PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810025}

Nowy papież

The New Pope
2020
7,9 22 tys. ocen
7,9 10 1 21892
7,6 34 krytyków
Nowy papież
powrót do forum serialu Nowy papież

Czemu w konklawe mierzą się ze sobą Ci dwaj kardynałowie i są grani przez tego samego aktora?

ocenił(a) serial na 9
loco88

Malkovich też gra dwie postacie (również męża pani od PR), ale na razie nie jestem w stanie rozszyfrować czemu służy ten zabieg, albo to wyrafinowana symbolika(co jest w stylu Sorrentino), która może z czasem się bardziej odkryje albo to zabieg humorystyczny, bo już w ten sposób była wykorzystana rozmowa Voiello i Hernandeza.

użytkownik usunięty
Vaartr

Malkovich nie gra męża pani od PR, polecam dobrze obejrzeć odcinek, to oczywiste!

ocenił(a) serial na 9

To naprawdę nie jest John? xD Kurde byłem pewien, że go po prostu ogolili i dali okulary. Dzięki za podpowiedź.

ocenił(a) serial na 8
Vaartr

męża gra Tomas Arana

loco88

Najprościej odbierając - kandydaci byli tacy sami. W swojej jednostkowości byli wtórni, reprezentowali to co zgniłe w tego typu organizacjach - intryganctwo, skupienie na władzy, nieetyczne zachowanie itd. Oczywiście Voillero jest postacią złożoną i ma w sobie "dobro", ale jednak jest to osoba przesiąknięta profanum. I wydaje mi się, że może o to mogło chodzić - pokazanie, że właśnie tacy ludzie jak Voillero i Hernandez sterują zakulisowo resztą.

To taka najłatwiejsza interpretacja - ale może w tym zabiegu jest coś więcej i będzie to jaśniejsze z czasem.

ocenił(a) serial na 8
Kiki_Kot

Ponad to stale podkreślali, że są zupełnie różni (każdy z nich uważa się za lepszego) mimo tego, że są w gruncie rzeczy identyczni. Nie tylko zewnętrznie