PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538003}

Nowe gliny

Rookie Blue
2010 - 2015
7,5 2,4 tys. ocen
7,5 10 1 2391
Nowe gliny
powrót do forum serialu Nowe gliny

No cóż, Holly wyjeżdża, zatem nie ma szans na to, że zejdzie się z Gail, chyba że będą się bawić w
związek na odległość, ale to nigdy się nie sprawdza... A tak to nic ciekawego, wielka szkoda, że Andy
nie zginęła w tym wybuchu, chociaż nie mam pojęcia jak się to stało, że nic jej się stało. Nie miała
prawa wyjść z tego bez szwanku, a jednak.

I do tego Marlow jest w ciąży, i jak nietrudno się domyślić dziecko zapewne jest Sama, zatem
zapowiada się wielka drama, a Sam będzie zmuszony do podjęcia trudnych decyzji a nie jest
w tym dobry...

Herushingu

dla mnie ciąża Marlo to kompletna klapa , bez sensu . Co chwilę łączą Sama i Andy w parę a potem znowu coś im staje na przeszkodzie. To już się robi nudne. Chyba , że scenarzyści specjalnie tak zakończyli , żeby ludzie myśleli , że to dziecko Marlo. Ponoć ona taka profesjonana a trzyma zdjęcie dziecka na biurku na widoku i to na dodatek przynosi je do pracy ?

ocenił(a) serial na 9
Herushingu

No nie..co za beznadzieja...wyjazd do San Francisco? Nie wiem po co w ogóle wprowadzali wątek Holly tak szczerze mówiąc. Dopiero co zjawia się na posterunku i całuje Gail a po chwili przyjmuje pracę w SF i oczekuje, że Gail rzuci wszystko i sobie z nią wyjedzie? :D Bez sensu..

Nie bez powodu Marlo powróciła w ostatnim odcinku... :P
Ciekawe czemu 'nowa znajoma' Nicka uciekła jak się dowiedziała, że jest policjantem.

Śmierć Teda i wybuch w ogóle mnie nie zdziwił. Od razu widać, że komisarz to niezłe ziółko a korupcja jest, była i będzie.

Ogólnie spodziewałam się większych emocji...

Haha "wielka szkoda, że Andy nie zginęła w tym wybuchu" ^^ dobre...

Kurde zła jestem, kibicowałam Gail i Holly a tu wymyślili takie coś.

ocenił(a) serial na 6
nadare

Plus sytuacji Gail i Holly jest taki, że żadnej nie uśmiercili wiec może Holly pojawi się w ostatnim odcinku 6 sezonu coby Gail miała happy end;P Oby, bo naprawdę szkoda jak scenarzyści potraktowali ten związek w 5sezonie, ale nie jest to pierwszy ani ostatni serial, który zmarnował potencjał fajnego wątku.

ocenił(a) serial na 9
dzizi

No dokładnie..pokazali związek który skończył się zanim naprawdę się zaczął i teraz co? Dwa buziaki, jeden uśmiech i znowu koniec? :D To po prostu bez sensu jest.

ocenił(a) serial na 6
nadare

"Ciekawe czemu 'nowa znajoma' Nicka uciekła jak się dowiedziała, że jest policjantem."
dobre pytanie, stawiam, że jej mąż był policjantem i zginął na służbie, i nie chce ponownie przez to przechodzić, w końcu była mowa o dziecku, a mimo to jest singielką - wiem, wiele może być tego powodów -, w każdym bądź razie nie sądzę, by prowadziła kryminalną działalność...

"Śmierć Teda i wybuch w ogóle mnie nie zdziwił. Od razu widać, że komisarz to niezłe ziółko a korupcja jest, była i będzie. "
dokładnie, bo na pewno nie była to sprawa Teda, gdyż dyski na pewno zostały sprawdzone, poza tym Dov ich używał, co oznacza, że rzeczywiście były to dyski, zatem niewątpliwie to zacieranie śladów...

"Kurde zła jestem, kibicowałam Gail i Holly a tu wymyślili takie coś."
niestety, ale może jeszcze zmieni zdanie, i nie wyjedzie, o ile nie wystraszyła się pomysłu Gail z adopcją, bo skoro oczekiwała od Gail by ta wyjechała, to sama też powinna być gotowa na podobne poświęcenie. W każdym razie mam nadzieje, że Gail nie zdecyduje się na wyjazd - bo wyjazd nie powinien stanowić szczególnej przeszkody do adopcji -, bo przestane oglądać ten serial...

ocenił(a) serial na 9
Herushingu

Owszem była mowa o dziecku, "I made that for my nephew's birthday" czyli bratanek albo siostrzeniec :)

ocenił(a) serial na 6
nadare

Mój błąd, nie słuchałem uważnie, zwracałem raczej uwagę na Gail robiącą sobie żarty :D

ocenił(a) serial na 9
Herushingu

Haha oj tak :D moja ulubiona scena jak Gail wyrzuca patyczek na co Nick ją upomina a ona tylko szczerzy ząbki w uśmiechu :D

ocenił(a) serial na 8
Herushingu

Stawiam na brata, że to brat nowej znajomej Nicka zginął na służbie. Zresztą pewnie dowiemy się w kolejnym sezonie bo aktorka, która wciela się w tę postać pochwaliła się na twiterze, że dołączyła do obsady Rookie blue.

