PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8260
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita

Jak dla mnie to jest najlepsze zakończenie odcinka przez całe 3 sezony :) Ciesze sie z tego że było
duż alex i Nikki razem :) Ach ciekawe co tam ta moja Amanda w sobie skrywa :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kKahlan

Ja już ściągnęłam, ale nie od Ciebie, bo masz mp4, a u mnie na DVD nie chce odtwarzać.
Najlepsze są pliki avi.
Taa; DVD jest wybredne.
Heheh.

Odcinek jeden z najlepszych, moim zdaniem.
Dużo się działo.
Znowu Amanda nie mogła zabić Nikity.
To tak niby wyglądało, jakby się broń zacięła albo nabojów jej zabrakło czy coś, ale po jej minie było widać, że nie chce jej zabić - jakby ze sobą walczyła.
Alex miała trochę z tym racji, ale moim zdaniem ta "druga" Amanda cierpi przez coś, co stało się wcześniej w jej życiu i wcale nie jest zła, a ta pierwsza pragnie zemsty, bo ją skrzywdzono i chce, żeby inni cierpieli tak jak ona.

Alex i Nikita wreszcie na wspólnej misji, jak za dawnych czasów.

Owen vs Michael też było bardzo interesujące.
"If something happens to Nikita I will kill you".
Michael wyglądał, jakby wcale nie żartował.

Mam pewne pytanie /może coś mnie ominęło - nie wiem/:
Syn Ari'ego to chyba także syn Amandy, nie?
W końcu jak byli ze sobą przez 20 lat.

Ismena_filmweb

Aha to bd o tym pamiętać i avi bd wrzucać :) Amanda by chyba wiedziała że dziecko urodziła :) Ale w 18 odcinku się o niej dowiemy :) i Poznamy jej siostrę :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
kKahlan

Fantastyczny odcinek. Bardzo polubiłam tego Niemca, mam nadzieję, że go jeszcze zoabczymy. Przez cały odcinek miałam przeczucie, że ktoś zginie (Amanda, Ari lub Alex), no ale tak się nie stało. Końcówka powala, z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek.
To, co mi się nie podobało to sceny Amanda-Nikita. To była kopia z drugiego sezonu, znów takie pobłażanie i nawet współpraca, moim zdaniem nie powinno tego być.
Bardzo mi szkoda Owena, Michael ukarał go zbyt surowo. Ale coś czuję, że Elliot odkupi swoje winy jakimś bohaterskim czynem już niedługo.

ocenił(a) serial na 7
Mikasa08

Uwielbiam Amandę i Ariego. Już nawet nie muszą być parą, byleby tylko nie zginęli.
Tyle mogę powiedzieć, co by się znowu nie rozpisać.

Villemo339

Popiram twoją wypowiedz w 100% i też mam nadziję że ten Niemiec się pokaże też go polubiłam

kKahlan

OMG. Rewelacyjny. Końcówka znakomita. Na wielu płaszczyznach the best OF. Z trudem znajduję słowa na opisanie czegoś co jest kwintesencją samo w sobie, Majstersztyk tego odcinka, ot co. Podyskutowac mozna jedynie o tym co dalej.....

ocenił(a) serial na 10
kKahlan

Ja w historie Ariego że Owen znalazł U-boota z pozaziemską technologią też kupiłem. Szkoda iż to była ściema, mogło by być fajnie :D

ocenił(a) serial na 7
Robert831231

Jak scenarzystom zabraknie pomysłów, Division może zacząć walczyć z zielonymi ludzikami :D

ocenił(a) serial na 10
Villemo339

Szarymi :) Ale i tak pierw chcę zobaczyć jaką mocniejszą akcje, z grupą do której chciał się dostać Percy.

ocenił(a) serial na 7
Robert831231

Myslisz, że to ta sama ekipa, która stała za Heideckerem? Btw, po ostatnim odcinku mam wrażenie, że tatuś Amandy ma coś wspólnego z ta grupą. Ale to może troche takie przekombinowane by było.

ocenił(a) serial na 10
Villemo339

A czemu nie, tatuś może być gorszy od córki i może nimi dowodzi :)

ocenił(a) serial na 7
Robert831231

Byłoby trochę w stylu La Femme Nikity, z tym, że tam to ojciec Nikity pociągał za sznurki.

ocenił(a) serial na 10
Villemo339

W sumie to nie pamiętam tej starej wersji, ale mogą zrobić odwrotnie niż w tamtej.

Robert831231

Percy ojcem Amandy? :D

ocenił(a) serial na 10
CocoChanell

Tak odpowiednia charekteryzcja i może go śmiało grać :D

Robert831231

a nie?

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8
CocoChanell

to by bylo ciekawe posuniecie scenarzystow :D w końcu projekcje wspomnień Amandy w głowie Nikity szły po myśli Amandy... :D

MegaTM

:)

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

Póki co moim zdaniem ten odcinek idealnie uzupełnia półmetek sezonu. Zwroty akcji, odczucia bohaterów, a sama końcówka z Alex i Amandą to coś wspaniałego. W dodatku olbrzymia ilość informacji jaką tu dostaliśmy w bardzo elegancki sposób sprawia, że serial nabiera jeszcze większego charakteru.

