Jeśli jest ktokolwiek, kto w ogóle ogląda(ł) ten serial serial dla fabuły to trochę podobny jest "Raising the bar". Też o prawnikach, i także jest ta sfera bardziej pro bono (obrońcy) skonfrontowana ze stroną prokuratorską (oskarżyciele) i sędziowską. Trochę o sprawiedliwości, trochę o polityce. Jako, że dość stary = dostępny wyłączne po angielsku :).
moge zapytac dlaczego w takim razie ludzie ogladaja ten serial jesli nie dla fabuly? bo ocena dosc wysoka
Serial obecnie oglądają głównie fanki Simona Bakera, znanego z późniejszego Mentalisty.
Można spróbować, choć dziś to raczej taki smęcący oldsql. Sama się dziwię swojej ocenie, ale jest prawie sprzed dekady. Chyba zaraz obniżę :).
Jestem ciekaw czy obejrzałaś / obejrzałeś. To jest mój ulubiony serial, oglądnąłem go, jak już tu wspomniałem w innym poście, przez przypadek i losy Nicka, a szczególnie jego układy z ojcem oraz wybór: praca w korpo czy niżej płatna, ale z misją, stały mi się bliskie. Sądzę, że ludzie oglądają ten serial dla tematyki opartej na faktach. Jak można przeczytać w ciekawostce, serial jest inspirowany historią brata producenta filmu - Davida Hollandera, który był adwokatem dzieci. Czy taka tematyka się starzeje? Nie sądzę, wręcz przeciwnie, wszystkie tematy pozostają aktualne, a praca kamery i muzyka są świetne, więc się nie zrażaj faktem, że serial nie jest z 2016 :)