PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8266
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

i jak wrażenia po 10 odcinku ? ;D ha ha zdecydowanie najlepszy odcinek jak dla mnie :P

mruwela

przepraszam, po 9 odcinku ;)

ocenił(a) serial na 10
mruwela

No właśnie tak patrze, czytam i myślałem że przespałem jakiś odcinek. Ale 10 pewnie też będzie zarąbisty, a wracając do tematu, mnie też się podobało, z małymi wyjątkami.

Na plus: Każda scena w Michael z Nikitą, flashbacki Michela i cały motyw z zemstą chociaż troszkę oklepany. Ale fajnie przedstawiony, znowu też jak w każdym odcinku podobały mi się teksty. Zwłaszcza rozmowa w hotelu na początku jak i rozmowa o rekordzie strzeleckim.

Na minus: Wątek z Alex, nie dość że wykręciła się w tak banalny sposób od oskarżenia o atak na pana dr, to pewnie znając życie z Jaden staną się BFF <best friends forever> No i nie wiem czemu Percy dopiero po 9 latach dał szanse Michealowi na zabicie złego terrorysta. Widać wcześniej byli zajęci, ale troszkę się czepiam, ogólnie takie mocne 8 mogę dać. A widać że skoro dostali cały sezon ( i daj boziu że by był 2) to zostawiają sobie wątki na później jak pan terrorysta, oraz zły rusek z poprzedniego odcinka. Więc zapowiada się ciekawie :)

Robert831231

oby dobiło do 5 ;D a 10 odcinek dopiero 2 grudia na cw :(

mruwela

A i jeszcze jak oglądałam 9 odcinek przypomniało mi się odcinek 6 mianowicie końcówka tego odcinka(Alex dzwoni do Nikity z budki na satcji no i przyjeżdza tam Michael i Nikita i to jest dobre jak Michael mówi do Alex, że 'nie pozwole na to, żebym i ciebie straił', wtedy Nikita tak spojrzała. obstawiam dwie wersje albo była ciut zazdrosna, albo to że niechciałą dopuscic do tego, żeby Michael się w niej zakochał, bo chciała żeby byli tylko przyjaciółmi, no i poczym było Nikicie szkoda Michaela

mruwela

no wlasnie jak to wlasciwie jest z tym Michelem, Nikita i Alex...niby raz widac ze Michael cos ma do Nikity, a z drugiej strony ta Alex..no i juz sama sie w tym wszystkim motam;p

gosiafab

ta Alex mnie już zaczyna denerwować ;| ;D

ocenił(a) serial na 10
mruwela

no ja po prostu tylko czekam aż w końcu coś się wydarzy miedzy Michaelem a Alex , pasują mi tak jakoś do siebie , ale gdyby tak się stało , to serial by na tym stracił bo Michael łączy jakoś ze sobą Sekcje i Nikite , jak by całkiem przeszedł na stronę Nikity to by było po serialu , bo wszyscy tylko czekają aż Michael przejdzie na stronę Nikity a wtedy obawiam się że jakoś reżyserzy by już nic ciekawszego nie wymyślili .xD
czy jakoś tak ,

kass_16

masz racje. byłoby nudne, ogolnie była by kaszana, wielka jedna kupa ;D ale ja wole NIkite do Michael'a niż Alex. A żeby coś się działo w serialu pewnie pod koniec całego serialu Michael przejdzie na stronę NIkity jeszcze prędzej dowie się o znajomości Nikity z Alex, będzie chciał pomóc Alex, okaże się, że Alex umrze, Nikita z Michaelem będą się szykowac do zemsty, będzie więcej między nimi chemii, Nikita zajdzie w ciążę, pokonają Sekcję, a na koniec będą chcieli oblać swoje zwycięstwo no i urodzi się mała Alex. to moja wersja ;P.

ocenił(a) serial na 10
mruwela

a ja myśle że sezon pierwszy zakończy się na tym że Michael dowie się o Alex i Nikicie .

ocenił(a) serial na 10
kass_16

a jeszcze mi się tu gdzieś zgubił Owen , fajny z niego się wydawał koleś i dali mu jakiś "wątek" ale tego nie rozwijają na razie .

ocenił(a) serial na 8
mruwela

Z tego co przeczytałam o Nikicie, twórcy wnoszą zmiany. Ma być mniej mroczna (przecież serial jest tak mroczny jak Mupety, według mnie serial w ogóle nie jest mroczny), bo chcą zdobyć widzów w śród kobiet w wieku 15-34 lat. Więc będzie wątek romantyczny z Nikitą, będzie mieć romans z agentem CIS. Podaję link by samemu poczytać http://hatak.pl/news/9725/Zmiany_w_Nikicie/. Moim zdaniem z fajnego serialu zrobią kaszanę.

ocenił(a) serial na 10
matyldek7

Jak by oglądalność była tak strasznie słaba, to były by jeszcze 4 odcinki i koniec. A że mają być 22, to wg mnie mogą sobie wprowadzać romantyczny wątek. Poza tym nie wierzę że Nikita, tak łatwo się zakocha :) Więc póki go nie, ma nie zobaczyłem, to nie myślę że zrobią z fajnego serialu kaszanę.

ocenił(a) serial na 8
matyldek7

W kradł mi się mały błąd_chodzi a agenta CIA, oraz kobiety w wieku 18-34. Do kolegi Roberta831231- jeśli masz problem ze zrozumieniem tego co czytasz lub nie czytałeś linku, który podałam, to nie wypowiadaj się. Nie chodzi o słabą oglądalność całego serialu. Radzę przeczytać co jest umieszczone w linku i dopiero zabrać głos. Bez urazy of course.

ocenił(a) serial na 10
matyldek7

"Otóż serial traci bardzo szybko widzów wśród kobiet w wieku 18-34 lata. Mają nastąpić drobne zmian"
Spadek widzów, to chodzi o oglądalność i po to wprowadzają wątek agenta CIA żeby tą oglądalność podnieść. Więc dobrze przeczytałem i dobrze napisałem, że jeśli było by tak źle to było by tylko 13 odcinków, a nie 22.

ocenił(a) serial na 10
Robert831231

Poza tym matyldek7 czemu nie piszesz o odcinku, tylko o przyszłych zmianach ?

Robert831231

wiecie co! jak ona będzie miałą romans z jakimś agentem CIA to dupnie, bo Michael jest w Sekcji. :(

ocenił(a) serial na 10
mruwela

A mi się podobało to że pokazali że Nikicie na serio zależy na Michaelu :)
Ogólnie był dobry,mało akcji ale podobał mi się :)

kath198

no! fajnie, fajnie;p
ale jego miny też były niezłe ;D jak widział, że choc odrobine jej na nim zależy ;P

mruwela

odcinek super...tu chyba najbardziej widac ta chemie pomiedzy Nikita i Michaelem...ahh i te jego super miny...;p

gosiafab

ha ha. ale treaz ciekawe czy Nikicie zależy na Michaelu pod względem uczuc miedzy kobitą a mezczyzna, czy na przyjazni, bo teraz sie zastanawiam nad tym agentem z CIA ;/