Myślałam, że to będzie serial, który nie ma sezonów. Jak zobaczyłam, że zaplanowany jest tylko
jeden sezon a co gorsze będzie miał on tylko 13 odcinków to się załamałam... Bo w ten piątek będzie
już 7 odcinek czyli do końca zostanie tylko 6 odcinków. Według mnie nie jest to dużo. Mam nadzieję,
że po tym jak miło ten serial został przyjęty zdecydują się na kontynuowanie go.
Kocham ten serial i nie wyobrażam sobie piątków bez niego. A na Stefana Pawłowskiego (który gra
Marcina Kaszubę) mogłabym się patrzeć godzinami <3 jest baaardzo przystojny i ma cudowny
uśmiech ♡.♡
A jak wy myślicie w związku z tymi sezonami?
Ja czytałam artykuł o serialach które mogą być nadawane na tvp2 wiosną i też O mnie się nie martw był wspomniany że możliwe że będzie 2 sezon bo się spodobal widzom
Wiesz powiem ci, że zaczęłam ten serial oglądać dopiero od odcinka 4. Na początku myślałam, że to kolejny banalny serial obyczajowy. Ale jak moja siostra (młodsza) zabrała mi pilota w piątkowy wieczór byłam zmuszona pooglądać. Wcześniej nawet nie zwracałam uwagi na aktorów, ani na czołówkę. No, ale jedźmy dalej :D Zaczęło się i już od czołówki wiedziałam, że ten odcinek będzie śmieszny. Stefan Pawłowski aktor którego znam z "Czas Honoru - Powstanie" świetnie gra mecenasa Kaszubę i Joanna Kulig znana z tzw. wielkiego ekranu w roli roztrzepanej Igi Małeckiej. Duet idealny. Strasznie podobał mi się Marcin na lekach i zdenerwowana Iga która wrzeszczy na niego na ulicy. Urocze <3 Dzięki mojej siostrze zaczęłam oglądać "O mnie się nie martw". W ciągu jednego dnia te cztery odcinki zdążyłam pooglądać trzy razy. Teraz nie wiem co bym robiła w piątkowe wieczory gdyby nie ten cudowny serial. A co do 2 sezonu to jestem jak najbardziej za. Nie mam pojęcia jaką mógłby mieć treść, ale zdałabym się na wyobraźnię scenarzystów. Mogą wymyślić wszystko byleby Iga i Marcin byli razem. ;) I co do Stefana to powiem ci, że również mogłabym go oglądać godzinami <3 a uśmiech to ma powalający :D ;*
Ja tak samo premierowo obejrzałam dopiero 4 odcinek ale 3 godziny wcześniej wzięłam się za oglądanie 3 wcześniejszych odcinków, a przed ich obejrzeniem myślałam o tym serialu tak samo jak ty. Teraz jest to mój ulubiony polski serial. A do serialu przekonała mnie mama, która cały czas powtarzała "Obejrzyj pierwszy odcinek a do następnych namawiać cię nie będę musiała". No i miała rację :)
Dobrą masz siostrę :D A tak poza tym to chyba się załamię jeśli nie zrobią 2 sezonu . ;>>
W drugim sezonie jest całkeim sporo możliwości rozwoju akcji, przede wszystkim główne postacie są dosyć skomplikowane więc daje to sporo pola do popisu scenarzystom, można by też rozwinąć postacie drugoplanowe np Ewy przyjaciółki Igi czy też Asi i jej ojca i jego dziewczyny. Ciekawe by było też jak by się pojawił np pierwszy facet Igi ojciec Helenki:)
Jest bardzo dużo wątków do rozwinięcia dlatego zastanawiam się co oni pomieszczą w 13 odcinkach :o
Myślęże pierwszą serię robią ostrożnie na rozeznanie czy sięspodoba ale wprowadzili kilka rzeczy które można rozwinąć w drugim sezonie:)
Nie mogę nigdzie znaleźć informacji o tym,czy powstanie 2 seria.Mam nadzieję,ze będzie 2 sezon,bo nie wyobrażam sobie piątków bez naszego omsnm <3 Szkoda tylko,ze coraz więcej osób ogląda ten serial w internecie (jest za darmo) ,bo jeśli w tv nie będzie widowni to zdejmą nam go z anteny.Oglądajmy więc go w necie i w tv.
Jak oglądałam we wakacje reklamy serialu,to myślałam,że to będzie jakiś komercyjny,kolejny gniot, tym bardziej,że widziałam w reklamach Zielińską. Byłam pewna , że będzie nudny jak Ja to mam szczęście czy barON 24. Ale powiem wam , że w piątek , zasiadłam przed telewizorem z zamiarem obejrzenia Tańca z gwiazdami.Przysiadła się do mnie mama , a że mama poprosiła mnie o zmianę kanału , bo nie może patrzeć na te show xxD ,przełączyłam na TVP2, czyli na OMSNM . Chwilkę oglądałam,ale po chwili przełączyłam na polsat,więc moja mama znów poprosiła mnie abym przełączyła na dwójkę.Kiedy wróciłam na właściwą drogę,ani mi się śniło,żeby wracać na Polsat :) Obejrzałam pierwszy odcinek,ale nie miałam wyrobionej wyrazistej opinii na jego temat.W następny piątek już bardzo mnie ciągnęło ,aby go obejrzeć.Po 2 odcinku dosłownie zwariowałam,wyszukiwałam newsów i streszczeń na kolejne odcinki.Strasznie zaciekawiły mnie losy Igi i Marcina i do tego komedia sytuacji i osobowości.Świetne teksty ! Ten serial jest doskonałym przykładem na to,że i bez wulgaryzmów może powstać genialna komedia !
Racja oglądajmy w necie i tv, sama przyjemność obejrzeć ten serial dwa razy :D
Myślę, że drugi sezon jest uzależniony od oglądalności, dlatego trochę mnie martwi, że dużo osób ogląda odcinki wcześniej za darmo w internecie.
Dokładnie ja jeden odcinek oglądam 4 razy.Premierowy o godz.20.05,na ipla w piątek ,ale o 23.,w niedziele o 19 i w poniedziałek o 16.30 sama przyjemność.Innego serialu nie mogłabym oglądac tak często."O mnie się nie martw jest wyjątkowe :)) <3
Ale większość osób np. na FP 'OMSNM' na Facebooku napisało, że ogląda i w necie i w TV. Jeśli nie będziemy oglądać odcinków w telewizji oglądalność spadnie, a wtedy możemy zapomnieć o 2 sezonie ;/
Musimy oglądać w telewizji bo Ratownicy puszczani na tvp 1 mieli 2,5 milionową widownie i telewizja stwierdziła, że to za mało i nie nakręcili drugiego sezonu. Z tego co czytałam to O mnie się nie martw ogląda średnio 2,14 mln widzów.
http://www.swiatseriali.pl/seriale/o-mnie-sie-nie-martw-1108/news-o-mnie-sie-nie -martw-nowy-hit-tvp2-na-miare-rodzinki-pl,nId,1468059
Jest mowa nawet o kilku sezonach tylko musimy wszyscy oglądać w tv, pomimo wcześniejszych premier w necie :)
O jeeej. Ale się cieszę :3 mam nadzieję że ci co oglądają przedpremierowo w necie oglądają to również w telewizji. Ja oglądam tylko w telewizji ;) i mam nadzieję że oglądalność tego serialu jest na tyle duża aby zrobić kolejne sezony :)