PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=349326}

Notatnik śmierci

Death Note
2006 - 2007
8,3 85 tys. ocen
8,3 10 1 85458
7,0 14 krytyków
Notatnik śmierci
powrót do forum serialu Notatnik śmierci

Drobny (?) szczegół

ocenił(a) serial na 10

Czy ktoś kiedykolwiek pomyślał, że kartki z notatnika mogłyby się Lightowi w końcu skończyć?

ocenił(a) serial na 10
Ketosz

O tym to chyba każdy przez chwile pomyslal.. ale dajmy spokój -w jednej linijce moze sie zmienic z 20 imion jak ciasno napisze

na kartce to pewnie z 300

kartek moglo tam byc z 1000 jak byl gruby...

ocenił(a) serial na 10
Ketosz

Chociaz bardzo mozliwe ze po smierci kogos, imie znikalo

ocenił(a) serial na 9
Ketosz

Nie pamiętam, czy w samym anime było to wyjaśnione, ale w mandze było wyjaśnione jako jedna z zasad notatnika. Głosiła, że kartki nie mogą się skończyć. Wiem - praktycznie nie mogłoby się to stać, no ale to jest tak samo nierealne jak zabójczy notatnik :)

ocenił(a) serial na 10
Ketosz

jeżeli dobrze pamiętam to ryuuku coś wspominał na temat z kończącymi się kartkami ale nie jestem pewien oglądałem to już jakiś czas temu

ocenił(a) serial na 10
bartex240

Nie wspomniał na pewno. Ale być może one rzeczywiście się zmniejszały. Mimo wszystko rzeczywiście, na jednej mógł zmieścić ze 300 imion, w sumie niech będzie 100.000 na zeszyt. Nie potrzeba było w ogóle więcej, a i sam Light napisał może z kilka tysięcy maks.

ocenił(a) serial na 7
Ketosz

jak dla mnie tu jest bardzo dużo takich drobnych szczegółów, jak choćby to, jak przypisać serię zawałów serca osobie trzeciej. Notatnik zapewniał swoistą anonimowość.

ocenił(a) serial na 10
Ketosz

Przecież jest taka zasada notatnika, że się kartki nigdy nie mogą skończyć i co więcej HakuKuroiSan już to napisał, więc po co dalej ta dyskusja? ;)