PS. Piosenka z końcówki odcinka, gdyby ktoś szukał tytułu: Shout Out Louds - Hermila

Vibra

Na koniec odcinka ja w 100% byłam przekonana że to nikki tym radiowozem podjechała i jak Amanda zastrzeliła tego glinę to miałam taki sam szok co Alex :) Możliwe że dostaniemy może 4 sezon :) Bo już wywiady krążą I dziękuję Ci za muzykę bo szukałam ją :)

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

Również myślałem, że to Nikki i taki wymowny uśmiech Alex też na to wskazywał. Dlatego właśnie uważam, że ten odcinek idealnie się wpasował w połowę sezonu.

Vibra

Nie mówcie że to już polowa sezonu :( Cóż ja pocznę jak się Nikta skończy :( Modle sie codziennie rano o 4 sezon

ocenił(a) serial na 10
Vibra

Właśnie też się zastanawiałem co leciało na końcu, dziękuje :)

Robert831231

Pytanie:
Czy ktoś wie, o co chodziło Amandzie, kiedy nazwała Nikitę "solipsistic junkie"?

ocenił(a) serial na 10
ardnaskela_filmaniak

Idealistyczna ćpunka ?

Robert831231

http://portalwiedzy.onet.pl/26483,,,,solipsyzm,haslo.html sama się nad tym zastanawiałam

kKahlan

pytanie za milion: kto jest/był ojcem Amandy?...

CocoChanell

mam nadzieje ze JEST :) chce poznać kogoś z rodziny Amandy :) Może córkę a siostrę poznamy

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

hahahaha. Już myślałam, że to ja jestem niedoeudokowana, jak musiałam to sprawdzić. Ciesze się, że nie jestem jedyna.

Ja też chce poznać kogoś z rodziny Amandy. Tatusia, siostrzyczkę, albo obydwoje, najlepiej, żeby chcieli się pozabijać.

Villemo339

Mam nadzieje że Amanda ma dzieci :) byłoby super, ja tu juz kilka wypowiedzi czytałam Cregia o 4 sezonie i Amandzie i dalej nic nie wiem :( Może ty byś mogła wytłumaczyć bo chyba lepiej rozumiesz angielski

kKahlan

Chodzi Ci o to?:
http://www.huffingtonpost.com/mobileweb/2013/03/08/nikita-season-4-craig-silvers tein_n_2839952.html
Czy może gadał coś jeszcze, a ja przegapiłam?

ocenił(a) serial na 7
ardnaskela_filmaniak

Szczerze, to nie widze wielkich szans dla Amandy na przetrwanie tego sezonu. Miałam nadzieję, że połączy siły z Nikitą przeciwko rządowi, ale wygląda na to, że będzie raczej odwrotnie.
Wątpie, że Amanda ma dzieci. Chociaż myślałam tak, dopóki nie postanowiła porwać Stefana, żeby wykorzystać go przeciwko Ariemu :P
I chcesz, żeby coś konkretnego przetłumaczyć Ci z wywiadu, kKahlan?

Villemo339

What have you got planned for the end of the season? Are you considering a cliffhanger or closure?
We might head towards the cliffhanger waters actually ... There is nothing official, but I feel confident. We’re kind of up against it so I’m not sure. Nothing been pitched or approved, but there may be the possibility of doing the good old fashioned cliffhanger.

^^Tylko to jakbyś mogła, nie chce się narzucać :) Tu sa niezrozumiałe przeze mnie słowa :(

Villemo339

jeżeli Amanda nie przetrwa sezonu, kto będzie tym ZŁYM? Jakoś sobie tego nie wyobrażam. Odejscie Percego ledwo przeżyłam, odejscie Amandy było by wielkim błędem. Jak dla mnie byłby to koniec Nikity.

ardnaskela_filmaniak

O to co podałas :)

ocenił(a) serial na 7
kKahlan

Nie przetłumaczę Ci tego słowo w słowo, ale spróbuję wyjaśnić sens. Craig mówi, że jest możliwosc, że sezon 3 zakończy się cliffhangerem. Nie jest jeszcze pewien, czy powstanie sezon 4, ale czuję sie w tej kwestii coś pewny. Nie jest jednak niczego pewien w 100% (ani sezonu 4, ani cliffhangera), jednak nie wyklucza możliwości takiego zakończenia w ''dobrym, starym stylu''
(mam nadzieję, że pomogłam, bo szczerze, to słowo w słowo też bym nie przetłumaczyła)

Villemo339

Tak dziękuję tylko cliffhanger co to znaczy bo o to mi się rozchodziło :) ?

kKahlan

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Cliffhanger

Tu jest po angielsku, ale nie wiem, jak Ty umiesz, ale chyba powinnaś dać radę zrozumieć.

ardnaskela_filmaniak

CZyli ciag dalszy nastąpi :) Dziękuję:)

ocenił(a) serial na 8
kKahlan

ja mam pytanie, [uwaga spoiler] czemu w 30 minucie na odwrót siedzą Amanda i Nikita, a nie jak było w poprzedniej scenie?

ocenił(a) serial na 7
MegaTM

Odwróciły krzesła.
Dużo osób zwraca na to uwagę. Ale zauważ, że ten ''stolik'' czy co to było, gdzie Krieg trzymał swój laptop i zabawki, jest chyba później za nimi. I na początku sceny wyglądają, jakby robiły coś z krzesłami (w domysle - kończa się odwracać).

ocenił(a) serial na 8
Villemo339

tam w ogole w tej 2 scenie wszystko gdzie indziej, obok nich jakis stolik znikad sie pojawil... gdzie tu osoba, ktora pilnuje szczegolow w scenach?!