Nice. :) Trochę retrospekcji - zastanawia mnie kto zabił rodziców Alex. Muszę przyznać,. że byłam dość sceptycznie nastawiona do samego pomysłu kontynuacji Nikity, ale jestem mile rozczarowana. Mam nadzieję, że serial będzie kontynuowany.
Ktoś kojarzy piosenkę ze sceny, gdy Alex próbowała się zabić? Coś w stylu 'I'm in here, can anybody here me..."
Fajna ta edycja postu ;)
Już znalazłam - wiedziałam, że znam ten głos - Sia - I'm in here.
Mnie się za to, bardzo podobała cała akcja w metrze. A to jak Percy powiedział Michelowi że może sprzątnąć kolesia, i ta radość w jego oczach też było świetne. Tak jak akcja z chwili wcześniej gdzie Nikita powiedziała Michelowi że muszą przestać się tak spotykać, gdy mierzył do niej z broni. A później rzuciła torbę pod pociąg,widać że grają na luzie. Bardzo mi się podobał, z odcinka na odcinek fajniej :)
Zgadzam się. Byłam sceptycznie nastawiona do kontynuacji nIkity no ale teraz muszę powiedzieć, że fajnie się rozkręca. Chociaż Nikitę mógłby grać ktoś inny
A mnie akurat pasuje ta aktorka :) Niezły ten serial, po dwóch odcinkach muszę przyznać że z pewnością będę oglądać dalej. Ale w przeciwieństwie do licznych krytykantów ja nie byłam zachwycona poprzednią Nikitą więc jest mi łatwiej zaakceptować obecną wersję :)
Ja poprzednią oglądałem jak byłem mały - mam 22 lata, i leciała w TV w latach '90, więc się poniekąd wychowałem na tym serialu, tak samo jak na MacGyverze i Drużynie A. Ale ta nowa nawet daje radę. W końcu pojawił się mój ukochany Barrett M82 - szkoda, że na tak krótko i tylko jedną akcję, no ale jednak :)
Nie oglądałem poprzedniej wersji nikity, ale ta całkiem mi przypadła do gustu. Pilot był rewelacyjny, drugi odcinek też niezły oby tak dalej.
Kiepskie wrazenia. Handlarz bronia bez ochrony, ktorego kazdy obija jak chce. Rozemocjonowany Michael z tym samym skrzywieniem brwi ciagle, beznadziejny Birkhoff. Dostep do internetu pozwalajacy na komunikacje z Nikita ??? Co to za tajna sekcja, co nie ma procedur na wypadek kontaktu z policja i FBI ?
Generalnie kiepska gra aktorska, moze poza szefem sekcji.
Strata czasu.
Grunt że serial wciąga i akcja się rozwija z każdą minutą serialu a stratą czasu napewno nie jest, wręcz przeciwnie. Niedociągnięcia w scenariuszu są zawsze i przy każdej produkcji i tu nie ma się czego czepiać na siłę. Nie masz dobrych argumentów kolego. Jedyne z czym się zgadzam to jest słaba gra aktorska
Mnie nie wciaga, glownie przez to, ze nie lubie glupich scenariuszy. Szkoda zycia na niedopracowane filmy. Za duzo jest lepszych seriali. Ale jak ktos lubi wylaczac myslenie przy tym, to prosze bardzo.
Ty chyba wyłączyłeś myślenie podczas pisania posta. Zdefiniuj 'głupi scenariusz', daj kilka argumentów i dokładnie wskaż elementy, które za tym przemawiają. Poza tym jeśli serial cię nie wciąga to co tu jeszcze robisz? Już wyraziłeś swoją opinię; trollów nie potrzebujemy.
moje wrażenia są następujące:
- coraz bardziej się przekonuję do Maggie w roli Nikity :) i przyznam, że pasuje do tej roli w tym serialu, bo uważam też, że nei am co porównywać pierwowzoru z tym ;P
tamta "Nikita" - miałą zupełnei inny klimat, cała sekcja, muzyka ;) aktorzy
ta ma swój - i od razu powiem co na mnie zrobiło wielkie wrażenie :))
ALEX - hah, nieźle to wymyślili ;) świetny pomysł mieć wtyczkę ;) w szeregach sekcji :)
alex jest świetna :)
a rozwaliła mnei muzyka na końcu odcinka, gdy nikita powiedziała alex skąd ja zna ...
cuuuudnei dobrana, idealnie :)
no i team Nikita - Alex - Michael - THE BEST
o właśnei - jedyne do czego nei moge sie przekonać to właśnei Michael, tamten był nieziemski i tak charyzmatyczny :P a ten...no cóż, jedynie on mi jakos nei pasuje. ale zobaczymy ;)
ogólnie serial na plus, podoba mi się, będę oglądać, mama tylko małe "ale" do aktora który gra Michaela, ale może się przyzwyczaję. Podobały mi się retrospekcje i akcja w metrze
Na plus to zdecydowanie akcja ataku grupy w pokoju (szczególnie strzał Nikity), końcówka i akcja w metrze też, ale z 2 ogromnymi wadami jak dla mnie - moment kiedy Michael biegnie za Nikitą w odległości kilku metrów i jak stoją na przeciw siebie - kupy się nie trzyma (bez strzału ?!?! o co tu chodzi?).
Na minus to Micheal na całej linii (te 2 palce na komórce nie wiem czemu sprawiły, że raz wyłączyłem). Chciałbym żeby ktoś zauważył nieudolną grę tego aktora i go zmienili.
W sumie to odcinek zachęcił mnie do oglądnięcia kolejnego, bo myślałem że jednak nie będę już tego serialu po drugim oglądał :)