PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565112}

Nikita

2010 - 2013
7,2 8,3 tys. ocen
7,2 10 1 8269
5,0 2 krytyków
Nikita
powrót do forum serialu Nikita
Rafal87xc

W stanach jest od niedawna, w koncu dopiero co polowa 1 serii zostala tam wyemitowana, wiec u nas na 100% szybko sie nie pojawi (o ile w ogole kiedykolwiek sie pojawi). ;)

Na szczescie mozemy ogladac go w sieci ;)

ocenił(a) serial na 9
kameska

pytam bo serial hawaii five-0 który też dopiero co w stanach sie pojawił jest już w którejś polskiej stacji, a przydał by się do Nikity lektor.

Rafal87xc

Lektor? co ty za herezje głosisz nie ma nic przyjemniejszego niż oglądanie filmu czy seriali w wersji orginalnej z napisami,a z lektorami różnie bywa słyszałam już takich co lepiej żeby nie było ich w cale,No chyba że jesteś staruszkiem z bardzo słabym wzrokiem i nie możesz przeczytać napisów.

ocenił(a) serial na 9
szarit

ja lubię napisy w filmach akcji, sci-fi., itp. gdzie są fajne efekty specjalne. W komediach, dramatach, obyczajach itp. wole lektora gdyż nie chce mi się czytać a lektor w tych filmach mi nie przeszkadza. Co do Nikity to oglądam na bieżąco z napisami a drugi raz bym chętnie z lektorem obejrzał, czasem za szybko te napisy znikają. A ścieżkę dźwiękową z lektorem sobie dorzucę do pliku tak żeby była możliwość wyboru lektor/oryginalna ścieżka tak jak to zaraz zrobie z Hawaii five-0 bo nie znalazłem w wersji HD z lektorem.

Rafal87xc

Oglądając filmy z lektorem i napisami często dochodzi do sprzeczności w tekście co jest dziwne i przekonałam się że napisy są bliższe rzeczywistości,a lektorów już takich słyszałam że ciężko było zrozumieć co mówią,nieraz się strasznie mylą w wymowie imion!A nawet w sensie zdania 100razy bardziej wolę napisy choćby malutkie ale bez lektora.

szarit

co do lektora.. ja oglądam od początku pamiętniki wampirów w wersji oryginalnej lub z napisami i są genialne. Natomiast jak zobaczyłam jeden jedyny odcinek na tvn-ie z lektorem to podziękowałam. Tłumaczenia są tak żałosne, że chyba przedszkolaki tłumaczyły teksty.. Jak dla mnie lektor w serialach i filmach (w większości) to profanacja:)

szarit

Wiesz ja np. wole film z lektorem z tego względu że gdy oglądam lubię przy tym wyszywać a nie da się wyszywać gapiąc się ciągle w ekran ;p więc nie każdy lubi to co Ty ;]