PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8262
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

Zwiastun 2 sezonu!

ocenił(a) serial na 6

Zwiastun jest już dostępny w sieci :D
http://www.youtube.com/user/TheVakme?feature=mhee
Osobiście jestem nim zachwycona i ciągle przewijam od początku xD Nie mogę się
doczekać 23 września, sezon zapowiada się świetnie (;

ocenił(a) serial na 7
Vakme

Dobra, wrzuciłam to niby w innym temacie, ale mniejsza, bo muszę przyznać, że też jestem zachwycona :D
Tylko jedna rzecz nieco mnie irytuje - nie pokazali Birkoffa. A szczerze powiedziawszy, strasznie interesuje mnie to, co się stanie z tą postacią ;)

ocenił(a) serial na 6
Villemo339

Faktycznie, wrzuciłaś, sorry, nie zauważyłam (; http:// uk.tv.ign.com/articles/118/1188869p1.html
Tutaj masz troszkę informacji na temat tego, co się stanie z Birkoffem, chociaż jak dla mnie to wciąż za mało ;p Strasznie mnie irytuje, że w tym roku tak późno jest premiera tego serialu ;|
Co do zwiastunu, to nie mogę się doczekać jak Nikita będzie walczyć z Alex (ze zwiastunu wynika, że wygrywa [uff]). No i nie mogę się doczekać Mikity... A słyszeliście, że w ich związku mają być komplikacje? ;

ocenił(a) serial na 7
Vakme

O Birkoffie czytałam już dawno i właśnie dlatego, tak mnie interesuje kwestia z tym związana ;)
Co do Mikity - coś takiego faktycznie było i w sumie to się nie dziwię. Od początku mi się wydawało, że jakoś tak mało napięć między nimi było, biorąc pod uwagę przeszłość. Chociaż szczerze powiedziawszy, bardziej interesuje mnie wątek Alex i Amandy. I pytanie, dlaczego właściwie Amanda pomogła Alex. Bo mam nadzieję, że ma to jakieś logiczne wytłumaczenie, biorąc pod uwagę to, że wcześniej Amanda była w pewnym sensie wrogiem nr 1 Alex. No i oczywiście kwestia związana z Birkoffem... To chyba najbardziej zadziwiający spoiler i tutaj niestety nie mam nawet żadnej teorii. No, może taką jedną, malutką i bardzo mało prawdopodobną ;)
Swoją drogą, to dziwnie zobaczy Percy'ego na takiej ''pozycji'', jak w zwiastunie :D

ocenił(a) serial na 6
Villemo339

Właśnie, szczerze mówiąc zastanawiam się, gdzie Percy się znajduje, no i co tam robi Nikita ;p
Mi się wydaję, że Amanda chciała już w przeszłości przeciągnąć Nikitę na swoją "stronę", ale że jej się nie udało, to gdy dowiedziała się, że Alex była szpiegiem Nikity (Amanda już wcześniej mówiła, że Alex jej strasznie przypomina swoją najzdolniejszą uczennicę - Nikitę) więc Amanda przeciągnęła ją na swoją stronę, bo Alex posiada wiele cennych informacji o Nikicie, a z tego co pamiętam tym wszystkim przełożonym Percyego zależy na... no i właśnie tego nie pamiętam. Co oni mówili? Że chcą zabić Nikitę, czy odnaleźć? Bo jeśli odnaleźć to znaczy, że mogą chcieć Nikity po swojej stronie... Ale żebyśmy poznali odpowiedzi trzeba zaczekać do 23 września );

ocenił(a) serial na 7
Vakme

''Właśnie, szczerze mówiąc zastanawiam się, gdzie Percy się znajduje, no i co tam robi Nikita ;p''
Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że to nie Nikita, tylko Alex. Aczkolwiek to tak na 60 % ;)
Co do Twojej teorii - też to rozważałam, ale zastanawia mnie w takim razie jedna rzecz - dlaczego właściwie Amanda wydała Alex Percy'emu? Co prawda ewidentnie nie chciała wtedy opuścić jego biura, ale to raczej dlatego, że chciała wszystko wiedzieć i kontrolować to, co się dzieje w Dywizji. Chociaż miałam tez taką teorię, że to całe zalecanie likwidacji Alex od początku było tylko taką grą i Amanda kombinowała, jak ją uwolnić tak, by jej nie szukali.
Wydaje mi się też, że decyzja mogła zostać przez nią podjęta w momencie, gdy Amanda dowiedziała się, że Alex ''zabiła'' Nikitę. Na mój gust, ona od początku wiedziała, że to nieprawda. Dlaczego tak sądzę? Cóż, po pierwsze - scena, gdy Alex jest prowadzona przez strażników i spotykają Amandę. Amanda zarządza ''zmianę planów'' (czyli rozkazów Percy'ego, być może bez jego wiedzy). Następnie mam wrażenie, że gadaniem o tym, jak to Roan będzie rozpuszczał ciało Nikity i tak dalej chciała jakby sprowokować Alex, zobaczyć jej reakcję. No i wtedy, gdy oficjalnie dowiedziała się o tym, że Nikita żyje, wcale nie wydawała się zaskoczona (tak, wiem, Amanda niby nigdy nie okazuje emocji... ).
Jest jeszcze możliwość, o której czytałam na wielu forach - Amanda i Alex mogą być spokrewnione. To swoją drogą byłoby dość ciekawe.
W każdym razie chyba najbardziej czekam na rozwiązanie tego wątku i kwestii Birkoffa. No i oczywiście na Owena, który ma się pojawić chyba w drugim odcinku, o ile mogę zaspoilerować ;) Nie wiem dlaczego, ale bardzo lubię tę postać.

ocenił(a) serial na 6
Villemo339

Co do sceny z Percym, to jest tam Nikita, bo specjalnie zatrzymałam na tej scenie, żeby się przyjrzeć ;)
Również mi się wydaje, że Amanda od początku wiedziała, że Alex nie zabiła Nikity... W końcu Amanda jest kimś w rodzaju psychologa, potrafi odczytywać ludzkie emocje. A nawet ja nie uwierzyłabym że Alex jest zdolna zabić Nikitę. Przynajmniej nie wtedy, jak minęło kilka sekund od tego, jak Alex się utwierdziła w przekonaniu, że Nikki zabiła jej ojca.
Ciekawe, jakby Alex była spokrewniona z Amandą... W końcu z historii Amandy nie wiemy zupełnie niczego... Ale nie wiem czy twórca serialu, Craig się posunie do czegoś takiego ;p
No i jeszcze jeden zwiastun serialu, z Comic Con
http://www.youtube.com/watch?v=C0ysEzEu2RI&feature=player_embedded
Nowość zaczyna się w 2:58, ale radzę obejrzeć wszystko dla lepszego efektu :D