Dalej mi się podoba, nic nie poradzę :) Scena jak podpita Zawieja przesłuchuje Radwana jest znakomita, a przecież jak mówił Bardini, rolę podpitego łatwo przeszarżować - wystarczy bełkotać i kołysać się. Trepa zasługuje na swój Spin off (Tak jak Mika z Rojsta - nie ja to wymyśliłem, a szkoda). Nie przeszkadza mi nawet, że większość policjantów ma minę obrażonych i drewnianych, większość ludzi w naszym kraju jest obrażona i ma drewnianą minę, więc się wszystko zgadza.
Zgadzam sie z Tobą. Uważam, ze 1 sezon lepszy, ale i tak nie odpuszczam:) Chociaz znalazłoby sie trochę do ponarzekania, to z tymi drewanianymi i obrazonymi pyskami/twarzyczkami też masz racje. Ubawiło mnie! Wszystko sie zgadza! Więc i to narzekanie na serial jest takie "nasze". Spójny klimat, piekne ujecia z góry, ciekawe wątki - nie jest źle. To czego mi naprawdę brak, to choc od czasu do czasu ciekawy dialog - nie musi się iskrzyć od dowcipu, ale jednak chciałoby sie cos inteligentniejszego na ucho wrzucić!
Serial dzieje się w Szczecinie, a tu wszyscy mamy takie niezadowolone ryje, więc chyba przywykłam i nie zauważyłam.