PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810025}

Nowy papież

The New Pope
2020
7,9 22 tys. ocen
7,9 10 1 21742
7,6 32 krytyków
Nowy papież
powrót do forum serialu Nowy papież

Zapewne większość z nas spodziewała się przebudzenia Lennego już na początku sezonu, tymczasem jesteśmy po 6. odcinku i nadal nie wiemy, kiedy nastąpi jego powrót. Równie zaskakujące jest zbudowanie postaci Jana Pawła III, jako człowieka kruchego i wyjątkowo ludzkiego. Mogłoby się wydawać, że tytułowy nowy papież będzie charakterystyczniejszą postacią, być może radykalną w poglądach, a sir John okazuje się osobą z traumami, uważającą, że nie decydowanie to jedyna rzecz, w której osiągnął doskonałość.

ocenił(a) serial na 9
mustache

Zgadzam się Jan Paweł III z traileru i z serialu to dwie różne postaci.

ministertornister

dokładnie, też się zawiodłem. Zwiastun Młodego Papieża oraz pierwsze odcinki (wyobrażenie pierwszej przemowy, scena otwierająca każdy odcinek ukazująca jego przemianę - chodzi o obrazy i to co na nich się dzieje, że końcu spali dotychczasowe zasady panujące w Watykanie) sugerowały że Pius XIII będzie osobą która zrobi reformę. Przez pierwsze odcinki to jeszcze miało sens, a później to już każdy odcinek był jakby oddzielony od siebie. Może nie skumałem ale zabrakło tam w ogóle fabuły, głównego przewodniego wątku, chyba że miało nim być poszukiwanie rodziców...
Zaś w zwiastunie Nowego Papieża to Jan Paweł III miał być celebrytą lubiącym media, otwartym (fajny wątek że był narkomanem poprzez chciał ukryć swoje inne słabości). Niestety okazał się nijaki, chcący być poza społeczeństwem i taki wycofany. Liczyłem, że Nowy Papież będzie w kontraście do poprzedniego pokazany. Natomiast sceny z udziałem obu będą pokazane jako kontrast. Ogólnie też się zawiodłem

mustache

Porcelanowa kruchość jest jego siłą a nie przekleństwem. Oczekiwania vs. rzeczywistość serialowa. Czyż nie tego oczekujemy od dobrego serialu, by wyszedł z ramion nam znanym?

czarnapuszka

Dokładnie dlatego szanuję obrany kierunek.