierali, ale mieli też wyczucie, teraz po prostu zrobili z niej lalkę, to bardzo zaniża wiarygodność serialu.
Ponadto, Ryan nie podejmuje tam właściwie żadnych decyzji, rozczarowuje mnie jego brak kręgosłupa, a niby odpowiada przed prezydentem.
W mojej głowie chyba czas tego serialu się skończył, ponieważ teraz kompletnie zmienili formułę. Pełne oddziały wyszkolonych agentów, nieograniczone środki na walkę, gdzie tu dreszczyk? Kochałam ten serial za ponure wielkie mieszkanie, w którym żyła Nikita, za jej spryt i samodzielność, za balansowanie na krawędzi, za to, że musiała tyle myśleć, za jej potyczki z Arim. Teraz wszystko to zniknęło. Wiadomo, że musieli ruszyć naprzód, ale w mojej opinii jest to rozciąganie serialu na siłę.
I na marginesie - może jeszcze za wcześnie na ocenę, ale mam wrażenie, że aktorstwo "Alex" diametralnie się pogorszyło.

ocenił(a) serial na 8
Mikasa08

Jeszcze jeden drobny sentyment - uwielbiałam surowy wygląd Nikity. Proste, gładkie włosy, zero makijażu, głębsza czerń tych włosów. Mało uśmiechu. Nie mówię, że brak tego popsuł serial, ale brakuje mi takiego obrazu.

ocenił(a) serial na 7
Mikasa08

Właśnie. Nikita jako bohaterka. Przestałam tą postać lubić już dawno temu. Brakuje mi czasów, gdy była trochę bardziej bezwzględna, potrafiła komuś przywalić, gdy zaszła taka potrzeba i wszystko robiła sama. No i nie była tak ciągle odstawiona.
Poza tym nie podoba mi się to, że mamy tylko Division vs. Amanda, plus te śmieszne jednoodcinkowe postacie, których połowa stanie prawdopodobnie po stronie Amandy, a druga połowa przejdzie cudowną metamorfozę i dołączy do Nikity. Chcę więcej ''graczy''. Jedyna nadzieja w pani prezydent, może się kiedyś zirytuje i naśle na Division wojsko albo jakieś CIA.

Villemo339

powiadam wam: nie chwal dnia przed zachodem słońca.....

CocoChanell

Podpisuje się :)

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Ja też.