PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8260
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

odcinek 9 pytanie

ocenił(a) serial na 10

Mam pytanie, moze troche glupie i mi sie wydaje, czy nikt nie zauwazyl jak Alex w 9 odcinku w miniucie ok. 5.08s jak bandazuja jej reke mowi po polsku"no nie" ? Moze jestem glucha, ale pytam poniewaz widze, ze w zagranicznych serialach coraz bardziej popularne jest uzywanie polskich zwrotow, albo slowek. Jestem ciekawa dlaczego:)

ewela_129

No musiałam aż sobie puścić jeszcze raz by sprawdzić. Ona zdaje się pochodzi z jakiegoś kraju europejskiego (Alex), wiec to może brzmieć po prostu podobnie ;-)
Dlaczego? To proste - przecież USA to nasi przyjaciele (rotfl);D

Hoax

Faktycznie brzmi podobnie :)
Alex niby jest z Ukrainy

ocenił(a) serial na 10
pikolinia

czyli dobrze slyszalam. Fajnie, że coraz czesciej wykorzystywane są polskie akcenty w zagranicznych serialach ;))

ocenił(a) serial na 8
ewela_129

Kurczę, rzeczywiście. Nawet nie zauważyłam, że ona to mówi ;)

ewela_129

Amerykanie nie znają ukraińskiego(sami Ukraińcy nie dość dobrze władają tym językiem)to też jak Europa środkowo-wschodnia w filmie czy serialu to w użyciu jest polski lub rosyjski.

szarit

Polskiego też zazwyczaj nie znają i zamiast niego dają rosyjski albo jakąś dziwną mieszankę językową :P. Mam jednak wrażenie, że albo wśród producentów "Nikity" jest jakiś Polak, albo tym razem dość dobrze się przygotowali, bo w jednym z odcinków Nikita wypowiedziała zdanie po polsku całkiem poprawnie ;).

Goku

Maggie Q ma ojca pół Irlandczyka,pół Polaka więc liczę że coś tam po naszemu potrafi nawet jeżeli nie jest to w pełni poprawnie.

szarit

Polskie akcenty są coraz bardziej popularne, szczególnie to widać na przykładzie Gossip Girl:)

ewela_129

Nawet bym nie zauważyła :D

ocenił(a) serial na 6
ewela_129

Ale kiedy? Przesłuchuję ten odcinek i nie mogę tego wychwycić :C

ocenił(a) serial na 8
Vakme

Bo ona stęka z bólu, a nie gada.
Urywek jak Michael wychodzi z sekcji z walizką jakąś, potem zaraz Alex w gabinecie medycznym, ale moim zdaniem to ona stęka i krzywi się z "bólu" nie ma tam nic po polsku, chociaż Alex faktycznie jest z Ukrainy