PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=845658}

Odwilż

2022 -
6,5 24 tys. ocen
6,5 10 1 24189
6,5 22 krytyków
Odwilż
powrót do forum serialu Odwilż

Nieuważnie chyba oglądnęłam. I trochę się pogubiłam.

Morderca dopadł dziewczynę, zabił ją a dziecka nie znalazł ? To przyjaciółka dojechała wcześniej przed mordercą czy jak ? Zabrała dziecko i zostawiła przyjaciółkę ?

Skoro morderca wiedział, że przyjaciółka coś wie to chyba nie trzeba być wybitnie inteligentnym , żeby szukać dziecka u rodziny. W sumie czemu jej nie zabił? Przecież na pewno wyciągnąłby informacje od niej torturami gdzie jest dziecko.

Po prostu nie rozumiem tego co wydarzyło się w lesie w dniu morderstwa

bm25

No i jeszcze to przekazanie dziecka tak do rąk chłopa bez niczego, który wybiera się do roboty. Nie znam dokładnie procedur, ale zapewne dziecko najpierw trafia do szpitala (?) , potem jakieś badania czy to na pewno córka zmarłej (?).

ocenił(a) serial na 5
bm25

Także się nad tym zastanawiam. Albo zabiła Anka, albo mamy niezły klops, bo jeśli Madzia dzwoniła mówiąc, że jest śledzona, to chyba najpierw odnalazłby ją morderca, skoro podążał za nią. Chyba że mieliśmy do czynienia z teleportacją przyjaciółki, to wszystko zmienia.

sly46

No właśnie i jeśli ona była pierwsza na miejscu to by oboje uratowała a morderca zabił i dziecko.

ocenił(a) serial na 5
bm25

Na moje to Anka zabiła i zabrała dziecko. Tylko nie wiem, jakim cudem znalazła się tam przed śledzącym

sly46

Do tego myślałam , że rola Żurawskiego jako brata Anki będzie miała jakieś znaczenie (stawiałam na negatywne). W końcu to znany aktor a pojawił się nie wiadomo po co.

ocenił(a) serial na 5
bm25

Dokładnie. Już lepiej by wyszło, gdyby to on zabił.
Znany i dobry aktor, warto dodać, zwłaszcza w 3 sezonie Watahy. To już do takiej rolki mogli dać Fabijańskiego.

sly46

A kto zabił i dlaczego?

ocenił(a) serial na 5
IlidanDA

Anka. Jeśli nie to scenariusz ma więcej dziur niż drogi w naszym kraju. Czemu? Nie mam pojęcia. Niby zabił ten Nocoń, ale jest to nielogiczne, bo skąd się wzięło wtedy dziecko w rękach Anki. Wątpię, aby morderca nie zauważył dziecka, jak zabijał jego matkę

sly46

Ja myślałem, że kto inny zabił.

To nic w tym serialu logiczne nie jest.

A co się z tym jej mężem policjantki stało? Depresję miał?

IlidanDA

No logiczne by było, że musi być drugi sezon. Nie wyjaśniono jak więzień kontaktował się ze światem zewnętrznym (reakcja dyrektora więzienia dziwna na znalezienie karty ). W ogóle nic logicznie nie wyjaśniono.

bm25

Właśnie. Nie wyjaśniono dlaczego koleżanka wzięła dziecko. Ostatnich minut przed śmiercią dziewczyny też nie było. Linda zastrzelił Lubosa a tamten coś mówił. Chciała go pewnie uciszyć. Dużo takich pytań jest.

bm25

Przeciwnie. Logiczne jest, że nie będzie 2 sezonu. Nie zostawili żadnego cliffhangera, a scena kończąca serial to zabawa z dzieckiem w słońcu. Tak się nie kończy serialu, któremu ma się zamiar robić 2 sezon, a nawet jeśli takowy powstanie, to będzie kompletnie o czymś innym i do tych wątków już nie wrócą. Niedbale potraktowali temat z tym, kto zabił dziewczynę, uznając najwyraźniej, że wszystko dostatecznie wyjaśnili, każdy kto miał ponieść konsekwencje - poniósł je i tyle.

ocenił(a) serial na 3
bm25

W tym serialu nic nie jest logiczne. Tak samo cała ta sytuacja z kreutzem i prokuratorem jest bez sensu.