Jak dla mnie to jest najlepsze zakończenie odcinka przez całe 3 sezony :) Ciesze sie z tego że było
duż alex i Nikki razem :) Ach ciekawe co tam ta moja Amanda w sobie skrywa :)
Ja już ściągnęłam, ale nie od Ciebie, bo masz mp4, a u mnie na DVD nie chce odtwarzać.
Najlepsze są pliki avi.
Taa; DVD jest wybredne.
Heheh.
Odcinek jeden z najlepszych, moim zdaniem.
Dużo się działo.
Znowu Amanda nie mogła zabić Nikity.
To tak niby wyglądało, jakby się broń zacięła albo nabojów jej zabrakło czy coś, ale po jej minie było widać, że nie chce jej zabić - jakby ze sobą walczyła.
Alex miała trochę z tym racji, ale moim zdaniem ta "druga" Amanda cierpi przez coś, co stało się wcześniej w jej życiu i wcale nie jest zła, a ta pierwsza pragnie zemsty, bo ją skrzywdzono i chce, żeby inni cierpieli tak jak ona.
Alex i Nikita wreszcie na wspólnej misji, jak za dawnych czasów.
Owen vs Michael też było bardzo interesujące.
"If something happens to Nikita I will kill you".
Michael wyglądał, jakby wcale nie żartował.
Mam pewne pytanie /może coś mnie ominęło - nie wiem/:
Syn Ari'ego to chyba także syn Amandy, nie?
W końcu jak byli ze sobą przez 20 lat.
Aha to bd o tym pamiętać i avi bd wrzucać :) Amanda by chyba wiedziała że dziecko urodziła :) Ale w 18 odcinku się o niej dowiemy :) i Poznamy jej siostrę :)
Fantastyczny odcinek. Bardzo polubiłam tego Niemca, mam nadzieję, że go jeszcze zoabczymy. Przez cały odcinek miałam przeczucie, że ktoś zginie (Amanda, Ari lub Alex), no ale tak się nie stało. Końcówka powala, z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.
To, co mi się nie podobało to sceny Amanda-Nikita. To była kopia z drugiego sezonu, znów takie pobłażanie i nawet współpraca, moim zdaniem nie powinno tego być.
Bardzo mi szkoda Owena, Michael ukarał go zbyt surowo. Ale coś czuję, że Elliot odkupi swoje winy jakimś bohaterskim czynem już niedługo.
Uwielbiam Amandę i Ariego. Już nawet nie muszą być parą, byleby tylko nie zginęli.
Tyle mogę powiedzieć, co by się znowu nie rozpisać.
OMG. Rewelacyjny. Końcówka znakomita. Na wielu płaszczyznach the best OF. Z trudem znajduję słowa na opisanie czegoś co jest kwintesencją samo w sobie, Majstersztyk tego odcinka, ot co. Podyskutowac mozna jedynie o tym co dalej.....
Ja w historie Ariego że Owen znalazł U-boota z pozaziemską technologią też kupiłem. Szkoda iż to była ściema, mogło by być fajnie :D
Jak scenarzystom zabraknie pomysłów, Division może zacząć walczyć z zielonymi ludzikami :D
Szarymi :) Ale i tak pierw chcę zobaczyć jaką mocniejszą akcje, z grupą do której chciał się dostać Percy.
Myslisz, że to ta sama ekipa, która stała za Heideckerem? Btw, po ostatnim odcinku mam wrażenie, że tatuś Amandy ma coś wspólnego z ta grupą. Ale to może troche takie przekombinowane by było.
Byłoby trochę w stylu La Femme Nikity, z tym, że tam to ojciec Nikity pociągał za sznurki.
W sumie to nie pamiętam tej starej wersji, ale mogą zrobić odwrotnie niż w tamtej.
to by bylo ciekawe posuniecie scenarzystow :D w końcu projekcje wspomnień Amandy w głowie Nikity szły po myśli Amandy... :D
Póki co moim zdaniem ten odcinek idealnie uzupełnia półmetek sezonu. Zwroty akcji, odczucia bohaterów, a sama końcówka z Alex i Amandą to coś wspaniałego. W dodatku olbrzymia ilość informacji jaką tu dostaliśmy w bardzo elegancki sposób sprawia, że serial nabiera jeszcze większego charakteru.
