Nie dałam rady obejrzeć do końca. Jestem bardzo zawiedziona. Wychodzi na to, że Żuławski to wielkie beztalencie!!! Zacznijmy od tego, jaki reżyser bierze się za serial z tak koszmarnymi, wydaje mi się, że najgorszymi ever dialogami!!! Tak tępych dialogów dziecko w podstawówce by nie napisało!!! Scenariusz jest gorzej niż zły!!! Wszyscy w tym filmie są jakby ich pociąg przejechał, jak jeden!!! Do tego każdy wygląda niemal jak dziad spod budki z piwem. Kostiumy pod psem. Kto im kazał chodzić w takich łachach. Rozumiem, jeden ma styl dziada, ale żeby wszyscy??? Dźwięk koszmarny! Jedynie zdjęcia są ok i muzyka. Chociaż kręcony jest w moim mieście i jestem jego ciekawa, nie było mnie w Szczecinie od ładnych kilku lat i nie wiem kiedy będę mogła pojechać, także zaczęłam oglądanie z nastawieniem, że nawet, gdy nie będzie wysokich lotów, obejrzę ze względu na moje miasto. Niestety myliłam się. Nie daje rady tego obejrzeć. Jak dla mnie, aktorka, która odgrywa główną rolę, nie ma koszty haryzmy. Przynajmniej w tym serialu, nie wiem, jak w innych produkcjach, nie znam jej. Inni nie są lepsi od niej! Dłużyzny o niczym stanowią większość czasu w tym serialu! Gdzieś czytałam, że ktoś porównał go do produkcji Skandynawskich... Akurat uwielbiam te produkcje, a ten serial, nie stał nawet przy produkcji Skandynawskiej na półce!!! Jednym słowem koszmar!!! Dno!!! Z daleka będę mijała "dzieła" X.Żuławskiego
Podobne odczucia maja widzowie zagranicą CYTATY
WIDZ NR 1 Nie jestem pewien, o czym ten serial właściwie jest.
Czy to możliwe, że jest to kolejna historia morderstwa, w której przez 6 odcinków wędrujemy po zabłoconych i smutnych budynkach z policjantka na czele? Która ma liczne problemy z seplenieniem?
Główny bohater jest bardzo dobry, nie irytuje. Dobre ujęcia kamery. Poza tym nie ma nic. Nie widać więzi między matką a córką. Dziecko - jak w każdym polskim filmie - drewniane.
Strata czasu.
WIDZ NR 2 - oglądałem go z dubbingiem, ale w żaden sposób nie zmienia to faktu, że jest okropny! Oglądam głównie brytyjskie seriale detektywistyczne/kryminalne, więc byłem pewien, jak dobry będzie polski serial i teraz już wiem. Myślałem, że procedury policyjne są słabo pokazane w amerykańskich serialach? Ci ludzie to chyba najgorsi policjanci, jakich kiedykolwiek widziałem w telewizji. I to nawet nie jest najgorsze... Gra aktorska jest okropna! Przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu, ma na twarzy wyraz "jestem szalony". Jedyną zaletą tego filmu jest to, że jest ładnie nakręcony. Wygląda, jakby próbowali skopiować wygląd popularnych brytyjskich seriali kryminalnych. Aha i jest powolny jak melasa! Obejrzałem 3 odcinki, poddałem się i zacząłem oglądać A bes'ugo' . Węgierski thriller. O wiele bardziej rozrywkowy.
WIDZ NR 3 Choć strona techniczna wydaje się spełniać bardzo wysokie standardy jakościowe, to fabuła i poszczególne sceny są daleko idące i zupełnie nierealistyczne, co sprawia, że zamiast czekać w napięciu na konkluzje, trudno się nie śmiać.
Oglądając ten serial, jesteśmy świadkami pracy pani detektyw Zawieji, która z determinacją stara się rozwiązać sprawę porwanego dziecka brutalnie zamordowanej matki. Nawet jeśli ta klisza nie jest wystarczająca, by odstraszyć nas od tej produkcji, to rozwijająca się fabuła bardzo w tym pomaga.
Jeśli chcesz obejrzeć serial policyjny, w którym bardzo niebezpieczny psychopatyczny więzień może zostać przywieziony na miejsce zbrodni przez cały kontyngent policji, tylko po to, by później zostawić wszystkich w zatoce i udać się do ciemnych bunkrów, gdzie jego psychopatyczny przyjaciel będzie czekał tylko z jednym prokuratorem i jednym policjantem, bo "do tej łodzi zmieszczą się tylko 3 osoby", to jest to serial dla ciebie.
Jeśli chcesz zobaczyć policyjne show, w którym niebezpieczny więzień bez kajdanek prowadzi jednego policjanta i jednego prokuratora do miejsca, gdzie coś jest ukryte, to jest to show dla Ciebie.
Jeśli wreszcie chcesz zobaczyć serial, w którym prokurator i policjant są później ratowani przez swoich przyjaciół detektywów z tej samej jednostki policji, podczas gdy cały wydział policji czeka w zatoce, to jest to serial dla ciebie.
Uwielbiam fantasy i sci fi, ale nawet tam zasady decorum są traktowane poważniej niż w tym przyziemnym, realistycznym "policyjnym dramacie tajemniczym".