ocenił(a) serial na 6
Herushingu

Aliyah(Holly) - niestety - do tej pory nie pojawiła się na planie filmowym (a ponoć kręcą już 6odcinek nowej serii), wiec wszystko wskazuje na to, że w 1odc, 6sezonu dowiemy się iż Holly i Gail postanowiły się rozstać. Do nakręcenia zostało zatem jeszcze 5odcinków i mam szczerą nadzieję, że jednak w owym ostatnim odcinku Gail spotka szczęśliwe zakończenie;).

ocenił(a) serial na 9
dzizi

a skąd o tym wiesz, że się nie pojawiła? Dalsze 11 odcinków 5 sezonu to będzie dalej 5 sezon czy to już będzie 6?

nadare

Dalej będzie 5 sezon

ocenił(a) serial na 8
NP2903

Nieprawda. 5 sezon miał 11 odcinków i właśnie się skończył. 6 sezon również będzie liczył 11 odcinków.

IvIada

Na imdb jest 22 odcinki na filmweb też, więc wydaje mi się, że sezon jest podzielony na dwie części i serial wróci w midseason

ocenił(a) serial na 8
NP2903

Nope. Patrzaj: twitter. com/Rookiebluetv/status/497557013329870849

użytkownik usunięty
NP2903

Pierwsze cztery sezony miały po 13 odcinków, piąty 11.

ocenił(a) serial na 8
dzizi

skąd wiadomo że ALiyah nie pojawiła sie na planie ? jakaś strona?

ocenił(a) serial na 6
in_the_road

Ktoś Ją spytał na twitterze co z Golly, a Ona że "wszystko w rekach scenarzystów". Poza tym przez ostatni miesiąc była na wakacjach w Europie (także z Jej oficjalnego twittera). Ponoć też miała w zwyczaju wrzucać fotki z planu (z sezonu 4 i 5), a teraz tego nie robi;).

ocenił(a) serial na 8
dzizi

oby się jednak pojawiła ! bo szkoda by było jej postaci

ocenił(a) serial na 6
in_the_road

Co do liczby odcinków: producenci raz mówią tak a raz siak. Raz to jest sezon 5 z 22odcinkami, a raz sezon 6 z 11ma:/. Niemniej to bodajże ostatni finałowy sezon Rookie Blue.

Co do pojawienia się Holly: to mam nadzieję, ale z dużą dozą wątpliwości;). Wkurzę się jeśli Gail jako jedyna na koniec zostanie sama ale z dzieckiem (aka Barney z HIMYM). Jednak dziołcha zasłużyła żeby być szczęśliwą z 2osobą (niezależnie czy to będzie kobieta czy facet), a po tekście Gail, że Holly jest "najwspanialszą osobą jaką poznała" to wątpię, żeby nagle scenarzyści "zeswatali' Ja z kimś innym.

Herushingu

Marlo jest w ciąży z Samem i znowu będziemy mieć dramat na linii Andy - Sam. Nie trawię już ich.

ocenił(a) serial na 8
hxst

Ale to już w szóstym sezonie niestety.

ocenił(a) serial na 9
Herushingu

Szkoda mi wątku z Gail i Holly, to było ciekawe, ale dobrze, że dalej zostaje sprawa adopcji. Sam i Andy - lubię obie postacie, ale nie razem. A im dalej, tym gorzej mi się na to patrzy. Już chyba wolę Sam, Marlo i dziecko niż tamtą dwójkę razem. Zdecydowanie fajniej wypadała relacja Andy i Nick, ale spieprzyli. I w dodatku dali mu jakąś starszą babkę :/ Twórcy go chyba jednak nie lubią. Okropnie mi się na to patrzyło. Mogli dać mu jakąś młodą, wesołą, a nie taką dziwną, chociaż niby w porządku (po tym, co widzieliśmy). I to przeznaczenie... serio? :/ Wolałabym już Nicka z Chloe (chociaż ona i Dov są najlepsi).
Mieszane uczucia po tym sezonie, zdecydowanie.

Gulsonowa

Hej dziewczyny a co wy na to, skoro mamy Gail i Holly to może Nick i Sam :D skoro z kobietami im się średnio układa to ja widze to tak że odkrywają w sobie ukryty homoseksualizm, wyobraźcie sobie scene jak dorywają się do siebie w szatni i namiętnie całują :D a tak całkiem serio to też mam dość McNally i w sumie Swareka też ale to tylko i wyłącznie przez nią.

ocenił(a) serial na 8
Mateo_SF

no 5x11 mało satysfakcjonujący dla wszystkich chyba bohaterów! Andy męczy samym widokiem z odc na odc! oby kolejne epizody były lepsze tylko szkoda ze dopiero w 2015!!

ocenił(a) serial na 9
Mateo_SF

Padłam ze śmiechu xD Ale jeśli miałabym wybierać między Andy x Sam i Nick x ta baba (sorry, nie będę jej po imieniu mówić!) to wolę opcję numer 3: Nick x Sam - wybierz to co najlepsze z dwóch i masz odpowiedź ;) No właśnie ja Sama lubię (lubiłam?) ale na początku jakoś bardziej, gdy nie został taki zdominowany przez Andy i ten związek. Miał jakoś tak więcej klasy, jaj, no wiecie o co chodzi. A Andy z każdym wypada lepiej w scenach niż z Samem, moim zdaniem :(