PS. Piosenka z końcówki odcinka, gdyby ktoś szukał tytułu: Shout Out Louds - Hermila
Na koniec odcinka ja w 100% byłam przekonana że to nikki tym radiowozem podjechała i jak Amanda zastrzeliła tego glinę to miałam taki sam szok co Alex :) Możliwe że dostaniemy może 4 sezon :) Bo już wywiady krążą I dziękuję Ci za muzykę bo szukałam ją :)
Również myślałem, że to Nikki i taki wymowny uśmiech Alex też na to wskazywał. Dlatego właśnie uważam, że ten odcinek idealnie się wpasował w połowę sezonu.
Nie mówcie że to już polowa sezonu :( Cóż ja pocznę jak się Nikta skończy :( Modle sie codziennie rano o 4 sezon
hahahaha. Już myślałam, że to ja jestem niedoeudokowana, jak musiałam to sprawdzić. Ciesze się, że nie jestem jedyna.
Ja też chce poznać kogoś z rodziny Amandy. Tatusia, siostrzyczkę, albo obydwoje, najlepiej, żeby chcieli się pozabijać.
Mam nadzieje że Amanda ma dzieci :) byłoby super, ja tu juz kilka wypowiedzi czytałam Cregia o 4 sezonie i Amandzie i dalej nic nie wiem :( Może ty byś mogła wytłumaczyć bo chyba lepiej rozumiesz angielski
Chodzi Ci o to?:
http://www.huffingtonpost.com/mobileweb/2013/03/08/nikita-season-4-craig-silvers tein_n_2839952.html
Czy może gadał coś jeszcze, a ja przegapiłam?
Szczerze, to nie widze wielkich szans dla Amandy na przetrwanie tego sezonu. Miałam nadzieję, że połączy siły z Nikitą przeciwko rządowi, ale wygląda na to, że będzie raczej odwrotnie.
Wątpie, że Amanda ma dzieci. Chociaż myślałam tak, dopóki nie postanowiła porwać Stefana, żeby wykorzystać go przeciwko Ariemu :P
I chcesz, żeby coś konkretnego przetłumaczyć Ci z wywiadu, kKahlan?
What have you got planned for the end of the season? Are you considering a cliffhanger or closure?
We might head towards the cliffhanger waters actually ... There is nothing official, but I feel confident. We’re kind of up against it so I’m not sure. Nothing been pitched or approved, but there may be the possibility of doing the good old fashioned cliffhanger.
^^Tylko to jakbyś mogła, nie chce się narzucać :) Tu sa niezrozumiałe przeze mnie słowa :(
jeżeli Amanda nie przetrwa sezonu, kto będzie tym ZŁYM? Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Odejscie Percego ledwo przeżyłam, odejscie Amandy było by wielkim błędem. Jak dla mnie byłby to koniec Nikity.
Nie przetłumaczę Ci tego słowo w słowo, ale spróbuję wyjaśnić sens. Craig mówi, że jest możliwosc, że sezon 3 zakończy się cliffhangerem. Nie jest jeszcze pewien, czy powstanie sezon 4, ale czuję sie w tej kwestii coś pewny. Nie jest jednak niczego pewien w 100% (ani sezonu 4, ani cliffhangera), jednak nie wyklucza możliwości takiego zakończenia w ''dobrym, starym stylu''
(mam nadzieję, że pomogłam, bo szczerze, to słowo w słowo też bym nie przetłumaczyła)
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Cliffhanger
Tu jest po angielsku, ale nie wiem, jak Ty umiesz, ale chyba powinnaś dać radę zrozumieć.
ja mam pytanie, [uwaga spoiler] czemu w 30 minucie na odwrót siedzą Amanda i Nikita, a nie jak było w poprzedniej scenie?
Odwróciły krzesła.
Dużo osób zwraca na to uwagę. Ale zauważ, że ten ''stolik'' czy co to było, gdzie Krieg trzymał swój laptop i zabawki, jest chyba później za nimi. I na początku sceny wyglądają, jakby robiły coś z krzesłami (w domysle - kończa się odwracać).